به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، مدیرعامل سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی گفت: هشتمین نمایشگاه رینوتکس با ۲۰ زون تخصصی و ۷۸۸ ایده در ۲۵۰ غرفه طراحی شده که از امروز به مدت یک هفته برگزار میشود.
سعید غریب خواجه افزود: با توجه به شیوع کرونا در همان روزهای آغازین کار، اقدامات لازم برای برگزاری نمایشگاه مجازی در کنار تمهیدات مورد نیاز برای برگزاری حضوری مدنظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: این نمایشگاه در ۴ بخش ایدههای فناورانه و طرحهای استارتاپی، توسعه و تجاریسازی فناوری، فروش محصولات فناورانه و دانش بنیان و معرفی نیازمندیهای فناورانه برگزار میشود.
غریب خواجه تجاریسازی فناوری، بسترسازی برای تکمیل چرخهی علم تا فناوری و فناوری تا کسب و کار، شناسایی و معرفی نوآوریها و اختراعات فناورانه و طرحها و ایده های دانش محور، معرفی توانمندیهای پژوهشی و فناوری و بسترسازی برای کاربردی کردن آنها، ایجاد ارتباط بین دانشگاهیان و فناوران با بخشهای مختلف اقتصادی و اجرایی، شکل گیری شرکتهای دانش بنیان، جذب سرمایه گذاری (داخلی و خارجی) برای فرصتهای سرمایهگذاری دانش بنیان و افزایش صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان را از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: در طول ۷ نمایشگاه گذشته ۴ هزار طرح نوآورانه معرفی شده است.
معاون وزیر ارتباطات در مراسم افتتاحیه این رویداد مجازی گفت: نمایشگاه رینوتکس یکی از اولین نمایشگاههای منطقهای در حوزه نوآوری و استارت آپها و الگوی موفقی برای سایر استانهای کشور است.
امیر ناظمی افزود: نمایشگاه رینوتکس، امروز به جایی رسیده که میتواند به عنوان الگوی موفق در برگزاری نمایشگاههای تخصصی در منطقه و کشور مطرح شود و برگزاری چند ساله این رویداد تخصصی قابل تقدیر است و میتواند به رشد اکوسیستمهای محلی کمک کند.
وی اظهار کرد: حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم از این شرکتها و سرمایه گذاران از اهمیت بالایی برخوردار است.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این رویداد مجازی با بیان اینکه گاه اتفاقات ناخواسته اسباب خیرمی شود، گفت: بحث کرونا ما را خواسته و ناخواسته به سمت و سوی دنیای مجازی و اینترنت سوق میدهد که نمایشگاههای علم و فناوری باید پیشرو در این عرصه باشند.
محمدرضا پورمحمدی افزود: یکی از افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی ایران، پیشرفت در عرصههای علمی و فناوری است به طوری که در دهههای گذشته سرفرازانه در پیشرفت علمی گام برداشته ایم و رتبه ۱۶ دنیا را در ارتباط با پیشرفتهای علمی و فناورانه به خود اختصاص داده ایم.
وی ادامه داد: با برگزاری این گونه نمایشگاهها به دنبال رفع کاستیها هستیم، هر چند در بحث تولید علم رتبه ۱۶ را داریم، ولی در بحث فناوری در جایگاههای هفتادم به بعد قرار داردیم، یعنی خواسته بین علم و عمل ما زیاد است و آن چنان که باید و شاید نمیتوانیم دانش تولید شده در دانشگاهها را به فناوری تبدیل کنیم.
پورمحمدی اظهار کرد: برگزاری این نوع نمایشگاهها به ما کمک میکند تا سمت و سوی تجاری سازی دانشمندان سرعت بیشتر صورت گیرد.
استاندار ادامه داد: یکی از فلسفههای برگزاریهای نمایشگاه ها، به رخ کشیدن توانمندیهای علمی در سطح ملی، منطقهای و جهانی است و در گذشته در نمایشگاهها فقط دستاوردها ارائه میشد، اما امروز نیازها نیز در این نمایشگاه ارائه میشود چرا که بحث اقتصاد مقاومتی تکیه بر توانمندیهای داخلی است و مطمئن هستیم دامنه تاثیر این نمایشگاه به مراتب وسیعتر خواهد بود.