گرد فراموشی بر تارو پود هنر خورجین بافی + فیلم
گرچه هنر خورجین بافی در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده، اما برای رساندن آن به دست نسل امروز حمایت بیشتری میطلبد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اشکذر گفت: خورجین بافی یکی از صنایع دستی اشکذر بوده که در قدیم رونق زیادی داشته و امروز به دلیل بی توجهی به آن تعداد کارگاههای خورجین بافی در این شهرستان به کمتر از ده کارگاه رسیده است.
غلامرضا دهقان ادامه داد: خوشبختانه در سال گذشته این صنعت در فهرست آثار نامملوس کشور به ثبت رسید، ولی نیاز به حمایت بیشتر دارد تا بتوان این هنر دست را به نسل امروزی آموزش داد که البته احداث بازارچه صنایع دستی شهرستان میتواند نقش مهمی در این راستا داشته باشد.
شهردار اشکذر هم به احداث کارگاه خورجین بافی در پارک اشکی اشکذر اشاره و گفت: احداث این کارگاه در راستای ترویج آموزش در بین نسل امروزی است.
دهقان منشادی اظهار داشت: تهیه طرح گذر حاج غلام از جمله طرحهای دیگری بوده که در راستای حمایت از صنایع دستی توسط شهرداری اشکذر در حال پیگیری است و در حال حاضر بخشی از زمینها جهت اجرای این طرح تملک شده و امید است با حمایت مسئولان مرتبط استانی این طرح به نتیجه مطلوب برسد.
احداث بازارچه صنایع دستی شهرستان اشکذر میتواند گامی مهم در راستای حفظ و احیای صنایع دستی از جمله صنعت خورجین بافی باشد.
خورجین بافی یکی از صنایع دستی استان به شمار میرود که در کنار طناب بافی زیر مجموعه لبافی از شاخههای قالی بافی محسوب میشود.
شیرازه خورجین به وسیله یک نخ ضخیم و سوزن در حاشیه طولی خورجین زده میشود که از هم پاشیدن بافت خورجین جلوگیری میکند.