پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت : تحقیقات ما باید به سمت تولید محصول و با هدف حل مشکلات باشد و صرفا مقاله ها مشکل گشا نیست. مقاله ها باید کاربرد عملی داشته باشد تا تولید بزرگ ملی و خودکفایی جدید برای کشور رخ دهد.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر سعید نمکی در مراسم رونمایی از طرح های پژوهشی و فناوری حوزه سلامت، افزود:
دکتر نمکی همچنین با تبریک روز ملی پژوهش گفت: موثرترین مولفه برای توسعه یک کشور پژوهش است.
وی گفت:در خیلی از ممالک متاسفانه پژوهش را در دانشگاه میبینند اما اگر قرار است پژوهش در کشور نهادینه شود باید روحیه پژوهشگری ر ادرکودکان و در مدارس تقویت کنیم
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: تقویت مبنای پژوهشگری در کودکان و از مدرسه باید آغاز شود، تقاضای ما از دست اندرکاران این است که مدرسه را در این امر تقویت کنند.
وی گفت:نقش پژوهش در توسعه کشور ها بسیار مهم است مثل چین و کره که با قدرت تحقیقات و پژوهش در این روزهای سخت یک قدم جلوتر از کشورهای اروپایی و غربی بودند.
آقای نمکی افزود:در سیاست های کلان کشور باید در بودجه پژوهش توجه ویژه شود در دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور باید تحقیقات به سوی تولید محصول برای حل مشکلات یک کشور درحال توسعه باشد.
وزیر بهداشت افزود: هرگزمقاله تنها مشکل گشای یک کشور در حال توسعه نیست باید حاصل مقالات راهگشای تولید یک کالا برای نیازهای کشور و خودکفایی باشد.
آقای دکتر نمکی گفت: با منابع محدود ما تقاضا داریم تحقیقات را به سمت راهکار برای حل مشکلات کشور سوق دهیم.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه زیر ساختها و نظام سلامت گفت:تحقیقات دانشگاههای علوم پزشکی نقش حساستری برای توسعه ملی دارند چون تحقیقات ما به تقویت و توسعه نظام سلامت کمک میکند.
وی گفت:تحقیقات ما به کاهش مرگ و میر و افزایش تندرستی مردم منجر میشودو این تحقیقات موثر در درامد ناخالص ملی خواهد بود.
وی افزود:مستقیم و غیر مستقیم در توسعه ملی تخقیقات د انشگاههایعلوم پزشکی میتواند نقش داشته باشد همانطور که به شکل مضاعف میتواند در کاهش هزینه های سنگین نظام سلامت نقش افرینی کند.
وی گفت: از تاکیدات من در امر تحقیقات و حل مشکلات این است که باید از رفتارهای جزیزه ای پرهیز کنیم و مشکلات تجریه شده را به عنوان یک شبکه حل کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به توسعه کشورهای شرق تاکید کرد بیشترین بودجه این کشورها مربوط به کارهای پژوهشی است و نتایج آن را در کشوری مثل چین شاهد هستیم.
دکتر نمکی افزود : این کشورها در اوج گرفتاری های اقتصادی، بیشترین بلودجه را به پژوهش دادند و ایران هم می تواند این رویکرد را دنبال کند.
وزیر بهداشت تاکید کرد : آمریکا با دروغ تحریم نبودن دارو و تجهیزات پزشکی ، بیشترین ظلم را به مردم ایران کرده است.
آقای نمکی افزود: در این شرایط توان شرکت های دانش بنیان نسیم روح بخشی بود که توانستیم با تولید برخی تجهیزات در همان پنجاه روز اول شیوع ویروس کرونا به خودکفایی برسیم.
وزیر بهداشت گفت: بیش از۵ هزار شرکت دانش بنیان در دولت های یازدهم و دوازدهم شکل گرفت که۱۶۰۰ شرکت مربوط به حوزه سلامت است.
دکتر نمکی با اشاره به افزایش بودجه شرکتهای دانش بنیان گفت: راه برون رفت کشور از بحران ها دراز کردن دست به سمت اروپا و امریکا نیست، در این شرایط سخت پیام امیدوار کنند ای خارج از این مرزها نیست بلکه تکیه بر دانش داخل کشور راهگشای مشکلات است.
وی گفت:اگر تکیه بر دانش و دانشمند داخلی داشتیم و انها را باور کردیم این توانمندی داخلی میتواند ما را از این وضع نجات دهد.
وزیر بهداشت با تاکید براینکه دانش سرمایه و ارث آیندهگان خواهد بود ، گفت: امیدوارم با تکیه بر توان و دانش کارامد داخلی روزهای موثرتری برای کشور رقم بزنیم.