پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در استان: کرونا با وجود مشکلات فراوان در دوران کرونا، فرهنگهای مثبتی در جامعه بوجود آمده که باید نهادینه شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، آیت الله ناصری در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که به صورت وبینار برگزار شد، گفت: کرونا با همه مشکلاتی که برای جامعه به وجود آورد، آوردههای خوبی داشته و برخی فرهنگهای نادرست را تصحیح کرده است.
وی افزود: آمارها نشان میدهد که ازدواج در دوران کرونا ۲۰ درصد افزایش داشته و آمار طلاق نیز کمتر شده است. افزایش آمار ازدواج از کاهش هزینه عروسی نشأت میگیرد چرا که مراسم عروسی با هزینههای سنگینی برگزار میشد.
امام جمعه یزد بر لزوم نهادینه شدن این مسائل تأکید کرد و اظهار داشت: یکی دیگر از مزایای دوران کرونا افزایش ساعت حضور اعضای خانواده در خانه است. پدر، مادر و فرزندان پیش از کرونا وقت زیادی را در خارج از خانه صرف میکردند، اما هم اکنون ساعتهای بیشتری در کنار هم هستند و کانون خانوادهها گرمتر شده است.
ناصری خواستار تبلیغ این فرهنگ توسط صداوسیما شد و تصریح کرد: به نظر میرسد آموزش مجازی نیز نکات مثبت زیادی به همراه دارد به گونهای که وقت معلمان و استادان برای مطالعه بیشتر است و دقت زیادی در ارائه مطالب درسی از خود نشان میدهند.
وی با اشاره به برگزار نشدن مراسم ختم در دوران کرونا ادامه داد: دستور اسلام اینست که اگر فردی در خانواده فوت شد، غذای این خانواده تا چند روز توسط همسایهها تامین شود، اما فرهنگ حاکم کاملا برعکس است و خانواده متوفی علاوه بر داغ از دست دادن عزیزشان باید به فکر پذیرایی و سایر مسائلی باشند که هزینههای زیادی به همراه دارد.
نماینده ولی فقیه از تعطیلی نماز جمعه و جماعت در استان یاد کرد و خاطرنشان ساخت: آموزش و پرورش یا صداوسیما به گونهای برنامه ریزی کنند که دانش آموزان پیش از آغاز کلاس در تلویزیون، آیهای را شنیده و با نکات مرتبط آیه آشنا شوند.
پیگیری مشکل دوچرخه سواری بانوان
استاندار یزد هم با اشاره به جلسه هم اندیشی کرونا با جمعی از روحانیان استان گفت: ظرفیت بسیار خوبی در جامعه روحانیت و حوزه علمیه وجود دارد که مغفول مانده است. همه دستگاهها میتوانند از این ظرفیت استفاده و حوزه علمیه نیز درباره موضوعات مختلف خصوصا آسیبهای اجتماعی تدبیری اندیشیده و برنامه عملیاتی ارائه دهند.
محمدعلی طالبی افزود: هم اکنون نگرانیهایی درباره مباحث فرهنگی و معنوی وجود دارد و شاهد سوء استفاده عرفانهای نوظهور و گروه انحرافی از احساسات مذهبی مردم و جامعه هستیم، بنابراین میتوان از ظرفیت روحانیت در این زمینه استفاده کرد.
وی درباره انتقادهای مطرح شده در زمینه دوچرخه سواری بانوان اظهار داشت: قرار است شهرداری مکانهایی را برای دوچرخه سواری اختصاصی بانوان پیشنهاد دهد و ما هم پیشگیری لازم را داشته باشند، تا هم نارضایتی نسبت به این مساله در جامعه رفع شده و هم بانوان امکان دوچرخه سواری داشته باشند.
اهدای نشان خدمت و لیاقت به خادمان نماز مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز از اهدای نشان خدمت و لیاقت به خادمان نماز مدارس خبر داد و گفت: امام جماعتی که با اخلاق خوب سبب گرایش دانش آموزان به نماز شود، خادم مسجدی که با روی باز از دانش آموزان استقبال کند، مدیر مدرسهای که بهترین شرایط را برای اقامه نماز جماعت فراهم میسازد و رئیس دستگاه اجرایی که بیشترین تعامل برای تقویت مسائل دینی به ویژه نماز را دارند، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
دانافر درباره اجلاس سراسر نماز تصریح کرد: بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز با شعار «پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد» برگزار میشود و دبیرخانه اجلاس در حوزه قرآن، عترت و نماز به استان یزد واگذار شده است.
وی از تمدید زمان ارسال آثار تا پایان آذرماه خبر داد و گفت: تاکنون ۹ هزار اثر به دبیرخانه این اجلاس ارسال شده است.
۲۲۵ هزار جوان یزدی واجد شرایط ازدواج
مدیر نمایندگی آستان قدس رضوی هم خاطرنشان ساخت: ۲۲۵ هزار جوان یزدی واجدی شرایط ازدواج هستند و امیدواریم به گونهای برنامه ریزی شود که تا پایان سال ۱۴۰۴ شاهد تحقق این مساله باشیم.
محمدحسین رحیمی نسب افزود: با توجه به اینکه ۲۲۵ هزار نفر شامل دختر و پسر هستند، ازدواج آنها به ۱۱۲ عروسی ختم میشود که هم به تعالیم دینی عمل شده و هم در بحث نشاط اجتماعی بسیار گره گشا خواهد بود.
وی تأکید کرد: در طرح سامان خانواده به دنبال شش محور ترویج ازدواج، تسهیل ازدواج، تشکیل خانواده، تحکیم خانواده، تکالیف خانواده و تعالی خانواده هستیم.