گیلان پور ششمین نشست وزرای کشاورزی گروه دی - ۸
فعالیت ۱۷ میلیون نفر در نظام زنجیره ارزش جهانی
معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت:هم اکنون ۱۷ میلیون نفر در سراسر جهان در نظام زنجیره ارزش جهانی مشغول به کار هستند.
به گزارش خبرنگار
گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ ششمین نشست وزرای کشاورزی و کارشناسان ارشد سازمان دی - هشت از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.در این مراسم، آقای امید گیلان پور معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در سخنانی رقابت، تجارت آزاد و جهانی شدن را سه مقولهای دانست که حضور کشورها را در بازارهای جهانی با مشکلاتی روبرو کرده است و افزود: بی شک همکاری و هماهنگی کشورهای دارای منافع مشترک با یکدیگر، میتواند متضمن غلبه بر این تهدیدها و سایر تهدیدات و موانع منطقهای و جهانی باشد.
وی افزود: زنجیره ارزش جهانی یکی از رویکردهایی است که به کشورها کمک میکند تا تنها یک محصول و خدمت نهایی را صادر نکنند بلکه یک محصول یا خدمت ناتمام با حرکت در طول زنجیره ارزش، در کشورهای مختلف به صورت نهایی درآید و به دستاوردهای مهمی، چون رقابت پذیری و تجارت بیانجامد.
گیلان پور مشارکت در زنجیره ارزش جهانی و تقسیم کار بین المللی را موجب افزایش اشتغال و درآمد، حرکت جریان سرمایه و فناوری، افزایش کارایی و بهره وری کسب و کارها و بخصوص کسب و کارهای کوچک مقیاس و متوسط، رشد اقتصادی و دستیابی به شاخصهای توسعه پایدار دانست و گفت: هم اکنون ۱۷ میلیون نفر در سراسر جهان در نظام زنجیره ارزش جهانی مشغول به کار هستند.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، هفتاد درصد تجارت دنیا در داخل زنجیره ارزش جهانی است و بقیه به صورت سنتی، یعنی صادرات محصول و خدمات نهایی توسط کشورها انجام میشود.
وی هدف اصلی تاسیس گروه دی هشت را توسعه اقتصادی و اجتماعی، تقویت موقعیت کشورهای درحال توسعه در اقتصاد جهانی، ایجاد تنوع و موقعیتهای جدید در روابط بازرگانی، تقویت حضور در تصمیم سازی در سطح بین المللی و ارتقای سطح زندگی مردم کشورهای عضو دانست و افزود: برای تحقق این اهداف، ایران به عنوان یکی از اعضای این گروه، آماده است با مشارکت فعال و مسئولانه در پیاده سازی و عملیاتی کردن زنجیره ارزش افزوده جهانی در میان کشورهای عضو و سایر کشورها حضور داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به توسعه خدمات و فعالیتهای کشاورزی در ایران طی برنامههای پنج ساله توسعه اقتصادی کشور گفت: بر این باور هستیم که تولید ثروت و دستیابی به شاخصهای توسعه پایدار در جهانی مملو از تهدیدات فعلی و آتی، جز با مشارکت و همکاری کشورها دست یافتنی نخواهد بود.
معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، ایجاد پایگاه داده و اطلاعات هوشمند و روزآمد کشورهای عضو در زمینه اقدامات، آمار و اطلاعات و گزارشهای کشوری مرتبط با زنجیره ارزش جهانی را میان اعضای گروه دی هشت به عنوان پیشنهاد ایران مطرح کرد و افزود: شناخت مزیتها و قابلیتهای بالقوه و بالفعل هر کشور و مطالعه و امکان سنجی زمینههای زنجیره ارزش و طراحی ساختار قاعدهمند و منظم با مشارکت اعضا، تعهد و مسوولیت پذیری همه اعضا میسر است.
گروه دی ۸ یا گروه هشت کشورهای مسلمان درحال توسعه که اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه در آن عضویت دارند.
تقویت هرچه بیشتر نقش اسلام در میان اعضای گروه، همکاری اقتصادی با کشورهای عضو در جهت تحقق اهداف اقتصادی نظام و بهرهگیری از گروه به منظور برخورد با تهدیدها و چالشهای بین المللی از اهداف کلی جمهوری اسلامی ایران میباشد.