پخش زنده
امروز: -
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: مانایی ترک اعتیاد در ایران پایین است و ۸۰ درصد ترک کنندگان به چرخه اعتیاد بر میگردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار اسکندر مومنی در نشست تخصصی ارائه دستاوردهای علمی و اجرایی مبارزه با مواد مخدر افزود: یکی از چالشهایی که به آن رسیدیم و در این خصوص با وزارت بهداشت هم نظر هستیم، تکنیکهای درمانی است که متاسفانه مانایی در ترک اعتیاد در کشور ما پایین است یعنی از معتادانی که ترک میکنند و درمان اولیه میشوند، بیش از ۸۰ درصد دوباره به چرخه اعتیاد برمی گردند که اگر هم بگوییم ۹۰ درصد دوباره به چرخه اعتیاد بر میگردند اغراق نکرده ایم.
وی گفت: این موضوع دو دلیل عمده دارد، اول اینکه چرخه کامل نیست یعنی پیش از این سم زدایی و درمان، حرفه آموزی و ایجاد اشتغال به طول کامل صورت نمیگرفت، اما اکنون اردوگاهها و مراکزی که در سالهای اخیر با همکاری همه دستگاهها راه اندازی کردیم، چرخه را کامل کرده اند که به اصلاح این روند کمک میکند.
سردار مومنی ادامه داد: نکته مهم در این خصوص تکنیکهای درمانی است که امروز در دنیا متنوع و به روز است، اما در ایران صرفا از یک یا دو دارو استفاده میشود و استفاده از دارو شاید ۲۰ درصد علت باشد، ۸۰ درصد مربوط به غیر دارویی و استفاده از داروهای گیاهی و سنتی است.
وی گفت: در این خصوص داروهای جدید به ویژه داروهای (گیاهی و سنتی) را که برای درمان معتادان و ترک اعتیاد کمک میکند، در دستور کار داریم که برای اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو مرحله نهایی را طی میکند که امیدواریم این روند تسریع شود و البته این آغاز کار است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: نکته دوم ورود شرکتهای دانش بنیان و استفاده از فناوریهای نوین و شتاب دهنده هاست، هرجایی که شتاب دهندهها وارد شدند، سه اتفاق رخ داد " خدمات موثرتر ارایه شد، سرعت کار بالاتر رفت و هزینهها کاهش یافت".
سردار اسکندر مومنی در ادامه گفت: راهبردها و برنامههای ستاد براساس نتایج پژوهشهاست، مهمترین موضوع در حل یک مسئله شناخت صورت مسئله است، زمانی که صورت مسئله شناخته، تدوین و چالشها مشخص شود، به راحتی قابل حل است.
وی ادامه داد: ما جلسات متعددی با استادان، دانشمندان و نخبگان حوزههای درمان و کاهش آسیب و پیشگیری داشتیم، پژوهشهای مختلفی صورت گرفت و برهمین اساس مسیر و راهبردهای خود را انتخاب کردیم و همه ما مطمئن و مصمم هستیم که این مسیر، مسیری کاملا درست و علمی است و میتوان موضوع را طی برنامه سه تا چهار ساله ساماندهی کنیم.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برغم شرایط کشور و شرایط کرونایی، هیچگاه متوقف نشدیم و در این شرایط با استفاده از فرصتهایی که ایجاد شد، کارها را دنبال کردیم و محصول کار حاصل تلاش همه دستگاههای عضو یعنی نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، سپاه و بسیج است.
وی افزود: تمام شاخصهای کمی و کیفی ما بر اساس این راهبردهای علمی پیشرفت خوبی داشته است.
مومنی با بیان اینکه در حوزه مقابله، در تاریخ ایران و جهان میزان کشفیات ما رکورد زده است، گفت: کشفیات ۶ ماهه نخست امسال از کل سال ۹۲ یا از کل سال ۹۳ بیشتر است، زیرا مسیری که انتخاب شد با سه رویکرد علمی تمرکز بر مرزها (بویژه مرزهای شرقی)، تمرکز بر باندهای بزرگ و تمرکز بر کارهای اطلاعاتی اولویت بندی شد.
وی به بحث پیشگیری اشاره کرد و افزود: در حوزه پیشگیری در سالهای گذشته از همه ظرفیتهای موجود استفاده نشد و به دلیل تمرکز بر بخشهای دیگر از حوزههای پیشگیری کمی غفلت شد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با اجرای طرح یاریگران و با اولویت آموزش و پرورش و با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاهها، ۲۰ هزار مدرسه در گام اول برای برنامه پیشگیری از اعتیاد پیش بینی شد که به دلیل شرایط کرونایی در ۱۲ هزار مدرسه انجام شد.
وی افزود: امسال نیز برغم اینکه کلاسها به صورت غیرحضوری بود با استفاده از سامانه شاد این امکان فراهم شد که آن را گسترش دهیم، در نشستی که هفته گذشته برگزار شد تعداد مدارس با استفاده از سامانه شاد به ۴۰ هزار مدرسه رسید و نتیجه آن این بود که آهنگ رشد در حوزه دانش آموزان متوقف شد.
مومنی گفت: در بحث معتادان (متجاهر) نیز معتادانی که تا دیروز زیر پلها میخوابیدند امروز فقط در یک مرکز روزانه ۵۰ هزار ماسک و ۳۰۰ لباس گان تولید و تحویل میشود که ما باید در بحث معتادان بتوانیم با سم زدایی و نگهداری و حرفه آموزی و اشتغال و بازگشت به جامعه عمل کنیم.