نتایج محدودیتهای کرونایی و بارقههای امید کادر درمان
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله: کادر درمان پس از حدود ۱۰ ماه مبارزه با کرونا خسته و فرسوده شدند و اکنون پس از محدودیتهای جدید و کاهش بار بیماری، بارقههایی از امید و لبخند در میان کادر درمان شکل گرفته است
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله گفت: کادر درمان پس از حدود ۱۰ ماه مبارزه با کرونا خسته و فرسوده شدند و اکنون پس از محدودیتهای جدید و کاهش بار بیماری، بارقههایی از امید و لبخند در میان کادر درمان شکل گرفته است که از مردم میخواهیم با کمک به ما، این لبخندها را تبدیل به اشک و یأس نکنند.
آقای دکتر مسعود مردانی درباره سایر راههای بازدارنده از بروز تخلفات کرونایی و تأثیر افزایش جریمه متخلفان کرونایی، گفت: به عنوان فردی که در جامعه رفت و آمد دارد تصور میکنم جریمه باید برای مجرمان در نظر گرفته شود. اینکه همه مردم و حتی افرادی را که شاید آگاهی کافی نداشته باشند جریمه کنیم، منطقی نیست. بالا رفتن سطح آگاهی مردم و افزایش حساسیت رعایت نکات بهداشتی یک حقالناس است؛ اگر کسی ماسک نمیزند یا نکات بهداشتی را رعایت نمیکند علاوه بر آسیب به خودش به دیگران هم آسیب میزند که گناه بزرگی است.
میانسالان، سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینه ای؛ عمده مبتلایان کروناآقای دکتر مردانی درباره گروه سنی مبتلایان کرونا، گفت: به طور عمده میانگین سنی مبتلایان در میانسالان و افراد مسن است، البته این میانگین نسبت به تابستان روند کاهشی داشته است. هنوز هم بیماری کرونا در افراد دارای بیماری زمینهای بیشتر است. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد موارد مرگ و میر کرونا در میان کسانی بوده است که بیماری زمینهای، صعبالعلاج و متعدد دارند.
کرونا ریشه کن نمیشوداین متخصص بیماریهای عفونی با تأکید بر اینکه در مورد کرونا به هیچ عنوان نمیتوان از واژه «ریشهکن شدن» استفاده کرد، تصریح کرد: بیماری کنترل خواهد شد و سپس به شکل یک بیماری بومی مانند سینهپهلو و... در میآید، اما ریشهکن نمیشود.
وی درخصوص تبلیغات فضای مجازی برای ثبتنام تور گردشگری به همراه تزریق واکسن کرونا، گفت: چنین چیزی کذب است. هنوز خیلی از کشورهای دنیا برای واکسیناسیون مردم خودشان برنامهای اعلام نکرده اند، آن وقت چگونه میخواهند واکسن در اختیار یک خارجی قرار دهند؟ از طرفی حتی اگر چنین تبلیغی صحت داشته باشد چقدر میتوان مطمئن بود که زنجیره سرد واکسن رعایت شده باشد؟ به عنوان مثال واکسن شرکت فایزر باید در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود، آیا هتل و تور مسافرتی امکان زنجیره سرد در این دما را دارند؟ این تبلیغات یک نوع سوداگری است.