پخش زنده
امروز: -
تمام ۱۳۰۰مهدکودک فعال خراسان رضوی به علت محدودیتهای کرونایی تعطیل شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، کارشناس مسوول مهدهای کودک اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در این باره گفت: پس از بازگشایی مهدهای کودک در سال۹۹ با توجه به شروع تابستان و استقبال نکردن مؤسسان مهدها و والدین از این بازگشایی، عملاً بیش از ۷۰درصد مهدهای کودک استان تا پایان تابستان تعطیل موقت بودند.
فاطمه باغانی افزود: با آغاز سال تحصیلی، مهدهای فعال نزدیک به ۷هزار کودک را ثبت نام کردند و پس از یک ماه فعالیت، در آبانماه به خاطر محدودیتهای کرونایی، تعطیل شدند و هنوز هم مجاز به فعالیت نیستند.
وی با بیان اینکه تمام ۱۳۰۰مهدکودک خراسان رضوی اکنون در تعطیلی به سر میبرند اظهار داشت: قبل از شیوع کرونا، ۸۷هزار کودک صفر تا شش ساله در مهدهای کودک استان تحت مراقبت و آموزش بودند که متأسفانه در حال حاضر این تعداد به صفر رسیده است.
باغانی ادامه داد: همچنین قبل از شیوع کرونا بیش از ۷هزار و ۲۰۰مربی خانم در این مراکز مشغول کار بودند که با احتساب نیروهای مدیریتی و خدماتی این آمار به حدود ۱۰ هزار نفر میرسید، ولی در حال حاضر تمام این بانوان که بعضاً زن سرپرست خانوار نیز بودند، بیکار شدهاند.
این مسوول اضافه کرد: با توجه به نیاز جامعه در ابتدای تعطیلات کرونای آبانماه، مکاتبات و پیگیریهایی با نهادهای مسؤول به منظور اخذ مجوز فعالیت مهدهای کودک داشتیم، اما با وجود پیگیریهای متعدد حتی تا سطح کشور، تا این لحظه مهدهای کودک به رغم رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، مجاز به کار در مناطق قرمز و نارنجی نیستند.
باغانی گفت: تعدادی از مادران شاغل، در شرایط شیوع کرونا چارهای جز سپردن کودکانشان به مهدکودک نداشتند و با تعطیل شدن مهدها، مشکلات زیادی برایشان ایجاد شد که بالاجبار برای فرزندان خردسالشان پرستار سر خانه گرفتند که این امر هزینههای زیادی برایشان دارد و در درازمدت قابل تحمل نیست.
به گفته وی، تعدادی از آنها هم کودکشان را به منزل اقوام و بستگان میبرند که خود زمینه انتقال کرونا را بیشتر میکند، اما با وجود همه این مشکلات، ستاد کرونا موافق فعالیت مهدهای کودک نیست و ما هم تابع قانون هستیم.
کارشناس مسوول مهدهای کودک اداره کل بهزیستی خراسان رضوی اعلام کرد: به دلیل عدم توجیه اقتصادی مهد در شرایط فعلی، نیمی از صاحبان امتیاز این مراکز تقاضای تعطیل موقت از بهزیستی کردند و متعاقب آن ساختمانها را تخلیه کرده و تعدادی هنوز هم جهت ادامه فعالیت در شرایط فعلی سرگردانند.
وی پرداخت وام و تسهیلات به مهدهای کودک را بیفایده دانست و گفت: این وامها به جهت اینکه با وضعیت فعلی قابل برگشت نیستند، لذا بر بدهکاری و نگرانی صاحبان امتیاز مهدهای کودک میافزایند و مهدهای کودک نیازمند کمکهای بلاعوض دولت به منظور جبران بخشی از ضرر و زیان خود هستند.
باغانی بیکار شدن مدیران و مربیان مهدهای کودک را یک خسارت ساختاری و زیربنایی برای آموزش و پرورش کودکان توصیف کرد و گفت مدیران و مربیانی که سالها تجربه داشتند در این شرایط خانهنشین شدهاند و یا در جستجوی مشاغل دیگری هستند و این سالیان متمادی تجربه، آموزشهای مختلف و... به هدر رفت