به بهانه شیوع ویروس کووید ۱۹
اخراج هزاران کارمند در آمریکا
شرکتهای بزرگ آمریکایی هزاران کارمند خود را در زمان کرونا اخراج کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از واشنگتن پست، بزرگترین شرکتهای آمریکایی در حال سودآوری در زمان همه گیری کرونا هستند، اما هزاران نفر از کارمندان خود را اخراج میکنند.
در حالی که همه گیری ویروس کرونا در تابستان گذشته و پاییز، شرکتهای کوچک را بیچاره و میلیونها آمریکایی را فقیر کرد، مدیران برخی از بزرگترین شرکتها به طور شگفت انگیزی سرحال به نظر میرسند.
بجز تعداد کمی استثنا، شرکتهای بزرگ سال بسیار متفاوتی را در مقایسه با اکثر بخشهای کشور سپری میکنند. تحلیل واشنگتن پست نشان داد بین ماههای آوریل (حدوداً فروردین گذشته) و سپتامبر (حدوداً شهریور گذشته)، یکی از آشفتهترین دورههای اقتصادی در تاریخ نوین، ۴۵ شرکت از ۵۰ شرکت باارزش آمریکایی سوددهی داشته اند.
با وجود موفقیت شان، حداقل ۲۷ شرکت از ۵۰ شرکت بزرگ امسال تعدیل نیرو داشتند و در مجموع بیش از ۱۰۰ هزار کارمند را اخراج کرده اند.
دادهها امسال تصویر متفاوتی از داخل بسیاری از شرکتهای بزرگ نشان میدهد. از یک طرف، مدیران شرکتها موفقیت خود را جار میزنند و خود را به عنوان رهبران مسیر بهبود اقتصادی معرفی میکنند. از سوی دیگر، بسیاری از شرکتهای آنان آمریکاییها را از کار اخراج و از سود خود برای افزایش ثروت سهامداران استفاده کرده اند.
وقتی ویروس کرونا شیوع پیدا کرد، شرکتهای بزرگ وعده دادند به مبارزه با این بحران کمک کنند. دهها مدیر برجسته که سال پیش تعهدی عمومی را امضا کردند مبنی بر اینکه کمتر بر سهامداران و بیشتر بر رفاه کارکنان خود و جوامع گستردهتر تمرکز کنند، به نظر میرسد برای عمل به این وعده مشتاق هستند. بسیاری از آنان پرداختها به سهامداران را تعلیق کردند و قول دادند تعدیل نیرو نکنند.
سپس ۲۱ شرکت بزرگ که در زمان همه گیری کرونا سودآور بودند، به هر حال کارکنان خود را اخراج کردند. (شرکت) برکشر هاتاوِی (Berkshire Hathaway) طی شش ماه نخست همه گیری ۵۶ میلیارد دلار سود کرد، در حالی که یکی از شرکتهای تابعه آن بیش از ۱۳ هزار کارمند را اخراج کرد. (شرکت های) سِیْلزفورس (Salesforce)، سیسکو سیستمز (Cisco Systems) و پِیْپَل (PayPal) حتی پس از آنکه مدیران شان قول دادند تعدیل نیرو نکنند، این کار را انجام دادند.
شرکتها هزاران کارمند را اخراج کردند، در حالی که میلیاردها دلار را برای سهامداران ارسال کردند. والمارت (Walmart) که رئیس آن سال جاری را صرف دفاع از این ایده کرد که شرکتها «نباید فقط در خدمت سهامداران باشند»، با وجود این، در زمان همه گیری بیش از ۱۰ میلیارد دلار را بین سرمایه گذاران خود توزیع کرد، در حالی که ۱۲۰۰ کارمند شرکت را اخراج کرد.