پخش زنده
امروز: -
سفته یک سند تجاری است که باید در نوشتن و تنظیم آن حتما از مشاوران حقوقی مشورت بگیریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ یکی از اسناد تجاری که این روزها بین مردم در فعالیتهای اقتصادی و تجاری مبادله میشود سفته است.
سفته یک سند تجاری است که بابت تعهد به پرداخت صادر میشود. سفته را صادر کننده سفته ارائه میکند و در اختیار طلبکار قرار میدهد.
از آنجایی که برخی با صدور سفته درگیر پروندههای حقوقی شده اند، در دانستنیهای حقوقی امروز به تشریح نحوه نوشتن و استفاده از آن پرداخته ایم که در ادامه میخوانید
سفته یک سند تعهد آور است که برای صدور آن باید دقت کافی به خرج داد.
امروزه سفته برای اهداف مختلفی مثل سفته ضمانت و سفته حسن انجام کار صادر میشود. با همه اینها همانطور که گفتیم سفته باید ویژگیهای لازم را داشته باشد تا معتبر باشد. در صورتی که در صدور سفته نکات لازم را رعایت نکنیم، سفته دیگر سند تجاری نخواهد بود و از امتیازات سند تجاری هم بهره نخواهد برد؛ بلکه در این وضعیت سفته یک سند عادی محسوب خواهد شد، از این رو در این مقاله به بررسی نحوه نوشتن سفته میپردازیم،
صادر کننده باید حتما مبلغ سفته را به حروف بنویسد.
مبلغ سفته
هر سفته مبلغ مشخصی دارد که بر روی برگه سفته چاپ شده است، در واقع این مبلغ سقف اعتبار سفته را نشان میدهد. مثلا وقتی روی سفته نشده است: " سفته تا مبلغ ده میلیون ریال " یعنی اعتبار سفته ده میلیون ریال (یک میلیون تومان) است.
صادر کنندگان سفته باید دقت کنند که وجود این مبلغ بر روی سفته نباید باعث شود که آنها مبلغ مورد نظر خود را بر روی برگه سفته درج نکنند، صادر کننده باید حتما مبلغ سفته را به حروف بنویسد.
این مبلغ نباید از مقدار چاپ شده بر روی برگه سفته بیشتر باشد، برای مثال اگر روی سفته چاپ شده " سفته تا مبلغ ده میلیون ریال "، شما نباید در قسمت " مبلغ " بنویسید ده میلیون و دویست هزار ریال.
نوشتن تاریخ
صادر کننده باید در درج دو تاریخ روی سفته دقت کند:
۱- تاریخ صدور سفته: در صورتی که صادر کننده تاریخی که سفته را صادر کرده است بر روی سفته درج نکند، سفته ارزش تجاری خود را از دست میدهد و تبدیل به یک سند عادی میشود. تاریخ صدور شامل روز، ماه، سال است که باید با حروف نوشته شود.
۲- تاریخ پرداخت سفته: تاریخ پرداخت سفته باید بر روی آن قید شود. ننوشتن تاریخ پرداخت سفته باعث میشود که دارنده سفته هر زمان که بخواهد وجه آن را مطالبه کند، در سفته حسن انجام کار نیز به جای تاریخ پرداخت بهتر است ذکر شود " سفته بابت حسن انجام کار " و اصلا تاریخ قید نشود.
تمامی نکات گفته شده باید حتما توسط خود صادر کننده سفته کامل شود.
نوشتن نام گیرنده
نکته بعدی در نوشتن سفته، ذکر نام گیرنده است، نوشتن نام گیرنده باعث میشود که طلبکار مشخص باشد.
در صورتی که نام گیرنده نوشته نشده باشد سفته در وجه حامل محسوب میشود، یعنی سند در دست هر کسی باشد، میتواند وجه آن را مطالبه کند.
درج امضا
امضا کردن یا مهر زدن سفته توسط صادر کننده به این معنی است که او بدهکار بودن خود را تایید میکند.
تمامی نکات گفته شده باید حتما توسط خود صادر کننده سفته کامل شود.
همچنین؛ برای دریافت اطلاعات لحظهای درباره نحوه تنظیم دادخواست و یا هر سوال حقوقی، سایت اطلاع رسانی مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه به نشانی https://moshaver۱۲۹.eadl.ir/ در دسترس کاربران قرار دارد، ضمن اینکه کارشناسان مرکز مشاوره تلفنی قوه قضاییه در طول شبانه روز با این شمارههای تماس ۱۲۹ برای تهرانیها و ۰۲۱۴۱۸۰۱ برای شهرستانیها پاسخگوی سوالات کاربران هستند.
در این صورتی که ثابت بشود کسی به جای شما سفته را پر کرده و امضاء زده و شرایطی و ضوابط را به جای شما پذیرفته است
شما حق پیگیری این مسئله را دارید.
زمانی که سفته را از بانک میگیریم، خود بانک باید تاییدیه یا مهری بر روی آن بزند؟
من و مجبور کردن سفته انگشت بزنم و امضا کنم.تنها کاری که تونستم بکنم یه امضایی که واسه من نبود و زدم انگشت زدم نام گیرندم نوشتم بعد تو قسمت شماره ملی چون نمیدوتستم باید واسه گیرنده باشه یا صادر کننده کد ملی خودم و نوشتم نه مبلغ قید کردم نه تاریخ صدور و نه دریافت.میخواستم بدونم با همه این شرایط باز میتونند ازش بر علیه من استفاده بکنند؟؟ممنون