پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: متوسط قیمت مسکن در ۳۱ استان در آبان ماه استخراج شده که میانگین آن ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما آقای محمود محمود زاده در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به این که این قیمتها براساس کد رهگیری ثبت شده در آبان ماه امسال به دست آمده است افزود: متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در ۶ استان بالای ۱۰ میلیون تومان و ۲۵ استان کمتر از ۱۰ میلیون تومان بود و فقط در شهر تهران و اهواز متوسط قیمت هر یک متر مسکن بیش از ۲۰ میلیون تومان گزارش شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بر این اساس قیمت مسکن در مراکز استانها استخراج شده که تهران با ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع گرانترین قیمت و یاسوج با سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر متر پایینترین قیمت را دارد.
آقای محمود زاده گفت: قیمت هر متر مربع مسکن در شهر اهواز ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ایلام حدود چهار میلیون تومان، خراسان جنوبی چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و کرمانشاه چهارمیلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است.
وی افزود: دلیل بالا بودن قیمت در تهران به خاطر افزایش جمعیت و از نظر اقتصادی است، اما چرا در خوزستان قیمت مسکن افزایش یافته نکته مهمی است که پژوهشگران این عرصه میتوانند آن را بررسی کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در خوزستان با خریدهای بالایی مواجه هستیم که عمدتا از طریق سرمایه گذاری خارجی انجام میشود که موجب قیمت کاذب مسکن شده است.
آقای محمودزاده افزود: بدون در نظر گرفتن تهران متوسط قیمت مسکن کشور ۸ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان که این قیمتها براساس معاملات درج شده در آبان ماه و براساس کد رهگیری اعلام شده است.
وی با اشاره به این که متوسط قیمت مسکن در شهر تهران ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است افزود: در منطقه یک و سه متوسط قیمت مسکن بیش از ۵۰ میلیون تومان و در منطقه ۱۸ و ۲۰ بین ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر آمار منطقه یک و سه را در نظر نگیریم متوسط قیمت در شهر تهران کمتر از ۲۰ میلیون و حدود ۱۹ میلیون براساس هر متر مکعب است.
کاهش ارزش پول ملی، علت گرانی مسکن
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی کاهش تولید مسکن؛ کاهش ارزش پول ملی وافزایش نقدینگی را علت نوسان در قیمت مسکن دانست.
محمود محمود زاده در نشست خبری امروز در خصوص مقایسه قیمت مسکن در تهران با قیمت دلار گفت: بالاترین قیمت مسکن بر اساس قیمت دلار در حدود ۲۰ سال اخیر در سال ۸۷ رخ داد ومتوسط یک مترمربع واحد مسکونی در تهران دراین سال ۲۲۴۴ دلار بود درحالیکه در آبان ماه امسال متوسط یک مترمربع مسکن بر اساس دلار ازاد، حدود ۱۰۳۰ دلار برآورد شده که ۵۰ درصد قیمت مسکن نسبت به سال ۸۷ است.
محمودزاده درباره مقایسه قیمت مسکن با سایر بازارهای موازی گفت: از سال ۸۸ تا ۹۸ متوسط سالانه رشد ارزش بازار سهام ۵۱ درصد، بازار سکه ۴۳ درصد، بازار ارز ۳۶ درصد و بازار مسکن ۲۶ درصد بود که نشاندهنده کمبازده بودن بازار مسکن نسبت به سایر بازارهای موازی است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در خصوص پروانههای ساختمانی صادره گفت: تا قبل از سال ۹۸ به طور متوسط سالانه ۳۲۰ هزار پروانه صادر میشد، اما در سالهای ۹۸ و ۹۹ تعداد پروانههای ساختمانی صادره به ۳۹۰ هزار فقره افزایش یافت.
محمودزاده تصریح کرد: آماری فعلا نداریم که از هر پروانه چه تعداد واحد مسکونی تولید میشود و آخرین آمار ما مربوط به سال ۹۷ است.
محمودزاده درباره سرمایه گذاری خارجیها در مسکن اهواز گفت: این که چه گروه و ملیتی در اهواز مسکن خریده اند نمیدانیم، چون قیمت مسکن در خوزستان یک روند طبیعی داشته و جزو استانهای گران قیمت نبود به همین دلیل باید بر روی این آمارها با دقت کار کنیم تا دلایل آن را متوجه شویم.
وی افزود: قیمت مسکن در اهواز به جز تهران فاصله زیادی با سایر استانها پیدا کرده که دلیل آن را نمیدانیم بنابر این به ذهنی پرسشگر نیاز است که بپرسد این پدیده در سالهای آینده چه پیامدی خواهد داشت و چه اقدامی باید انجام شود همه اینها نیاز به کار کارشناسی دارد.
محمودزاده گفت: باید به دنبال اصلاح این روندها باشیم باتوجه به این که بازار زمین و مسکن بازار خصوصی است نه دولتی این پرسشها باید جلوی این روند را بگیرد و اگر نیاز به اصلاح دارد انرا اصلاح کنیم.