به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ حفظ سلامت کلیهها برای برخورداری از وضعیت جسمی مطلوب ضرورت دارد. به همین دلیل در افرادی که یکی از کلیههای خود را از دست داده اند، حفظ وضعیت کلی سلامت آسان نیست. در این شرایط فرد به انجام دیالیز نیاز پیدا میکند.
درصورتیکه کلیهها از سلامت برخودار نباشند، زندگی فرد تحت تاثیر قرار میگیرد. بنابراین، لازم است افراد به سلامت کلیههای خود دقت داشته باشند تا کلیهها نیز بتوانند از سلامت بدن مراقبت کنند.
سایت pledgetimes در مطلبی به نکاتی اشاره کرده که رعایت آنها در حفظ سلامت کلیهها حائز اهمیت است:
داشتن فعالیت بدنی و برخورداری از تناسب اندام: با برخورداری از وزن ایده آل فشار خون را میتوان تحت کنترل قرار داد. شاخص توده بدنی بهترین فاکتور در کنترل وزن و حفظ سلامت است. برای داشتن جسمی سالم لازم است روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشیم. همچنین برخورداری از سیستم ایمنی مطلوب به حفظ سلامت و پیشگیری از ابتلا به انواع بسیاری از بیماریها کمک میکند.
حفظ رطوبت بدن: مصرف میزان کافی از مایعات کمک میکند تا کلیه عملکرد مطلوب خود را داشته باشد. همچنین لازم است در کنار مصرف آب کافی از خوردن سبزیجات و میوهها غافل نبود. هرچند توجه به این نکته اهمیت دارد که زیاده روی در مصرف مایعات توصیه نمیشود؛ زیرا فرد را در معرض ابتلا به عارضه هیپوناترمی قرار میدهد که علت آن دفع مقادیر زیاد یونهای سدیم بیش از دفع آب بدن است.
رعایت رژیم غذایی سالم: رعایت رژیم غذایی متعادل تمام مواد مغذی لازم برای عملکرد صحیح را در اختیار بدن قرار میدهد. لازم است از مصرف مواد غذایی شور خودداری کرده و مصرف غذاهای چرب را به حداقل رساند. رعایت رژیم غذایی سالم به حفظ وزن ایده آل، بهبود سیستم ایمنی، کنترل فشار خون و پیشگیری از دیابت و بیماریهای قلبی کمک میکند.
کنترل فشار خون: یکی از عادات سالم، کنترل فشار خون در فاصله زمانی مشخص است. هر نوع نارسایی در مراحل اولیه قابل تشخیص و قابل درمان است. فشار خون بالا دلیل حمله قلبی و سکته مغزی است. همچنین میتواند باعث بیماری کلیه شود.
خودداری از استعمال دخانیات: استعمال سیگار دلیل بسیاری از مشکلات جسمی است که سرطان کلیه یکی از آنهاست. استعمال سیگار با کند ساختن جریان خون، بر کلیهها اثر میگذارد. همچنین استعمال سیگار و مصرف مواد الکلی فشار خون را افزایش داده و عامل اصلی بیماری کلیوی است.