پخش زنده
امروز: -
رژیم صهیونیستی از عادی سازی روابط با کشورهای عربی برای اخراج تدریجی فلسطینی ها و انتقال آنها به سرزمینهای عربی دیگر بهره برداری میکند.
وزیر شهرک سازی رژیم صهیونیستی اعلام کرد تل آویو به دنبال انتقال صدها هزار صهیونیست به کرانه باختری است.
(تساهی هنگبی) وزیر شهرک سازی رژیم صهیونیستی افزود قصد داریم شمار افراد اسکان یافته در کرانه باختری را به بیش از یک میلیون نفر برسانیم.
هنگبی این سخنان را در حین مراسم افتتاح مجتمع جدید صهیونیست نشین در شهرک بنیا منیا مطرح کرد.
اين مواضع پس از آن اعلام میشود که امارات و برخی دیگر از کشورهای عربی که روابط سیاسی با تل آویو برقرار کردند مدعی بودند عادی سازی روابط آنها در قبال عقب نشینی رژیم صهیونیستی از الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی صورت گرفته است.
پیش از این هم رژیم صهیونیستی مقدمات قانونی کردن شهرکهای صهیونیست نشین ساخته شده در کرانه باختری را در کنیست این رژیم فراهم کرد که در عمل به اشغال بیشتر سرزمینهای فلسطینی مشروعیت می دهد.
اين اقدامات نشان دهنده این است که عادی سازی روابط با تل آویو، دست این رژیم را در توسعه طلبی در سرزمین های فلسطینی باز تر خواهد کرد.
از سویی این اتفاقات در حالی رخ می دهد که هم سازمان ملل و هم اتحادیه اروپا اقدامات توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم و اعلام کرده اند که چنین اقداماتی امکان تشکیل کشور فلسطینی در سرزمین های قبل از جنگ سال 1967 را از بین خواهد برد. اما با این وجود این مجامع اقدام عملی در مقابل این توسعه طلبی نکردهاند.
از این عجیب تر اینکه تشکیلات خودگردان فلسطین به جای قطع همکاری های امنیتی با رژیم صهیونیستی و ورود به آشتی ملی با دیگر گروههای فلسطینی از جمله حماس، چشم به جابجایی قدرت در کاخ سفید دوخته است با این امید که با آغاز ریاست جمهوری جو بایدن، مذاکرات برای تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 از سر گرفته خواهد شد.
اين امیدواری کاذب در حالی است که بایدن هم از طرح سازش موسوم به ابراهیمی در چارچوب طرح معامله قرن حمایت کرده و در گذشته نیز توسعه طلبی رژیم صهیونیستی حتی در دوران قدرت دموکراتها ادامه داشته است.
رویکرد دموکراتها در دعوت طرف فلسطینی به آمدن پای میز مذاکره همچون گذشته فقط این فرصت را برای رژیم صهیونیستی فراهم کرده که با سیاست توسعه طلبی گام به گام در کرانه باختری و کوچاندن اجباری فلسطینی ها، در عمل ترکیب و هویت جمعیتی کرانه باختری به نفع صهیونیست ها تغییر کند و در عمل امکان تشکیل کشور فلسطینی وجود نداشته باشد.
به نظر میرسد رژیم صهیونیستی به هیچوجه حاضر نخواهد شد کشورهای فلسطینی در مرز سیاسی این رژیم تشکیل و به خاکریزی برای تهدید آن تبدیل شود.
بر این اساس این ارزیابی وجود دارد که این رژیم همچنان با خریدن زمان و خسته کردن فلسطینی ها و اعمال سیاستهای کوچاندن اجباری و توسعه طلبی گام به گام بر سراسر کرانه باختری تسلط یابد.
احتمالا این وضعیت تا الحاق همه سرزمینهای فلسطینی به سرزمینهای اشغالی ادامه خواهد داشت و در بهترین حالت فلسطینی های باقیمانده اگر دست به سلاح و مقاومت بزنند مجبور خواهند شد همچون فلسطینی های ساکن سرزمینهای اشغالی 1948، تحت حاکمیت اسرائیل زندگی کنند.
اما این پایان ماجرا نیست چرا که با تصویب قانون اسرائیل سرزمین یهودی، این فشارها آنقدر ادامه خواهد داشت تا در فرصت هایی که ممکن است برای این رژیم در عادی سازی روابط با کشورهای عربی فراهم میشود، زمینه تدریجی اخراج فلسطینی ها و انتقال آنها به سرزمینهای عربی دیگر فراهم گردد.
رضا محمد مراد