«پدر سازههای فولادی ایران»
درگذشت دکتر مجید صادق آذر مهندس برجسته منتخب فرهنگستان علوم
آقای دکتر مجید صادق آذر، مهندس برجسته منتخب فرهنگستان علوم در زمینه مهندسی عمران، همکار مدعو گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، استاد پیشکسوت دانشکده فنی دانشگاه تهران و «پدر سازههای فولادی ایران»، دار فانی را وداع گفت.
ب
ه گزارش خبرنگار
حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم، دکتر مجید صادقآذر، متولد سال ۱۳۲۴ در تبریز، عضو هیات علمی و استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران و مهندس راه و ساختمان بود که دکتری سازه را در سال ۱۳۵۳ از دانشگاه آخن آلمان دربافت کرده بود. ایشان بیش از ۴۰ سال به طور مستمر به تدریس و پژوهش در دانشگاه پرداخت.
دکتر صادقآذر در سال ۱۹۷۶برنده لوح علمی BROCHER PLAKETTE از دانشگاه آخن آلمان شد. در سال ۱۳۸۵ برنده کتاب برگزیده سال ایران شد. او مفتخر به دریافت لوح تقدیر طرح برگزیده اولین جشنواره مهندسی ساختمان و لوحها و جوایز دیگری از جشنوارههای علمی شده بود.
تألیف ۳ کتاب به زبان فارسی و ۲ کتاب به زبان آلمانی و انتشار بیش از ۳۰ مقاله و گزارش علمی در زمینه مهندسی سازه و زلزله در نشریات معتبر علمی و بین المللی از جمله آثار علمی دکتر صادق آذر است. ایشان همچنین طراحی و مشاوره تعداد زیادی از پلهای با اسکلت فولادی ایران را به عهده داشته است.
دکتر صادقآذر مسؤول راهاندازی دوره دکتری در دانشکده فنی است. از دیگر مسؤولیتهای وی میتوان به عضویت تخصصی در کمیتههای تدوین آیین نامه و استانداردهای ملی در بخش پلسازی و سازههای فولادی و صنعت اشاره کرد.
استاد دکتر مجید صادق آذر در سال ۱۳۹۰ به عنوان یکی از مهندسان برجسته کشور منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران معرفی و از ایشان تجلیل شد. ایشان همچنین سالها به عنوان همکار مدعو با شاخه مهندسی عمران و گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم همکاری داشت.
این مهندس برجسته منتخب فرهنگستان علوم نزدیک به ۵۰ سال تجربه در زمینه محاسبات و طراحی انواع پلهای بزرگ و معمولی بتن مسلح، بتن پیش تنیده، پلهای فولادی، پلهای مرکب و ساختمانهای بلند فولادی و بتونی داشت.
عضویت در هیأتهای داوری متعدد برای انتخاب طرحهای برگزیده ساختمانی، سازه ای، کتاب سال، کتاب فصل و ... از جمله فعالیتهای حرفهای صادق آذر به شمار میرود.
از جمله فعالیتهای مهندسی برجسته وی میتوان به طراحی و محاسبه سازههای گنبد خانه، ایوان خانه، شبستان نماز جمعه و گلدستههای مصلی تهران اشاره کرد.
همچنین محاسبه و طراحی پوشش فولادی ایمنی راکتور و محاسبه و طراحی پوشش بتنی ایمنی راکتور از دیگر فعالیتهای مهندسی دکتر صادق آذر به شمار میرود.
دکتر صادقآذر، سال ۱۳۹۳ در مراسم بزرگداشت هشتادمین سال تأسیس دانشکده فنی که همراه با جشن سالانه کانون برگزار شد، به سبب پیشرو بودن در طراحی سازههای ویژه در طرحهای ملی، از سوی کانون به عنوان عضو برگزیده خانواده فنی معرفی شد.
دانشکده مهندسی عمران با کمک و همکاری کانون، دی ۱۳۹۶ در آستانه بازنشستگی ایشان، طی مراسمی از مقام علمی و حرفهای این استاد پیشکسوت تجلیل کرد.
فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ضایعه درگذشت شادروان دکتر مجید صادق آذر را به خانواده ایشان، اعضای فرهنگستان، جامعه علمی و مهندسی کشور، دوستان و همکاران و دانشجویانشان تسلیت میگوید و برای این استاد فقید علو درجات در درگاه باریتعالی مسألت دارد.