بهینهسازی تولید میادین نفتی با طرح های پژوهشی
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با همکاری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، بهینهسازی فرآیند تولید و افزیش ضریب ازدیاد از ۱۰ میدان نفتی را در اولویت قرار داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ، رییس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: با توجه به اهمیت مطالعات ازدیاد برداشت و بهبود فرآیند تولید از مخازن هیدورکربن در خرداد سال ۱۳۹۳ موافقتنامه ۲ جانبه با عنوان همکاری علمی – تحقیقاتی میان وزارت نفت و وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای
بررسی۶ میدان نفتی اهواز، گچساران، بیبی حکیمه، منصوری، کرنج و کوپال امضا شد.
شاهین کرد به مرحله دوم واگذاری طرحهای پژوهشی میدان محور به دانشگاههای کشور در امسال اشاره کرد و گفت: این میدانها شامل رگ سفید، مسجدسلیمان، بینک و مارون (مخزن بنگستان) هستند.
کرد افزود: ۱۰ میدان نفتی زیرپوشش مناطق نفتخیز جنوب در نوبت واگذاری طرحهای پژوهشی میدان محور به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در چهار استان خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر قرار دارند و مشاوران پژوهشی موظف هستند با اعمال رویکردی مبتنی بر فناوری روز جهان، تحقیقات توسعه فناوری در این میادین را در مدت ۱۰ سال به انجام برسانند.
وی تحقق راهبرد توسعه فناوری در تولید صیانتی، حداکثر سازی ضریب ازدیاد برداشت از مخازن، تسیهل عملیات تولید و کاهش هزینه عملیاتی، ایجاد ارزش افزوده با خلق نوآوری و بکارگیری فناوری روز و تجربه شده جهانی و همچنین ارتقای فناوریها و دانش فنی را از اهداف مهم این طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی بیان کرد.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بزرگترین شرکت تولیدی نفت کشور است که در زمینه تولید، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی و همچنین تولید میعانات گازی فعالیت دارد. گستره فعالیت این شرکت افزون بر ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع در جنوب و جنوب غربی کشور است که بیش از ۶۰ میدان هیدورکربوری بزرگ و کوچک را در برمیگیرد.