پخش زنده
امروز: -
سال گذشته ۹۴ کودک یک تا ۵۹ ماهه در استان قزوین به علت ناهنجاریهای ژنتیکی و حوادث و سوانح فوت شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، ناهید یزدی، مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان قزوین در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، گفت: از این تعداد مرگ و میر کودکان یک ماهه تا پنج ساله در استان، ۲۶ کودک در منزل، ۱۶ کودک در بیمارستان، ۱۹ کودک بر اثر سرطان، ۲۳ کودک بر اثر ناهنجاریهای اجتماعی و مابقی به علتهای دیگر فوت کرده اند.
وی افزود: شاخص امید به زندگی در استان قزوین ۷۷ سال و در کشور ۷۱ سال است، ولی وقتی کودکی را از دست میدهیم عدد شاخص امید به زندگی کاهش مییابد.
یزدی اضافه کرد: با همه تلاشهای صورت گرفته برای فرزندآوری، اگر نتوانیم از فرزندی که به دنیا میآید حفاظت کنیم به تمامی اهداف خود ضرر میزنیم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برنامه دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین این است که سعی کند عوامل خطر را برطرف نماید تا اتفاقات ناگوار و مرگ و میر برای کودکان نیفتد یا تعداد آنها کاهش یابد.
یزدی با اشاره به اقداماتی که باید در این زمینه انجام شود، افزود: ارائه مراقبتهای بهداشتی و درمانی در مرکز خدمات جامع سلامت و بیمارستانها، تهیه و تأمین مکملهای داروی برای کودکان و مادران در حد توان، پوشش بیمهای برای بسیاری از کودکان، نظارت فرمانداران بر اصلاح آبگیرها و استخرهای بدون حفاظ کشاورزان و دامداران، اجرای دقیق مقررات راهنمایی و رانندگی از جمله جلوگیری از نشستن کودکان زیر ۱۲ سال در صندلی جلوی خودرو، استفاده از صندلی کودک و بغل نکردن کودک در هنگام رانندگی و راه اندازی و تجهیز پارک ترافیکی در سطح استان از جمله این اقدامات هستند.
وی افزود: سالانه از میان هفت هزار مادر باردار در استان قزوین، حدود ۵۰۰ مادر بی بضاعت هستند و تحت پوشش هیچ دستگاهی قرار ندارند.
یزدی با بیان اینکه باید مادران و کودکان را در اولویت قرار دهیم، گفت: هیچ دستگاهی در استان نیست که در شرح وظایف آنها به کودکان توجهی نشده باشد بنابراین اگر تیمی کار کنیم حتما موفق خواهیم شد.