پخش زنده
امروز: -
رییس شورای شهر تهران: برای اینکه تهران به جایی برای زندگی تبدیل شود، باید چالشهای آلودگی هوا، تاب آوری شهری، شهر سازی متوازن و حقوق شهروندی غلبه کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، رویداد تهران ۱۴۰۰ با حضور محسن هاشمی، رییس شورای اسلامی شهر تهران، پیروز حناچی، شهردار تهران، محمد سالاری، زهرا نژاد بهرام، ناهید خداکرمی، سید آرش حسینی میلانی، حسن خلیل آبادی، زهرا صدر اعظم نوری از اعضای شورای شهر تهران و معاونان شهردار تهران و مدیران ارشد شهرداری تهران برگزار شد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم گفت: در ابتدا جا دارد یاد آوری کنم که موضوع پروژه تهران ۱۴۰۰ در سال ۹۷ زمانی که اقای افشانی شهردار تهران بودند طرحی از سوی شورای شهر به پیشنهاد خانم خداکرمی مطرح و تصویب رسید که به موجب آن شهرداری ملزم شد لایحهای در خصوص برنامههای خود برای رویداد تهران ۱۴۰۰ ارائه کند تا در شورا به تصویب برسد و به اجرا گذاشته شود.
هاشمی افزود: متاسفانه این امر در شهرداری به طول انجامید و سرانجام در سال ۹۸ یا ۹۹ لایحهای یک صفحهای آمد که به تایید شورا نرسید. ما منتظر بودیم کار ارزنده تری برای برند تهران ۱۴۰۰ عرضه شود و در جلسات هم اندیشی مقرر شد شهرداری برنامههای خود را به صورت مبسوط به شورا ارسال کند.
رییس شورای شهر تهران در ادامه با تشریحی از تاریخچه تهران گفت: جا دارد گذری کنیم به تاریخ تهران، همانطور که میدانید تهران روستای کوچک و ییلاق شهر باستانی ری بوده که در ۲۵۰ سال پیش کم کم در دوره قاجار و پهلوی اول رد پیدا کرد. در ابتدا تهران ۲۵ هزار نفر جمعیت داشت که در دوره پهلوی با رشد انفجاری جمعیت مواجه شد و جمعیت تهران به ۵ میلیون نفر رسید. این در حالی است که در دوران ۴۰ ساله انقلاب اسلامی جمعیت تهران دو برابر شده که اگر شهرهای اقماری آن که امروز جزیی از تهران شده را در نظر بگیریم باید بگوییم جمعیت تهران سه برابر شده است.
هاشمی افزود: تهران توسعه پایدار و متوازن را تجربه نکرده و اکنون میشود گفت تهران باید به سمتی برود که جای برای زندگی شود هر چند تهران برای همه شعار خوب و اثر گذاری است، اما از صحبتهای آقای جوادی یگانه این احساس به من دست داد که تهران باید به سمتی برود که شهری برای زندگی شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه تهران هنوز خصوصیات یک شهر برای زندگی را به دست نیاورده و اینکه چگونه در سده ۱۴۰۰ تهران باید شهری بشود برای زندگی باید فکر اساسی کنیم و در این راه باید به چند نکته توجه کنیم.
هاشمی افزود: آلودگی هوا مهمترین موضوعی است که سبب شده تهران جای زندگی نباشد، استفاده به این سبک از سوختهای فسیلی و ذرات معلقی که در تهران وجود دارد و نیز حمل و نقل خصوصی که موجب شده تهران هر چه بیشتر به سمت آلودهتر شدن پیش رود؛ لذا باید با ایجاد حمل و نقل بدون آلودگی موجبات تاب آوری تهران در این زینه را فراهم آوریم.
او ادامه داد: موضوع دیگر تاب آوری در بحث زلزله و سیل است، تقریبا همه به انتظار یک زلزله مهیب در تهران هستند و اگر اقدامات گذشته را رصد کنیم شاید ما یک درصد از کارهایی را که میبایست انجام داده ایم به ویژه در بحث امداد رسانی عقب هستیم و لذا در این زمینه نیز باید کار عمیقی شود تا در صورت وقوع زلزله شاهد فوت انبوه جمعیت نباشیم. در کنار تاب آوری تهران در موضوع زلزله و سیل باید به تاب آوری تهران در آسیبهای اجتماعی هم فکر کنیم، امروز در بعد آسیبهای اجتماعی از همه منظر دچار مشکل هستیم؛ معتادان متجاهر، کودکان کار و مسائلی از این قبیل سبب شده که برای زیست پذیرتر کردن تهران در سده ۱۴۰۰ مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز مورد توجه قرار گیرد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: موضوع دیگر بحث شهر سازی است، همانطور که میدانید در حوزه شهر سازی خطاهای بسیار فاحشی در تهران صورت گرفته و همه شهردارانی که تعدادشان به ۵۰ نفر در طول ۱۰۰ سال گذشته میرسد در کنار خدماتی که داشتند اشتباهات فاحشی در این حوز داشته اند که سبب شده ما شهر سازی متوازنی نداشته باشیم؛ لذا این امر نیز باید در سده ۱۴۰۰ برای زیست پذیرتر کردن تهران مورد توجه قرار گیرد.
محسن هاشمی با بیان اینکه حقوق شهروندی از دیگر نیازهای تهران آینده است که باید مورد توجه قرار گیرد گفت: خوشبختانه کمیسیونهای تخصصی شورای شهر برنامههای متنوع و اثر گذاری در این زمینهها دارند و امیدواریم شهرداری تهران هر چه زودتر برنامههای خود را در قالب لایحه در خصوص تهران ۱۴۰۰ به شورا ارائه کند تا با تصویب ورا بتوانیم به شهری برسیم که برای زندگی همه شهروندان مناسب باشد.
در پایان این مراسم از سایت تهران ۱۴۰۰ نیز رونمایی شد.