پخش زنده
امروز: -
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: به صراحت می گویم اقتصاد ما گرفتار سیاست زدگی است که راه درمان آن، تعامل و عملکرد حرفه ای همراه با آرامش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما فرهاد دژپسند در یکصدمین نشست شورای گفتگوی دولت به بخش خصوصی افزود: باید حرفی بزنیم که مشکل گشا باشد اینکه برای خوش آمد عده ای حرف بزنیم چاره کار نیست.
وی اضافه کرد: بدنبال کسب محبوبیت و یا مقابله با بخش خصوصی به عنوان بخش جدی اقتصاد کشور که در این شرایط رنجهای زیادی هم متحمل میشود نیستیم از این رو معتقدم اگر میدان را برای فعالیت موثرتر بخش خصوصی باز کنیم به نتایج مطلوبی دست پیدا میکنیم.
دژپسند گفت: بارها و در جلسات متعدد گفتم نمیتوان این توقع را داشت که بخش خصوصی و دولتی بدون هم میتوانند کار کنند از این رو معتقدم لازمه همکاری دولت با بخش خصوصی تعامل میان این دو است.
یکصدمین نشست شورای گفتگوی به بخش خصوصی که باحضور وزیر اقتصاد، وزیر صنعت، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، معاون اجتماعی قوه قضائیه، رئیس اتاق ایران و فعالان اقتصادی عضو شورا برگزار شد به بررسی مشکلات تسهیلات گیرندگان ارزی اختصاص داشت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سازمان بورس با ۱۶۰ ناشر که در بازارگردانی تخلف کردند برخورد کرد.
آقای فرهاد دژپسند در حاشیه یکصدمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران افزود: در مدیریت بازار بورس اقداماتی مانند بازارگردانی باید انجام میشد که در این بین عدهای از ناشران بورس تخلف کردند که تخلفات به حدی زیاد بود که حتی به ۱۶۰ ناشر متخلف رسید، اما به سرعت بعضی از ناشران اصلاح رفتار کردند و آنهایی هم که محکومیت پیدا کرده بودند در دوره تجدید نظر، اصلاح رفتار کردند و در واقع رفع حکم صورت گرفت.
وی اضافه کرد: سه نوع محکومیت برای ناشران متخلف در نظر گرفته شد، به این ترتیب که بعضی از ناشران جریمه شدند، برای بعضی حکم تخلف در پرونده درج شد و بعضی هم سلب صلاحیت مدیریتی برای دوره شش ماهه شدند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه سازمان بورس با استفاده از این ابزارها در حال ثبات بخشی به بازار سرمایه است گفت: آثار این ثبات بخشی در حال نمایان شدن است البته باید عوامل نوسان را بررسی و با آن مواجهه کنیم.
آقای دژپسند افزود: در بازار سرمایه، سرمایه گذار حساس است بنابراین افرادی که بی محابا به اظهارنظرهای فاقد مبانی حقوقی اقدام میکنند قطعاً باید روزی پاسخگو باشند و آنهایی که فعالان بازار سرمایه را میترسانند و در این بازار رعب و وحشت ایجاد میکنند باید پاسخ دهند.
وزیر اقتصاد گفت: در تأمین مالی اقتصاد کشور، بازار سرمایه به عنوان یکی از ارکانی است که قابل چشم پوشی نیست، زیرا اقتصاد ما به گونهای پیش میرود که نمیتوانیم بازار سرمایه را از ارکان تأمین مالی نادیده بگیریم بنابراین آنهایی که با اظهارنظرهای بی مورد در این بازار اخلال ایجاد میکنند یا این بازار را به چیزهای خلاف شأن تشبیه میکنند باید پاسخگو باشند، زیرا بازار سرمایه متناسب و تابع قانون عمل میکند.
وی درباره فروش حوالههای ارزی گفت: بانک مرکزی در این باره برخوردهای لازم را انجام داد و برنامهای هم برای برخوردهای جدیتر دارد.
آقای دژپسند درباره ماندگاری بیش از حد کالاها در گمرک گفت: هم اکنون دوره ترخیص کالا در گمرک با بکارگیری سامانههای الکترونیکی، حذف نظارتهای پیشینی و اکتفا کردن به نظارتهای پسینی به شدت کاهش یافته است، اما برخی از وارد کنندگان بدون ثبت سفارش یا بدون تأیید منشأ ارز اقدام به واردات کردند که از عهده گمرک خارج است ضمن این که عدهای از واردکنندگان هم برای ترخیص کالا برنامهای نداشتند.
وی افزود: به طور نمونه، سال گذشته گمرک محموله بزرگی از گوشت را کشف کرد که وارد کننده آن به نوعی خود را قایم کرده بود و به ترخیص کالا اقدام نمیکرد.
وزیر اقتصاد درباره راهکارها برای حل مشکلات تسهیلات گیرندگان ارزی گفت: قرار شد برای اخذ مجوز قانونی در این باره اقداماتی صورت گیرد و در بودجه ۱۴۰۰ نیز حکمی پیشنهاد داده شود تا بخشی از مشکلات این فعالان اقتصادی حل شود.
آقای دژپسند با بیان اینکه به علت ساختار تأمین منابع کشور، در دورههای مختلف، جهش نرخ ارز مشکلات جدی برای تسهیلات گیرندگان به وجود آورده است، افزود: سعی میکنیم با اقدامات در دست اجرا این مشکلات را رفع کنیم و در آینده نیز در این باره مشکلات کمتری برای فعالان بخش خصوصی ایجاد شود.