پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) گفت: هم اکنون بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان انرژیهای تجدید پذیر در بخش خصوصی, ۸۰۰ میلیارد تومان است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛ آقای محمد ساتکین در پنجمین کنفرانس بین المللی و دومین جایزه ملی انرژیهای تجدید پذیر ایران افزود: شوک وارد شده در سالهای ۹۷ ,۹۸ و ۹۹ به صنعت انرژیهای تجدید پذیر با افزایش نرخ ارز، سبب بروز مشکلاتی در نحوه توسعه این نوع انرژی در کشور شد.
وی گفت: یکی از راهکارهای توسعه انرژیهای تجدید پذیر، اختصاص هزینه حاصل از سوخت صرفه جویی شده در نیروگاههای فسیلی است که از زمان تصویب این قانون تاکنون، این رقم به ۲۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است، اما همچنان مبلغی به این بخش ارائه نشده است.
رئیس سازمان ساتبا درخصوص علت ارائه نشدن این مبلغ به این سازمان افزود: درحالی که منابع وجود دارد و اختصاص این مبلغ در قانون نیز تعیین شده است، اما به دلیل نبود ردیف بودجه، وزارت نفت امکان اختصاص این رقم را به سازمان انرژیهای تجدید پذیر ندارد.
ساتکین با اشاره به اینکه پیگیر رفع این نقص هستیم ادامه داد: به نظر میرسد انجام این کار و تعیین ردیف بودجه در سال جاری امکان پذیر نباشد که در این راستا نیازمند همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستیم.
وی افزود: تاکنون ۸۴۱ مگاوات انرژی تجدید پذیر در کشور نصب شده است که این رقم تا سال ۱۴۰۰ تا هزار مگاوات افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) افزود: امسال برای نخستین بار ردیف بودجه فروش برق تجدید پذیر ایجاد شده که با انجام آن، امکان راه اندازی تابلو سبز فراهم خواهد شد و در این روند، صنایع سنگین که مجبور به خرید برق از بورس هستند میتوانند یک درصد برق مورد نیاز خود را از طریق انرژیهای تجدید پذیر تامین کنند که این شرایط ۲۰۰۰ میلیارد تومان درآمد برای سازمان انرژیهای تجدید پذیر خواهد داشت.