آشنایی با مهارتهای همسرداری
یکی از مهارتهای زیبا در همسرداری که مصداق درک همسر و محبّت به او محسوب میشود این است که در میان کلمات و صحبتهای همسرمان چیزی نگوییم و بگذاریم سخنش تمام شود.
به گزارش گروه وبگردی
خبرگزاری صدا و سیما، ارتباط عاطفی زوجها میتواند زندگی مشترک آنها را بهتر کند و مشکلات را نیز با روشهای مختلف در کنار هم حل کنند.
گاهی زوجها نمیتوانند به طور مستقیم خواسته خود را برای طرف مقابل بیان کنند و به تبادل نظر بپردازند که برای این کار روشهای گوناگونی را مشاوران توصیه میکنند.
مهارتهای زیبا در همسرداری
یکی از مهارتهای زیبا در همسرداری که مصداق درک همسر و محبّت به او محسوب میشود این است که در میان کلمات و صحبتهای همسرمان چیزی نگوییم و بگذاریم سخنش تمام شود.
به همین منظور به سراغ علی شریفی یکی از روانشناسان کشور رفتیم در این ارتباط توضیحاتی را ارائه دهد و راهکارهایی را برای زوجها به ویژه زوجهای جوان بیان کند.
علی شریفی با شاره به راهکارهایی را برای زوجها به ویژه زوجهای جوان اظهار کرد: یکی از مهارتهای زیبا در همسرداری که مصداق درک همسر و محبّت به او محسوب میشود این است که در میان کلمات و صحبتهای همسرمان چیزی نگوییم و بگذاریم سخنش تمام شود.
وی در توضیح این جمله تصریح کرد: با اینکار به او نشان دهید که از صحبت کردن همسرتان رنج نمیبرید و شخص عجول و زود قضاوت کن نیستید که البته این صفت باعث محبوبیت شما نیز میشود.
این روانشناس در ادامه به بیان برخی از فوائید این کار اشاره کرد و گفت: این نکته را حتماً به بچهها متذکّر شوید که هنگام صحبت پدر یا مادر وسط صحبت نپرید و احترام بگذارید.
توجه ویژه مردان نسبت به زنان
سخنان همسر خود را قطع نکنیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: از برکات بزرگ این کار این است که با تفکّر و منطق، تصمیم گیری خواهید کرد چرا که گاهی عجله در پاسخ دادن باعث فتنه خواهد شد.
شریفی با بیان نکاتی برای برخورد مردها با زنها یادآور شد: آقایان بدانند که زنها وقتی دلگیر هستند، اگر از علّتش پرسیدید و بگویند: هیچی؛ مهم نیست، میگذرد. یعنی اینکه هیچ جا نرو؛ کنارم بنشین و دوباره بپرس. دوباره پرسیدن هایت حالم را خوب میکند!
این روانشناس با یادآوری نکاتی در این زمینه خاطرنشان کرد: اصلِ توجّه شوهر به همسر خود، حال زن را مساعد میکند حتّی اگر راه حل ندهید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه راهکارهایی برای زوجینی که نمیتوانند به طور مستقیم خواسته خود را برای طرف مقابل بیان کنند، نیز عنوان کرد: به زوجینی که از طریق بیان خواسته به طور مستقیم نمیتوانند تبادل نظر کنند و نیازهای عاطفی خود را اقناع نمایند توصیه میشود از راههای غیر مستقیم استفاده کنند.
ظرافت در بیان خواستهها
شریفی نامه نگاری و پیامک را از جمله راهکارهای بیان خواستههای زوجین به صورت غیر مستقیم بیان کرد و گفت: البته بدیهی است که نامه نگاری و پیامک زمانی نتیجه میدهد که در آن ظرافتهای روحی همسرمان را رعایت کنیم.
این روانشناس در ادامه سخنان خود مثالی را برای این مسئله عنوان کرد و در همین ارتباط توضیح داد: برای مثال اگر نسبت به دیر آمدن همسر به خانه انتقادی داریم و با گفت و گوی عادی به نتیجه نرسیده ایم بهتر است یک متن عاشقانه و هیجان انگیز به همسر نوشته و جملات نامه را با یادآوری خاطرات خوب شروع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این نامه ویژگیهای مثبت همسرمان و اینکه این ویژگیها است که ایشان را خاص و مرد یا زن شما کرده، بیان شود و بعد با ظرافت خاص و به نحوی که توپ را در زمین خودمان انداخته باشیم درخواست خود را بیان کنیم.
بیان ویژگیهای مثبت همسر
شریفی اضافه کرد: میتوانیم در نامه یا پیامک خود بنویسیم که همسر عزیزی که این همه ویژگی مثبت دارد میدانم این ویژگی مثبت هم دارد که حتما زود برگردد خانه و اگر دیر میآید برای رفاه حال من است من هم امروز کل ثانیهها را میشمارم که همسرم و کوهم را یک ثانیه زودتر ببینم و چشمم به این ساحل آرامبخش روشن شود، همسرم تو اصلا نگران نباش و به کارت برس، چون میدانم حتما در اولین فرصت ممکن فضای دلم را با آمدنت روشن خواهی کرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: نتیجه متن بالا خلع سلاح همسر است و حتما به مرور و پس از چند بار این کار را انجام دادن، در وی اثر خواهد گذاشت.
این روانشناس تصریح کرد: وقتی آن شب امتیاز را به دست آوردیم و همسر زودتر از گذشته به خانه بازگشت نباید انتقادهای بعدی شروع شود، زیرا به گفته شاعر «از محبت خارها گل میشود».