به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم،
آقای نهاوندیان در این جلسه با اشاره به اقلیم استان قم، طرحهای انرژی خورشیدی را ظرفیتی برای این استان دانست و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال ۱۴۰۰ بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با تولید ۵۰۰ مگاوات برق در این استان راه اندازی شود.
معین استان قم در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور، انتقال سهم آبه صنعتی این استان از سرشاخههای دز به شهرکهای صنعتی مسیر قم به تهران را ضروری خواند و افزود: ایجاد زیرساخت تولید از رویکردهای جدی دولت است و موضوع انتقال آب به شهرکهای صنعتی استان قم در سطح ملی پیگیری خواهدشد.
سهم آب صنعتی استان قم از سرشاخههای دز ۴۰ میلیون متر مکعب است که انتقال آن به شهرکهای صنعتی شکوهیه، محمودآباد و چاپ ونشر و... نیازمند اعتبار و حمایت ملی است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور حمایت از سرمایه اجتماعی را رویکرد دوم دولت در افق ۱۴۰۰ خواند و با اشاره به شیوع کرونا؛ بخش اصناف و حوزه گردشگری و خدمات استان را نیازمند حمایت جدی دانست.
نهاوندیان افزود : در سه ماه پایانی سال و در ادامه آن تا پایان سال ۱۴۰۰ بستههای حمایتی برای برگشت رونق به اصناف، حوزه خدمات وگردشگری، ورزش، فرهنگ و هنر دیده شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم حمایت ملی از انتقال سهمیه آب صنعتی استان از سرشاخههای دزبه شهرکهای صنعتی و راه اندازی بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور را دو پیشنهاد مهم از سیزده پیشنهاد مدیران استان در این نشست دانست.
آقای نوربخش بهبود فضای کسب و کار دردوره کرونا را از دیگر پیشنهاد های این نشست خواند.
وی تسهیلات حمایتی شغلهای آسیب دیده ازکرونا را ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان بیان کرد و افزود: از آنجایی که مبلغ و دوره تنفس این تسهیلات پایین است پیشنهاد افزایش تسهیلات و دوره باز پرداخت داده شد.
تفویض اختیارات ویژه در ترخیص اقلام گمرکی به منطقه ویژه سلفچگان، ایجاد نمایندگی بانک مرکزی در استان و یک دست کردن برگههای بانکی در اعطای تسهیلات از دیگر پیشنهادهایی بود که در این نشست مطرح شد.
این پیشنهادها با ارائه به دبیرخانه معین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ملی از وزارت خانههای مرتبط و بانک مرکزی پیگیری و تا پایان سال ۱۴۰۰ عملیاتی میشود.
استاندار هم پیگیری این پیشنهادها را در رونق تولید و ایجاد اشتغال ضروری خواند و گفت: از ۲۲ پیشنهاد پارسال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان ، ۱۸ پیشنهاد عملیاتی شده است.
آقای سرمست همچنین راه اندازی مراکز تولیدی غیر فعال را از رویکردههای مهم استان درجهش تولید بیان کرد.
وی افزود: در 2 سال گذشته ۲۲ واحد از ۴۶ واحد غیرفعال، فعال شده است و ۵۶ واحد از ۷۲ واحد تولیدی که بانکها تملک کرده بودند به چرخه تولید بازگشت.
وی صنعت کفش و سوهان استان قم را از شاخصترین صنایع آسیب دیده از کرونا خواند و ابراز امیدواری کرد از این صنایع در سطح ملی حمایت شود.
در ابتدای این نشست گزارشی از روند پیشرفت طرحهای ۲۸ گانه اقتصاد مقاومتی و ۲۷ گانه جهش تولید استان ارائه شد.