به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین دکتر قاسم ابراهیمی پور دبیر علمی دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام طی سخنرانی به صورت مجازی صبح امروز در سالن همایشهای مرکز تحقیقاتی دانشگاه شاهد افزود: در نخستین همایش آسیبهای اجتماعی که در سال ۹۶ برگزار شد به دنبال گفتمان سازی و توجه جامعه علمی و نخبگانی کشور به ظرفیتهای علمی اسلام بودیم تا نشان دهیم که اسلام در مواجه با آسیبهای اجتماعی مباحث تخصصی زیادی را مطرح کرده است.
وی گفت: در دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام که در شهریور ۱۴۰۰ برگزار میشود تلاش شده تا مسایل تخصصیتر با گفتمان سازی و جریان سازی و استعدادهای نخبگانی شکل بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی پور با بیان اینکه تولید علم و شناسایی آسیبهای اجتماعی از نظر اسلام مهمترین و اولین هدف برگزاری این همایش است، افزود: بازخوانی و بازتولید انستنباط نظریههای اسلام و مسلمین درباره آسیبهای اجتماعی و بررسی تخصصی آسیبهای اجتماعی، آسیبهای اجتماعی و نقش رسانه، بررسی پیامدهای اجتماعی و راههای مواجهه و مقابله با آسیبهای موجود از جمله مهمترین اهداف دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام مورد توجه قرار گرفته اند.
وی در ادامه به محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: بحران جمعیت و کاهش جمعیت، حاشیه نشینی، اعتیاد، طلاق، آسیبهای فضای اجتماعی و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا از جمله محورهای دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام است.
دبیر علمی دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام افزود: این همایش در سطح پژوهشی است.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم عباس پور مسؤول دفتر مرکز تحقیقاتی دانشگاه شاهد در قم طی سخنرانی به صورت مجازی صبح امروز در سالن همایشهای مرکز تحقیقاتی دانشگاه شاهد گفت: دانشگاه شاهد و پژوهشکده تحقیقاتی این دانشگاه در قم و تهران ظرفیت بالایی در عرصه شناخت آسیبهای اجتماعی و بررسی و نقد و ارایه راهکار دارد.
وی افزود: در نخستین همایش آسیبهای اجتماعی یک گفتمان سازی میان متخصصان حوزه و دانشگاه شکل گرفت و یک اندوخته و ذخیره مفید در این عرصه ایجاد شد و قرار است در دومین همایشها با همکاری مراکز علمی و تحقیقاتی تعامل خوبی برای بررسی آسیبهای اجتماعی و ارایه راهکار از دیدگاه اسلام ارایه شود و این همایش تخصصیتر است و خروجی مقالات این همایش در مجلات تخصصی منتشر میشود.
حجت الاسلام والمسلمین عباس پور در ادامه گفت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا هنوز مشخص نیست که همایش به صورت مجازی برگزار میشود و یا حضوری، اگر تا زمان برگزاری همایش یعنی شهریور ۱۴۰۰ این ویروس از بین برود ما شاهد برگزاری همایش به صورت حضوری در تهران هستیم.