به گزارش خبرنگار
حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سعدالله نصیری قیداری در نشست خبری صبح امروز در سالن همایشهای این دانشگاه افزود: دانشگاه شهید بهشتی متشکل از ۱۹ دانشکده، ۱۰ پژوهشکده و ۱۰ مرکز تحقیقاتی است و این دانشگاه بعنوان یکی ازدانشگاههای جامع در حوزههای مختلف علمی از جمله علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پایه فعالیت دارد و به تازگی برای اخذ مجوز در رشتههای جدید نیز اقداماتی انجام داده است.
وی در خصوص مشکلات آموزش در شرایط کرونا گفت: با توجه به زیرساختهای آی تی در این دانشگاه قبل از کرونا، شاهد بودیم که در زمان شیوع ویروس کرونا این زیرساختهای آی تی در راستای حل مسائل آموزشی کفایت لازم را نداشت بنابراین تعداد زیرساختها را گسترش دادیم به طوری که هم اکنون ۵ هزار کلاس به صورت مجازی در حال برگزاری است و ۳۰۰ اتاق جلسه برای فضای مجازی به منظور برگزاری تمام جلسات علمی تحقیقاتی آماده شده است.
آقای نصیری قیداری گفت: همچنین قلم نوری و هدست از دیگر ابزار لازم برای کلاسهای مجازی محسوب میشد که تمامی این هزینهها فراهم شده و حتی پژوهشهای دانشجویان مقاطع تحصیلی تکمیلی در این دوران (شیوع کرونا) در حال انجام است.
وی با بیان اینکه دانشگاه اصلا در زمان کرونا تعطیل نیست افزود: تمام کلاسهای دانشجویان در فضای مجازی در حال برگزاری است و تمام فعالیتهای تحقیقاتی دانشجویان دکتری و فوق دکتری در حال انجام است و حتی این دانشجویان در دانشگاه و خوابگاههای دانشجویی با
رعایت تمام شیوه نامههای بهداشتی حضور دارند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه ۱۵ درصد از دانشجویان شهریه پرداز نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: البته این میزان افزایش کفایت هزینههای دانشگاه را نمیکند و حتی در ترم جاری به دلیل غیرحضوری برگزار شدن کلاسها ۱۵ درصد تخفیف برای تحصیل دانشجویان شهریه پرداز در نظر گرفته شده است.
آقای نصیری قیداری درخصوص کسب نمره لازم زبان دانشجویان مقطع دکتری گفت: نمره زبان موضوعی است که باید دانشجویان مقطع دکتری در آغاز تحصیل این دوره آن را به دانشگاه تحویل دهند و این در حالی است که برخی از دانشجویان اعلام کردند که پس از آغاز کارهای پژوهشی مربوط به رساله و یا حتی پایان رساله دانشجویی این نمره را ارائه میدهند که این برای ما قابل قبول نیست.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی درخصوص فعالیتهای این دانشگاه در حوزه دانشجویی افزود: در حوزه تربیت بدنی برنامههای خوبی متناسب با وضعیت شیوع کرونا برای دانشجویان در نظر گرفته شده است به طوری که اکثر برنامههای تربیت بدنی این دانشگاه به صورت برخط مانند بازیهای شطرنج انجام میشوند و حتی در کنار ورزشهای دانشجویی مشاورههای ورزشی نیز به صورت نشست تصویری (وبینار) برای دانشجویان ارائه شده است، زمین چمن فوتبال برای پسران دانشجو آماده و برای دانشجویان دختر در کنار خوابگاههای دانشجویی سالن ورزشی آماده شده است.
وی درباره موضوع تغذیه دانشجویان در دوران کرونا هم گفت: هم اکنون ۱۲۰۰ دانشجو در خوابگاههای دانشجویی مستقر هستند و روزانه برای ۴۵۰ دانشجو صبحانه آماده میشود و همه موارد تغذیهای دانشجویان با رعایت شیوه نامههای بهداشتی انجام میگیرد.
وی در ادامه تاکید کرد: سلف سرویس دانشگاه در دوران کرونا در حال بازسازی است و ۴۰ موتورخانه این دانشگاه تعمیر شده است.
آقای نصیری قیداری در ادامه درخصوص فعالیتهای حوزه فرهنگی دانشگاه افزود: مراکز مشاوره دانشگاه تجهیز شده است و در دهه فجر افتتاح میشود و همچنین فعالیتهای فرهنگی در حوزه طرح پایش سلامت دانشجویان انجام شده است و تشکلهای دانشجویی همه فعالیتهای خود را با توجه به بحث کرونا در فضای مجازی برگزار میکند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امسال شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه شهید بهشتی را جشن گرفته ایم گفت: کتابهای ۳۰۰ صفحهای و ۵۰۰ صفحهای در خصوص فعالیتهای دانشگاه شهید بهشتی آماده چاپ است و حتی یک کتاب تاریخ شفاهی دانشگاه نیز در حال انتشار است.
وی درخصوص فعالیتهای دانشگاه در حوزه فعالیتهای پژوهشی افزود: فعالیت در این حوزه از نظر هیئت رئیسه دانشگاه ۲۰ شاخص دارد که از جمله این موارد میتوان به سرانه مقاله کی وان (رتبه بندی بین المللی فعالیتهای پژوهشی)، سرانه مقاله دکتری، سران مقاله مشترک با دانشگاههای خارجی، سرانه مقاله طرحهای برون سازمانی، سرانه پایان نامههای دفاع شده، تعداد همایشها و چاپ کتاب اشاره کرد که در تمام این موارد شاخصهای فعالیتهای پژوهشی در امسال نسبت به سالهای گذشته روند صعودی داشته است.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه این دانشگاه در بین دانشگاههای جامع در تهران از نظر تعداد دانشجوی خارجی رتبه دوم را کسب کرده است گفت: این دانشگاه در مرجعیت علمی جزو سه دانشگاه برتر کشور بعد از دانشگاههای تهران و فردوسی است.
وی افزود: همچنین رتبه بندی کیو اس نشان میدهد که دانشگاه شهید بهشتی جزو دانشگاههای خوب منطقه محسوب میشود و این دانشگاه در سال گذشته ۱۰۰ پله صعود در رتبه بندی لایدن داشته است.
آقای نصیری قیداری با بیان اینکه ۴ پردیس در این دانشگاه وجود دارد گفت: پردیس شهید عباسپور، پردیس اکباتان، پرردیس زیراب و پردیس ولنجک هر کدام ده مرکز پژوهشی دارند و به طور کلی ۱۹ هزار و ۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که از این تعداد ۱۲ هزار نفر در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند و این دانشگاه ۹۰۰ عضو هیئت علمی دارد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه برای تبدیل شدن دانشگاه به نسل سوم در حال انجام است گفت: فعالیتهای گستردهای در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در حال انجام است، همچنین این دانشگاه پژوهشکدههای برتر را در سطح کشور دارد به طوری که پژوهشکده لیزر، گیاهان دارویی و پژوهشکده علوم محیطی جزو برترین پژوهشکدههای کشور محسوب میشوند و کارهای ارزشمندی درباره مرجعیت علمی، صنعتی در سطح جامعه انجام داده اند.
وی با بیان اینکه در این دانشگاه ۶ قطب علمی وجود دارد افزود: ۴ قطب علمی این دانشگاه در حوزه علوم پایه فعالیت دارند و به طور کلی این دانشگاه در عرصه علمی فعالیتهای گستردهای داشته است.
آقای نصیری قیداری گفت: این دانشگاه در حوزه کرونا فعالیتهای علمی گستردهای داشته و کارهای ارزشمندی از تولید دستگاه کمک تنفسی (ونتیلاتور)، تولید مچ بند پایش سلامت، تولید ماسک لیزری و تولید مواد ضدعفونی کننده جزو فعالیتهای علمی تحقیقاتی این دانشگاه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری این دانشگاه جزو جوانترین پارکهای دانشگاهی کشور محسوب میشود افزود: ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶ پارک علم و فناوری در تهران است و دانشگاه شهید بهشتی فضایی حدود ۵ هزار متر مربع را در اختیار پارک علم و فناوری قرار داده است که هم اکنون ۳۷ واحد فناور در مرکز رشد این پارک و ۱۶ شرکت دانش بنیان در این پارک حضور دارند.
آقای نصیری قیداری گفت: همچنین حجم صادرات شرکتهای دانش بنیان تاکنون ۳۶ هزار دلار فروش واحدهای فناور، ۳۰ میلیارد تومان فروش شرکتهای دانش بنیان، ۶ میلیارد تومان و ۸۱ محصول تجاری شده و ۹ ثبت اختراع جزو فعالیتهای پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی است و قرار است برج فناور این دانشگاه در زمینی به مساحت ۶۰۰ متر در ۸ طبقه تا پایان سال به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی، ترویج آموزش و توسعه پایدار و کسب و کار جزو فعالیتهای پارکهای علم و فناوری محسوب میشود گفت: توسعه پارکهای علم و فناوری در پردیس عباسپور و پردیس زیرآب این دانشگاه از دیگر فعالیتها در حوزه پژوهشی محسوب میشود و ما امیدواریم دانشگاه شهید بهشتی به جای مدرک دادن به دانشجویان، با تاسیس یک شرکت دانش بنیان توسط دانشجوهای دانشگاه آنها خودشان کارآفرین باشند.
آقای نصیری قیداری افزود: طرح ”ماهر“ (مهارت آموزی) طرحی است که برای تمام دانشجویان این دانشگاه در نظر گرفته شده است و از این پس هر یک از دانشجویان پس از پایان تحصیل باید در کنار درس فعالیتهای مهارت آموزی را داشته باشند تا بتوانند خودشان کارآفرین شوند.
وی درخصوص بودجه دانشگاه شهید بهشتی در سالجاری گفت: بودجه این دانشگاه امسال ۳۹ درصد افزایش داشته هر چند با توجه به شرایط کرونا ما شاهد افزایش حقوق اعضای هیئت علمی و حقوق کارمندان این دانشگاه بودیم، اما این میزان در بودجه دانشگاه درنظر نگرفته شده است و به دلیل تورم بالا ما شاهد هستیم که همچنان بودجه این دانشگاه کم است و حتی قرار است نشست تخصصی در روز پنج شنبه ۴ دی در دانشگاه شهید بهشتی با حضور ۱۳ رئیس دانشگاه بزرگ کشور و رئیس کمیسیون مجلس و رئیس کمیسیون بودجه و وزیر علوم در خصوص حل مشکلات بودجه ۱۴۰۰ دانشگاهها برگزار تا راهکارهای جدید درباره این مشکل اخذ شود.
وی گفت:در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری، یکی از ماموریتهای اصلی دانشگاه بحث علم و پژوهش مطرح شده است و از نمایندگان مجلس و مسئولان انتظار میرود که در راستای حل مشکلات علمی و پژوهشی بودجه دانشگاه نیز تا حد معقول تحقق پیدا کند به طوری که تا امروز ۷۰ درصد از بودجه تخصیص یافته است در حالیکه باید تاکنون ۷۵ درصد تخصیص مییافت و این نشان از کمبود اعتبار و بودجه این دانشگاه است.
آقای نصیری قیداری با بیان اینکه ارتباط با صنعت از جمله مباحث روز و مهم دانشگاهها محسوب میشود گفت: یکی از شاخصهای ما در طرحهای برون سازی فعالیت دانشگاه درخصوص ارتباط با صنعت است و در همین راستا این دانشگاه فعالیتهای درخورتوجهی در راستای طرحهای پژوهشی با وزارت نفت، وزارت صنعت و وزارت نیرو دارد و تعدادی از استادان فعالیتهایی را در حوزه فرصتهای مطالعاتی انجام میدهند و حتی به تازگی طرح بزرگی در پردیس عباسپور این دانشگاه درباره شرکت توربین خاورمیانه با ده میلیارد تومان حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال انجام است.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: تجهیز آزمایشگاه مرجع برای اندازه گیری ریز ذرات، اندازه گیری معایب لولههای انتقال نفت و گاز، از دیگر فعالیتهای علمی و پژوهشی برتر این دانشگاه محسوب میشود.