به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، با آغاز فصل سرما، سرماخوردگی مهمترین سوغات طبیعت است و شلغم چه به صورت پخته و چه به شکل خام، نقش مهمی در درمان این بیماری به ظاهر ساده، اما همه گیر دارد.
پس در همه گیری کرونا نیز از خوردن شلغم غافل نباشید.
از خواص شگفت انگیز شلغم برای سلامتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تقویت سیستم ایمنی: شلغم سرشار از ویتامین C است که باتحریک تولید گلبولهای سفید و آنتی بادی میتواند نقش موثری در بهبود سیستم ایمنی داشته باشد.
سلامت قلبی و عروقی: شلغم سرشار از فولیک اسید و ویتامینهای K و C است که با داشتن خواص ضد التهابی و کاهنده سطح کلسترول خون برای سلامتی قلب و عروق مفید است.
بهبود سلامت ریه و چشم: شلغم منبع غنی از ویتامین A است که فواید اصلی این ویتامین در حفظ سلامت ریه و چشمها است.
از این رو، مصرف شلغم برای افرادی که مشکلات تنفسی از جمله آسم دارند، به دلیل محتوای بالای ویتامین A و C بسیار مفید است.
تقویت استخوان: شلغم حاوی مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است که میتواند منجر به تقویت استخوانها شود و به کمک خواص ضد التهابی که دارد در تسکین دردهای ناشی از آرتروز و رماتیسم موثر باشد.
ضد سرطان: آنتی اکسیدانهای قوی موجود در شلغم (شامل ویتامین C، E و همچنین بتاکاروتن) نقش مهمی در کاهش استرس اکسیداتیو و ضد سرطان دارد.
بهبود سلامت دستگاه گوارش: شلغم سرشار از فیبر است که علاوه بر حفظ سلامت دستگاه گوارش (برطرف کردن یبوست)، به دلیل کالری کم میتواند در کنترل بهتر وزن بدن موثر باشد.
موثر در کم خونی فقر آهن: شلغم، علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین C است، یکی از سبزیهای غنی از آهن نیز است. از این رو مصرف آن در افرادی که کم خونی فقر آهن دارند، مفید است.
به یاد داشته باشیم با مزایای متعددی که برای مصرف شلغم بیان شد، در بیمارانی که کم کاری تیروئید، سنگ صفرا یا مشکلات کلیوی دارند، منع مصرف شلغم وجود دارد.