در پی تشدید شیوع کووید ۱۹ در آمریکا
درماندگی بیمارستانهای آمریکا در برابر سیل بیماران کرونایی
راشاتودی: در حال حاضر، ۱۰۷ هزار نفر در بیمارستانهای آمریکا بستری هستند و پزشکان میگویند این آمار همچنان رو به افزایش است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشاتودی، ۱۵ میلیون نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شده اند و بیمارستانهای کشور در برابر سیل بیماران مستأصل شده اند. در حال حاضر، ۱۰۷ هزار نفر در بیمارستانها بستری هستند و پزشکان میگویند این آمار همچنان رو به افزایش است.
شمار تلفات کرونا در روز چهارشنبه بیشتر از قربانیان (حملات) ۱۱ سپتامبر بود. جو بایدن قول داده است پس از تصدی سمت ریاست جمهوری با این بحران مقابله کند. او میگوید در صد روز نخست فعالیتش، ماسک زدن را الزامی خواهد کرد.
بایدن گفت: من کاملاً مطمئنم، ظرف صد روز میتوانیم مسیر بیماری را تغییر دهیم و زندگی در آمریکا را بهبود بخشیم. میخواهم خواستار اجرای طرح ماسک زدن اجباری شوم. همه در صد روز نخست فعالیت دولت من باید ماسک بزنند و این کار با امضا و دستور من در روز اول ریاست جمهوری برای الزامی کردن ماسک آغاز میشود؛ کاری که به موجب قانون قادر به انجام آن هستم.
نگرانیهایی مبنی بر این وجود دارد که دستور ماسک زدن چگونه در سراسر کشور اجرا خواهد شد، در حالی که در بعضی از ایالتها و بخشهایی که ماسک زدن اجباری شد، شاهد نوعی شورش کلانترها و افسران پلیسی بوده ایم که از اعمال این دستور خودداری کردند. برای مثال در کالیفرنیا، این کلانتر، دستور ماسک زدن را اقدامی دیکتاتورمآبانه دانست.
چاد بیانکو، کلانتر ریورساید گفت: او از ما انتظار دارد یا هر کسی را که این دستورات را نقض میکند، دستگیر کنیم، پولشان را بگیریم، کسب و کارشان را تعطیل کنیم، وادارشان کنیم در خانه بمانند و آزادی مدنی شان را بگیریم، یا همه ما را مجازات خواهد کرد. کلانتری ریورساید باج نخواهد داد، مرعوب نخواهد شد و از قدرت خود علیه ساکنان ریورساید برای اجرای دستورات دولت استفاده نخواهد کرد.
آمار بیکاری در آمریکا از اواسط ماه سپتامبر که به بالاترین میزان رسیده بود هم بیشتر شده است. اوضاع در آمریکا این هفته به جایی رسید که ۸۵۳ هزار نفر شغل خود را از دست دادند، و بنا بر اعلام اداره کار آمریکا، کل افراد بیکار به ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید. با وجود این، کنگره درباره بسته مشوق اقتصادی به بن بست رسیده است و بر سر آن کشمکش میکند. دو حزب اصلی آمریکا درباره نحوه ارائه بسته حمایتی به توافق نرسیده اند و تقصیر را به گردن یکدیگر میاندازند.
کوین مک کارتی، رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان گفت: چند کسب و کار دیگر باید تعطیل شود، چند رؤیای دیگر باید نقش بر آب شود، چند تن دیگر باید از کار بیکار شوند تا نانسی پلوسی و دموکراتها وارد عمل شود؟
نانسی پلوسی، رهبر اکثریت دموکرات مجلس نمایندگان گفت: اگر زمان بیشتری لازم دارید، ما صبر میکنیم. اما ما باید به یک توافق برسیم و بدون آن نمیتوانیم به خانه برویم.
اوضاع کاملاً از کنترل خارج شده است، احزاب رقیب یکدیگر را مقصر میدانند، جو بایدن قول داده است که اوضاع را تغییر خواهد داد. هر چند با تدابیری که وی پیشنهاد کرده، حتی قبل از تصدیش به سمت ریاست جمهوری مخالفتهای شدیدی شده است. اوضاع در آمریکا بسیار مشکل آفرین و وخیم است.
استیفن وینمن، متخصص طب اورژانس گفت: مردم درباره اینکه دقیقاً باید برای حفاظت از خود باید چه کنند، سردرگم شده اند. همچنین فکر میکنم بسیاری از آمریکاییها دوست ندارند کسی به آنها بگوید که چه کنند و چه نکنند. به همین دلیل با محدودیتها مبارزه کردند و به مبارزه با محدودیتها و آنچه پزشکان توصیه میکنند ادامه خواهند داد. بعضی از ایالتها دیگر ظرفیت ندارند. بعد از هر تعطیلات شیوع کمی افزایش مییابد و اکنون بعد از تعطیلات شکرگزاری میزان شیوع بسیار زیاد شده است. هنوز بخش قابل توجهی از جمعیت ما آنچه را که در کشور میگذرد درک نمیکنند.