با حضور وزیر علوم
دهمین جلسه شورای عالی نظام آموزش برگزار شد
دهمین جلسه شورای عالی نظام آموزش کشور بعد از ظهر امروز در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، این نشست با موضوع بررسی عملکرد دانشگاه فرهنگیان و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس دانشگاه فرهنگیان و دیگر اعضای این شورا برگزار شد.
غایب بزرگ این جلسه وزیر آموزش و پرورش بود که تا پایان جلسه حاضر نشد.
نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه فرهنگیان کاهش یابد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم کاهش نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد.
دکتر سعیدرضا عاملی در پایان دهمین جلسه شورای تخصصی تحول و نوسازی آموزش و پرورش در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در این جلسه گزارشی از عملکرد و همچنین پیشنهادهایی برای تقویت دانشگاه فرهنگیان ارائه شد.
وی افزود: در این نشست وزیر علوم و دیگر اعضای جلسه به ارائه پیشنهاد به منظور تقویت عملکرد این دانشگاه پرداختند.
آقای دکتر عاملی با اشاره به فعالیت ده ساله دانشگاه فرهنگیان و روند رو به رشد این دانشگاه گفت: نسبت استاد به دانشجو هم اکنون یک به ۹۳ است که باید حداقل یک به ۲۵ شود و دانشگاههای برتر در تلاشند این رقم را به یک به ۲۰ برسانند.
وی اضافه کرد: هم اکنون شش هزار استاد حق التدریس در این دانشگاه همکاری میکنند و تنها ۸۰۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه فرهنگیان حضور دارند.
دکتر عاملی گفت: اگر نسبت استادان حق التدریس ۱۰ درصد بود قابل قبول بود، اما ۹۰ درصد استادان حق التدریس و ۱۰ درصد اعضای هیئت علمی باید اصلاح شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه فرهنگیان باید کیفیت اساتید متناسب با نیازهای دانشگاه را ارتقا دهد چرا که هم اکنون بیشتر اعضای هیئت علمی در سطح مربی هستند و تعداد استادیار، دانشیار و استاد تمام به گونهای است که هرم در این دانشگاه معکوس شده است.
وی با اشاره به حساسیت دانشگاه فرهنگیان در تعلیم معلمان کشور افزود: معلمان نقش ویژهای در تربیت نسلهای آینده دارند و این دانشگاه از این نظر شرایط حساسی دارد هرچند در ده سال گذشته ۲۵ درصد رشد کمی و کیفی داشته است، اما ضروری است ارتقای کمی و کیفی بیشتری داشته باشد.
دکتر عاملی افزود: این دانشگاه در رشتههای کارشناسی و کارشناسی ارشد با همکاری وزارت علوم و حضور کارگروه تصویب رشته به منظور تسهیل در ایجاد رشتههای تخصصی در این دانشگاه فعال بوده است.
وی اضافه کرد: نیاز به رشتههایی همچون آموزش پیش دبستانی به صورت تخصصی در این دانشگاه ضروری است هرچند دورههای آموزش کودکان استثنائی وجود دارد، اما از آن جا که براساس مصوبه جلسه ۸۳۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی ارزیابی و ارائه مجوز به مهدکودکها به طور کامل برعهده وزارت آموزش و پرورش است باید بتواند مربیان مهدهای کودک را حتی برای بخشهای خصوصی آموزش و در اختیار این مهدهای کودک قرار دهد.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که جلسات این شورا هر دو هفته یکبار برگزار میشود تاکید کرد: دستور جلسه نشست آینده نیز ادامه بررسی گزارش دانشگاه فرهنگیان خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد: گزارشهایی از دانشگاههای علمی و کاربردی، فنی و حرفهای و همچنین شهید رجایی در این شورا ارائه تا به منظور استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود برنامه ریزی شود.