پخش زنده
امروز: -
آیین اختتامیه همایش علمی پژوهشی مرز و مناسبتهای اجتماعی و فرهنگی امروز در جهاد دانشگاهی کردستان به صورت آنلاین برگزار شد .
اسدی گفت: انتقال کالاهای فرهنگی از نمونه های مشخصی است که در مرز به عنوان یک پدیده خود را نشان داده و نیازمند ارائه راهکارهای علمی است، بر همین اساس فرهنگ مبنا و اهمیت موضوع می تواند در آینده موجب تداوم برگزاری همایش ملی مرز و بهره مندی از نقطه نظرات دانشگاهیان در این راستا باشد.
وی با اشاره به فراخوان این همایش در سال ۹۸ گفت: ۳۵ مقاله به دبیرخانه از هفت استان تهران، همدان، کرمانشاه، کردستان، سیستان بلوچستان، گلستان و گیلان به دبیرخانه همایش ارسال شده است که پس از ارزیابی هیات داوران که از اساتید برجسته جامعه شناسی کشور هستند ۱۸مقاله به صورت سخنرانی و پوستر پذیرش شد.
سپهری جانشین فرمانده مرزبانی کردستان هم در این نشست بر لزوم تغییر نگاه متولیان به مرز و جایگاه آن تاکید کرد وگفت: ماموریت مرزبانی در کنار تامین امنیت مرز استفاده از ظرفیتهای موجود در مرز است .وی با اشاره به وجود 227 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه در استان فرهنگی کردستان گفت: ظرفیت های خوبی در حوزه فرهنگی در مرز وجود دارد که بهره مندی از آن ها می تواند در بسیاری از موارد و نابسامانی های مرز تاثیر گذار باشد.
سرهنگ سپهری با توجه به اینکه مرزهای استان کردستان ظرفیت های بسیار خوبی به لحاظ گردشگری دارد که تا کنون بلا استفاده مانده است ادامه داد: بسیاری از موضوعات و نابسامانی هایی که ریشه در اقتصاد دارد و معیشت مرزنشینان را تحت تاثیر قرار داده است را می توان با بهره مندی از این ظرفیت ها رفع کرد.