نخستین بار در کشور
ساخت داروی کمک به درمان کرونا و دستگاه سونوگرافی ایرانی
از ۲ محصول پژوهشگران البرزی در تولید داروی کمک کننده به درمان بیماران کرونایی و دستگاه سونوگرافی ایرانی رو نمایی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز، در این مراسم که با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد ، همزمان از ۹ طرح سلامت، پژوهشی و فناوری با حضور هفت دانشگاه علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی استان رونمایی شد.
داروی تمزیوا ( در درمان بیماران کرونایی ) و دستگاه سونوگرافی با بکارگیری هوش مصنوعی، 2 محصول پژوهشگران استان بود که صبح امروز در این مراسم به بهره برداری رسید.
تمزیوا ( Temziva ) که حاوي ماده موثره دارویی توسیلیزومب ( tocilizumab ) را شرکت داروسازي آریوژن فارمد تولید کرده است.
توسیلیزومب یک آنتی بادي مونوکلونال بر علیه سایتوکاین التهابی اینترلوکین 6 است که با استفاده از تکنولوژي DNA نوترکیب، تولید شده است.
تمزیوا بایوسیمیلار با نشان Actemra تولید شده در شرکت Roche کشور سوئیس بوده که با تکیه بر دانش بومی و تلاش محققین داخلی در جهت بومی سازي تولید داروهاي مونوکلونال آنتی بادي، اولین بار در کشور تولید شده است.
قریب به چهار سال زمان صرف توسعه و تولید این محصول ارزشمند شده است.
تمزیوا داراي کیفیت، اثردرمانی و ایمنی کاملا مشابه با داروي برند خارجی بوده که این موضوع با مطالعات مقایسه اي بسیار دقیق اثبات شده است.
از برکات این تولید میتوان به دو مقوله کاهش واردات و جلوگیري از خروج ارز از کشور و همچنین تسهیل دسترسی به دارو براي بیماران نیازمند در شرایط تحریم کشور اشاره کرد.
تمزیوا از طریق مهار اختصاصی سایتوکاین التهابی اینترلوکین 6 ، باعث کاهش فرایند التهابی و در نتیجه کاهش علائم بیماري هاي خود ایمنی همچون آرتریت روماتوئید فعال در بزرگسالان، آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان و سندرم رهاسازي سایتوکاین می شود.
در شرایط کنونی پاندمی کرونا، سندرم رهاسازي سایتوکاین به عنوان یکی از علل اصلی وخامت حال بیماران مبتلا به 19COVID شناخته شده است. از این رو استفاده از توسیلیزومب، در جهان به عنوان یکی از گزینه هاي درمانی براي بیماران مبتلا به کرونا که در مرحله وخیم بیماري هستند، در نظر گرفته شده است.
تمزیوا با اشکال دارویی ویال حاوي محلول تغلیظ شده توسیلیزومب جهت انفوزیون وریدي با دوز 400 میلی گرم در20 میلی لیتر و سرنگ حاوي محلول آماده تزریق حاوي 162 میلی گرم توسیلیزومب در آریوژن فارمد تولید می شود.
دستگاه سونوگرافی شرکت مد فناوران سلامت
براساس آمار رسمی گمرک کشور دستگاه های اولتراسوند تشخیصی سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی بیشترین میزان خروج ارز از کشور را در حوزه تجهیزات پزشکی سرمای های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به خود اختصاص داده است.
به طوری که در سال 1396 بیش از 61 میلیون دلار ارز بابت واردات این تجهیزات از کشورخارج شده است.
این اعداد و ارقام نشان می دهد بیشترین میزان وابستگی در بین تجهیزات پزشکی سرمایه ای مربوط به دستگاههای Ultrasound است.
بنابراین تولید این دستگاه در کشور می تواند ضمن جلوگیری از خروج ارز موجب ورود به بازارهای صادراتی برای این محصول شود که ارزش آن بالغ بر 3.8 میلیارد دلار برآورد شده است.
با همین هدف، شرکت دانش بنیان مد فناوران پلاس اقدام به تولید دستگاه سونوگرافی با فناوری روز دنیا کرده که با بکارگیری هوش مصنوعی در نرم افزار های تصویر برداری خود توانسته مسیر جدیدی را در دستگاه های تصویر برداری اولتراسوند در دنیا آغاز کند.
این دستگاه قابلیت پشتیبانی از مد های تصویر برداری برای تعیین گرید کبد چرب با روش های غیر تهاجمی زیر را دارد:
Shear Wave Elastography
Auto IMT
3D/4D
attenuation coefficient
ساخت داروی کمک به درمان کرونا و دستگاه سونوگرافی ایرانی ساخت داروی کمک به درمان کرونا و دستگاه سونوگرافی ایرانی ساخت داروی کمک به درمان کرونا و دستگاه سونوگرافی ایرانی