پخش زنده
امروز: -
بارش باران رحمت الهی است و کام بسیاری از مردم بخصوص کشاورزان استان بوشهر را شیرین کرد ، اما بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق استان ، فراهم نبودن زیرساخت ها و غافلگیری مردم و مسوولان کام عدهای از مردم دشتستان بخصوص شهر وحدتیه را تلخ کرد .
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر ؛ بارندگی در جنوب کشور و بخصوص در استان بوشهر معمولا حجم زیادی از باران و در مدت زمان کم رخ می دهد و با توجه به شرایط اقلیمی این منطقه می تواند تبدیل به جاری شدن سیل شود ، 16 آذر شدت بارشها به اندازهای بود که حجم گسترده ای از سیلاب شهرستان های شمالی و مرکزی استان از جمله گناوه دیلم و دشتستان را دربرگرفت .
در اثر این سیلاب در برخی مناطق ارتفاع آب تا سه متر هم رسید و براثر آن بسیاری از خانه ها و مغازه های درون سیلاب قرار گرفتند ، در شهر وحدتیه مردم به روی پشت بامها رفته و نظاره گر نابود شدن اموالشان در اثر این سیلاب بودند .
به گفته مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری بوشهر بیشترین آسیب های ناشی از سیل اخیر در شهرستان دشتستان و شهرهای وحدتیه برازجان آبپخش و شبانکاره بوده است و متأسفانه در این سیلاب دونفر از هموطنانمان جان باختند .
جهانگیر دهقانی می افزاید : بارش بیش از ۱۶۰ میلی متری باران در مدت ۳ ساعت اتفاقی کم سابقه بود که باعث بروز سیل در شهرستان دشتستان شد .
وی با اعلام اینکه مشکلات بودجهای در پیشگیری از این آسیب ها بی اثر نبوده است می گوید : طبق بررسیهای انجام شده مناطق امکان بروز بحران و روان آب و سیلاب ها را شناسایی و به شهرستان ها و دستگاههای اجرایی اعلام کردیم اما مشکلات بودجه امکان رفع همه آن ها را میسر نکرد .
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری بوشهر با اعلام اینکه بر اساس پیش بینی های هواشناسی به همه ادارات در استان آماده باش ۱۰۰ درصدی داده شده بود گفت تلاش کرده بودیم تا کمترین خسارت را از بارش های اخیر داشته باشیم اما شدت بارشها دستگاههای اجرایی را غافلگیر کرد .
حسین عباسی شهردار وحدتیه هم میگوید : با اعلام هشدار سازمان هواشناسی تمامی امکانات در دسترس را به حالت آماده باش درآوردیم و از همه ظرفیت ها برای مدیریت بحران استفاده کردیم اما شدت بارش ها و رواناب هایی از بالادست مدیریت بحران در صحنه و لحظهای را برای ما سخت کرد
به گفته مدیرعامل آب وفاضلاب استان بوشهر، سیلاب به تاسیسات آبرسانی بوشهر ۸ میلیارد تومان خسارت وارد کرد و بیش از ۸۰۰ متر از لولههای خط انتقال استان را آببرد .
خسارت بیش از ۳۸ میلیارد تومان به راههای استان
به گفته مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان بوشهر ؛ بارش های شدید و جاریشدن سیلاب در برخی از محورهای مواصلاتی اصلی و فرعی استان بوشهر بیش از ۳۸.۴میلیارد تومان خسارت برجا گذاشت.
سیدحمیدرضا علم می افزاید : با بیان اینکه راهداران در تمام محورهای اصلی و فرعی استان بوشهر حضوری فعال دارند و همه راه های استان بازگشایی شده است می گوید : در جریان بارانهای شدید خسارت های جاده ای در استان بوشهر جادههای دیلم، گناوه، دشتستان، دشتی و عسلویه رخ داده که بیشترین خسارت به میزان 26.8 میلیارد تومان در جادههای دشتستان بوده است.
وی، آببردگی، تخریب ابنیه فنی و پلها را از جمله خسارت وارد شده به جادههای استان بوشهر دانست و گفت: اکنون عملیات ترمیم محورهایی که خسارت دیدهاند آغاز شده و تیمهای راهداری با ماشینآلات مشغول بازسازی محورها هستند.
سیلاب بیش از ۵۰ میلیارد تومان به کشاورزی بوشهر خسارت وارد کرد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر هم می گوید : در این سیلاب هزار و ۴۰۰ هکتار از کشتزارهای گندم دیم و آبی، هزار و ۵۰هکتار از مزارع سبزی، صیفی و جالیز ، ۷۳۲ هکتار باغ و ۱۲۰ هزار مترمربع از ادوات گلخانههای استان بوشهر خسارت دید.
منوچهری می افزاید : در این حادثه ۲۱۸ راس دام سبک و سنگین تلف شدند و سه هزار و ۴۰۰ مترمربع از دامداریهای روستایی استان بوشهر از بین رفت .
مدیر کل جمعیت هلال احمر استان بوشهر می گوید : ما قبل از بارندگی با همه ظرفیت در آمادگی بودیم و 59 گروه امداد و نجات که هر گروه بین 4 و 5 نفر را برای مقابله با بحرانهای احتمالی در استان بوشهر تشکیل و مجهز کرده بودیم .
آقای حاجیانی می افزاید : تخلیه آب با پمپ ها از همان ساعات ابتدایی فروکش کردن سیلاب در شهرستان دشتستان آغاز شد و گروههای مقابله با بحران در هلال احمر آب 84 واحد ساختمانی را تخلیه کردند و در بیش از 200عملیات شرکت و به 518 خانوار امداد رسانی را انجام دادند .
به گفته حاجیانی توزیع اقلام ضروری به آسیب دیدگان شامل 526 چادر ، 1300تخته پتو و 720 تخته موکت و همچنین 2هزار 500کیلوگرم نایلون بین نیازمندان این حادثه توزیع شده است و کماکان این امداد رسانی ها ادامه دارد .
مدیر بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی هم که به کمک آسیب دیگان آمده ، می گوید : در مرحله اول تلاش میکنیم منازل آسیب دیده از سیل اخیر را از آب تخلیه، پاکسازی و شستشو دهیم و در مرحله دوم در عملیات بازسازی منازل آسیب دیدگان را یاری کنیم
سلیمانی اضافه کرد درحال حاضر گروه های جهادی همین شهرستانهای آسیبدیدگی استان بوشهر حضور دارند و مردم آسیب دیده را بنا به نیاز شان با اهدای بسته های معیشتی، چادر، پتو و سایر اقلام مورد نیاز یاری رسانی می کنند .
اگرچه هنوز ارزیابی کاملی از خسارات وارد شده به مردم انجام نشده است اما مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر میگوید : در حال حاضر ۱۵ گروه ارزیاب در شهرستان های استان بوشهر میزان خسارت وارده به مردم را در اثر سیل اخیر ارزیابی می کنند .
حیدری افزود : تلاش میکنیم بعد از پایان ارزیابی ها از محل منابع ملی و استانی برای جبران خسارات اقدام کنیم .
به نظر می رسد اگرچه حادثه خبر نمی کند اما شرایط اقلیمی استان بوشهر و نوع بارندگی ها در این مناطق که سابقه دیرینه ای دارد ؛ توجه ویژه مسوولان دربرنامه ریزی و اجرای دقیق و بموقع طرح ها در کاهش آسیب های اینچنینی موثر باشد و دیگر شاهد از دست دادن عزیزانمان وخسارت های سنگینی برای هم استانی هایمان نباشیم .
نگارنده : حسین دهقان