دکتر حریرچی در مصاحبه اختصاصی
قدرت سرایت ویروس انگلیسی ۷۰ درصد بیشتر است
معاون کل وزارت بهداشت: ویروس کرونای انگلیسی قدرت سرایتی ۷۰ درصدی دارد که بسیار نگران کننده است.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما،دکتر ایرج حریرچی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: با تدابیری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همراهی مردم در بهار و پاییز شاهد روند کاهشی بیماری کرونا بوده ایم البته نگرانی ما این است که این کاهش بیش از ۶۰ درصدی ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا، با عادی انگاری عدهای از مردم همراه شود.
وی ادامه داد: پیش بینیها از زمستان سردی خبر میدهد و با توجه به شرایط جوی زمستان و بستن پنجره و راههای هوا چه در منازل و چه در خودرو این نگرانی شدت میگیرد، چون مهمترین راه انتقال در ایران و برخی کشورها دورهمیهای خانوادگی و دوستانه است که میتواند آتش بر نیستان کرونا زده و ابتلا را چند برابری کند.
معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: وقتی موارد ابتلا زیاد شود طبیعی است که موارد بستری هم بالا میرود و اگر موارد بستری بیش از ظرفیت بیمارستانها شود مرگ و میر شدت مییابد، چون بیماران بستری نیاز به مراقبت دارند و اگر شرایط بحرانی شود این امکان نخواهد بود.
آقای دکتر حریرچی ادامه داد: شرایط فعلی نمودارها نزولی است، اما درصورت رعایت نشدن مثل دوبار گذشته ممکن است روند افزایشی و بحرانی شود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص نگرانیهایی که بعلت جهشهایی که در ویروس کشور انگلیس رخ داده است افزود: تمام تدابیر لازم اندیشیده و تمام پروازهای مستقیم و غیر مستقیم از کشور انگلیس لغو شده است.
معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: تمام کسانیکه در این مدت که پروازها باز بوده به ایران امدند بررسی شدند و آزمایش پی سی ار دادند و حتی با وجود منفی بودن تست، دوباره از انها تست پی سی ار گرفتیم و به طور کامل غربالگری شدند.
وی گفت: البته در خصوص ویروس انگلیسی اتفاق مهمی که افتاده برخی کشورها مثل ما پروازها را بستند و برخی دیگر کل پروازهای خارجی را لغو کردند.
وی ادامه داد: این ویروس قدرت سرایتش ۷۰ درصد بیشتر است، اما هنوز ثابت نشده قدرت بیماری زایی و شدت علایمش بیش از سایر ویروسها باشد.
آقای حریرچی افزود: خصوصیت ویروسهای دارای mrna این است که هزاران بار تغییر میکنند و این ویروس هم تاکنون هزاران بار تغییر داشته و در قسمت اسکایپ یا همان بخشی که گیرنده در بدن انسان است و به آن میچسبد بیش از ۴ هزار بار جهش داشته است که نشاندهنده این است که این ویروس خودرا برای حمله بیشتر آماده میکند.
معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: حتی ممکن است واکسنها هم تحت تأثیر این تغییرات قرار بگیرند، چون برای جاهای خاصی از این ویروس ساخته میشوند که همه این اطلاعات تأکید بر شستشوی دست، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک و پرهیز از هر نوع رفت و آمدی است بویژه اگر کسی منزل کسی رفت باید ماسک بزند.
وی در پایان گفت: قسمت عمده کاهش مرگ و میر و بستری این روزها اثر محدودیتها و طرح شهید سلیمانی و ترس و آگاهی مردم از این بیماری است.