پخش زنده
امروز: -
ماندانا منصوریان نماینده ایران در سازمان بین المللی دریانوردی، برای دومین سال پیاپی به عنوان نایب رئیس کمیته همکاریهای فنی این سازمان برگزیده شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، ماندانا منصوریان نماینده ایران در سازمان بین المللی دریانوردی وابسته به سازمان ملل متحد، برای دومین سال پیاپی به عنوان نایب رئیس کمیته همکاریهای فنی این سازمان برگزیده شد.
منصوریان که از جانب دیگر کشورها به عنوان نایب رئیس کمیته همکاریهای فنی این سازمان بین المللی پیشنهاد شده بود با اکثریت آرای نمایندگان حاضر در هفتادمین نشست کمیته همکاریهای فنی سازمان بین المللی دریانوردی که به صورت مجازی برگزار شد به این سمت دست یافت.
وی نخستین زنی است که در مدت چند دهه فعالیت کمیته همکاریهای فنی که یکی از پنج کمیته اصلی سازمان بین المللی دریانوردی وابسته به سازمان ملل متحد است به عنوان نایب رئیس آن برگزیده میشود.
در این انتخابات علاوه بر کشورهای آسیایی، نمایندگانی از کشورهای قاره آفریقا، اروپا و قاره امریکا به نماینده ایران رای دادند.
منصوریان معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان بین المللی دریانوردی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما، افزایش تعامل فنی ۱۷۴ کشور عضو این سازمان و عرضه خدمات فنی به ویژه به کشورهای در حال توسعه و نیز آموزش و تربیت نیروی انسانی با مهارتهای لازم را از جمله رویکردهای این کمیته اعلام کرد.
وی افزود: آموزشها و خدمات به ویژه به منظور اجرای مصوبات و مقررات بین المللی دریانوردی در زمینههای ایمنی، امنیت و حفظ محیط زیست دریایی از جمله اهداف کمیته فنی ایمو است.
منصوریان گفت: دست یابی به این سمت ضمن تقویت جایگاه ایران در این سازمان بین المللی وابسته به سازمان ملل متحد میتواند در تامین نیازهای ایران در مسیر پیشبرد اهداف راهبردی کشور در عرصه دریاها نیز موثر باشد.
هم اکنون حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلستان نماینده دائم ایران در این سازمان بین المللی است که مقر آن در لندن است و ماندانا منصوریان معاون نماینده دائم ایران در سازمان بین المللی دریانوردی محسوب میشود.
بنا بر اعلام ایمو طرح تأسیس سازمان بینالمللی دریانوردی (International Maritime Organization) یا آیمو (IMO) در ۶ مارس ۱۹۴۸ در کنفرانسی که در ژنو برگزار شده بود به تصویب رسید. این سازمان ۱۰ سال بعد اجرایی شد و از سال ۱۹۵۸ در جامعهٔ بینالمللی کار خود را آغاز کرد.
تسهیل همکاری و افزایش تعامل کشورهای عضو در زمینهٔ موضوعات فنی مربوط به کشتیرانی و نیز به وجود آوردن عالیترین معیارهای امنیت و ایمنی دریایی و حفاظت از محیط زیست دریاها از جمله اهداف تاسیس این نهاد است. تسهیل تعامل و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در میان کشورهای عضو از دیگر اهداف تاسیس سازمان بینالمللی دریانوردی اعلام شده است.