به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: هم اینک مراحل قانونی برای مهیاسازی زیرساختها و راهاندازی پنج طرح صنعتی در این منطقه ویژه در حال انجام است.
فریدون فدایی دولت،افزود: این پنج طرح که شامل، کارخانه تولید کاغذ از سنگ آهک، کارخانه سیمان، کارخانه سنگبری با هدف صادرات سنگهای تزیینی، کارخانه اکسید منیزیم و همچنین ایجاد پایانه حمل و نقل برای تسهیل در ورود و خروج ماشینآلات و سرویس دهی به رانندگان است، عملیات ساخت آنها به زودی و ظرف چند ماه آینده در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز میشود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیان کرد: همچنین احداث یک جایگاه سوخت یکی دیگر از طرحهایی است که مجوز راه اندازی آن گرفته شده و امیدواریم این طرح هم نهایی و عملیات اجرایی آن در محدوده این مجموعه اقتصادی آغاز شود.
وی ادامه داد: امکان سنجی اقتصادی و فنی ۱۵ طرح سرمایهگذاری نیز در حوزه پایین دست آلومینیوم (لامرد) تدوین شده که به سرمایهگذاران متقاضی ارائه خواهد شد.
فدایی ملت، اضافه کرد: تکمیل و ارتقای زیرساختها و زیربناها، شناسایی و معرفی هرچه بیشتر فرصتهای سرمایهگذاری به فعالان اقتصادی به عنوان ۲ راهبرد بنیادی برای اعتلای جایگاه منطقه ویژه اقتصادی لامرد است که اکنون عمده این تلاشها به ثمر نشسته است.
وی، با اشاره به پیگیریهای انجام شده در تکمیل زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیان داشت: جاده دسترسی پیرامونی سایت لامرد در محدوده این مجموعه صنعتی به طول ۴۴ کیلومتر و مسیر پیرامونی در محدوده توسعه به طول ۲۲ کیلومتر و جادههای شریانی و فرعی داخل این سایت به طول ۳۰ کیلومتر احداث شد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد همچنین به برخی از اقدامات این مجموعه اقتصادی که هم اکنون با ظرفیت حدود ۱۰۰ هزار تن در حال فعالیت است، پرداخت و گفت: افزایش ظرفیت گاز ورودی به این منطقه از ۱۰ به ۲۹ میلیون متر مکعب در ساعت با اجرای اتصال به شبکه گاز سراسری به پایان رسید.
فدایی ملت اضافه کرد: همچنین سیل بند ضلع غربی این مجموعه به طول هشت و نیم کیلومتر و با اعتباری افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال با هدف حفاظت از صنایع، تکمیل شده و بهره برداری رسیده است.
او گفت: در دوران بهرهبرداری از این واحد صنعتی نیز یک خط برق ۴۰۰ کیلوولت نیز با هدف تامین برق این مجموعه اجرا شد و خط دیگر این برق فشار قوی نیز در مراحل پایانی است و بخشی از دیگهای دیگر آلومینیوم این منطقه ویژه نیز به زودی وارد مدار میشوند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد ادامه داد: احداث پست ۱۳۲ کیلوولت و نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی از دیگر طرحهای حوزه تقویت برق در این منطقه ویژه است که مقرر شده توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تامین اعتبار و اجرا شود.
وی افزود: نصب و اجرای ۲ دستگاه آب شیرینکن برای شیرین سازی آب موردنیاز صنایع به ظرفیت ۶۰ لیتر در ثانیه از دیگر اقدامات این مجموعه صنعتی است که هم اکنون با ۲۰ لیتر در ثانیه در حال استفاده است و شرایط استفاده برای دیگر صنایع در حال استقرار فراهم است.
فدایی دولت، اظهار داشت: پرداخت بخشی از مطالبات پیمانکاران و معارضان ملکی، تکمیل ساختمان اداری موقت و کمپ تعمیرات در سایت و افتتاح شعب بانک تجارت و ملی در این منطقه، پیاده سازی و دریافت گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه شامل استانداردهای مدیریتی ایزو ۹۰۰۱، ۴۵۰۰۱، ۱۴۰۰۱، و HSE-MS برای نخستین بار، تجهیز ناوگان حمل و نقل منطقه ویژه اقتصادی با افزایش خودروهای مورد نیاز، راهاندازی نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شرکت پتروفرآیند کرخه، از جمله اقدامات انجام شده در این منطقه ویژه اقتصادی است.
وی، همچنین از استقرار و راهاندازی سایت بی.تی.اس (BTS)،اجرای دوربین های مداربسته حراستی، مرکز تلفن پیشرفته ۲۵۶ شمارهای و توسعه شبکه فیبر نوری برای پوشش کامل مخابراتی و اینترنتی برای ارائه خدمات به صنایع، آغاز عملیات اجرایی ساختمانهای درمانگاه و آتش نشانی، تامین زیرساختهای موردنیاز مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب برای راه ندازی و همکاری مستمر در برگزاری کمیسیون ارزش افزوده به منظور صادرات محصولات شمش آلومینیوم را از دیگر اقدامات پیگیری شده عنوان کرد.
به گفته این مدیر مدیر صنعتی، احداث پنجره واحد گمرک برای استقرار واحدهای مختلف به منظور ارائه خدمات به سرمایهگذاران از دیگر پروژههای زیربنایی است که برای اجرا و تامین اعتبار آن پیگیری شده است.