کرونا در جهان؛
آمار جهانی بهبودیافتگان کرونا نزدیک به ۴۸ میلیون نفر
نزدیک به ۴۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سراسر جهان توانستند از دست ویروس مهلک کرونا جان سالم به در ببرند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه رسمی سازمان جهانی بهداشت شمار قربانیان ویروس کرونا از مرز یک میلیون و پانصد و شصت و پنج هزار نفر گذشت.
سازمان بهداشت جهانی: بیش دو سوم بیماریهای کشنده قبل کرونا غیر مسری بودند
سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه با گریزی به جهان پیش از همه گیری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، اعلام کرد از هر ده بیماری که بیشتر افراد را در سال ۲۰۱۹ از بین میبرد، ۷ مورد غیرواگیر و به ویژه بیماریهای قلبی بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، سازمان جهانی بهداشت که به عنوان نهاد کارشناسی سازمان ملل متحد نقش سازماندهی در امور بهداشتی و سلامت جامعه جهانی را برعهده دارد، امروز با انتشار گزارشی که بازه زمانی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ را پوشش میدهد اعلام کرد بیشتر بیماریهای کشنده قبل از شیوع بیماری کرونا، بیماریهای غیر واگیر بودند. به عبارت دیگر از هر ده بیماری کشنده، هفت مورد آن غیر واگیر بود. این رقم تقریبا دو بار سال ۲۰۰۰ است که در آن زمان تنها چهار بیماری غیر مسری در زمره ده بیماری کشنده جهان قرار داشت.
در سال ۲۰۲۰، بیماری همه گیر کرونا، که از یک سال پیش در چین آغاز شده و از آن زمان ادعا شده است بیش از ۱.۵ میلیون نفر در نتیجه آن جان خود را از دست داده اند و بیش از صدها میلیون نفر بیمار شده اند، ممکن است این طبقه بندی را به هم بریزد.
اما در مقایسه با کشتار نزدیک به ۹ میلیون نفری که سال گذشته به دلیل بیماری قلبی جان خود را از دست دادند، نتیجه بیماری کرونا از نظر تلفات جانی تا حدودی رنگ میبازد.
بر اساس این گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۰۰ حدود هفت میلیون نفر به علت بیماریهای قلبی جان خود را از دست دادند که این رقم علت ۱۶ درصد مرگ و میرها در این سال بود. اما از آن زمان تاکنون اوضاع در اروپا تا حد زیادی بهبود یافته است.
در بخش دیگر از گزارش سازمان بهداشت جهانی چنین تصریح شده است: این واقعیت که بیماریهای غیر واگیر بسیار برجسته در این فهرست است به وضوح ضرورت افزایش تلاشها برای پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی را نشان میدهد.
تدروس ادهانوم غیبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در همین خصوص تأکید کرد: این ارقام تأکید بر ضرورت بهبود فوری نظام مراقبتهای اولیه به شیوهای عادلانه و جامع است.
وی تأکید کرد: یک نظام مراقبت اولیه، بنیادی است که همه چیز بر آن استوار است، از مبارزه با بیماریهای غیرواگیر گرفته تا مدیریت یک بیماری همه گیر.
ایتالیا بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از کرونا را در اروپا ثبت خواهد کرد
با وجود اقدامات و رعایت دستورالعملهای سختگیرانه مقابله با همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا، پزشکان بخش بیماریهای عفونی در این کشور درباره موج تازهای از مرگ و میرهای ناشی از این ویروس هشدار داده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " مانی"، همه متخصصان بخش بهداشت و درمان در ایتالیا درباره گسترش موج سوم بیماری کووید-۱۹ و مرگ و میرهای ناشی از آن، هشدار داده اند. "آندرآ کریزانتی" متخصص سرشناس بیماریهای عفونی در ایتالیا درباره زمستان سخت به اصطلاح کرونایی در این کشور به شدت ابراز نگرانی کرده است. در واقع، ایتالیا مرحلهای را طی میکند که به نظر میرسد ویروس کرونا به ثبات رسیده، اما هنوز در مواردی، شرایط همچنان ترسناک است.
کریزانتی متذکر شد، ایتالیا غم بارترین تعداد جان باختگان ناشی از بیماری کووید-۱۹ را شروع خواهد کرد و به ثبت خواهد رساند. در شرایط کنونی، موج سوم مرگ و میرها اجتناب ناپذیر است. ماهها زمان لازم است تا واکسن اثرات خود را نشان دهد. زمستان نگران کنندهای در انتظار ما است! ایتالیا در پایان هفته آتی، بالاترین تعداد مرگ و میرها را در اروپا ثبت خواهد کرد.
این پایگاه اینترنتی نوشت، یک بنیاد فعال در زمینه پزشکی در ایتالیا نیز با ابراز نگرانی از همه گیری بیماری کووید-۱۹ در این کشور و همزمان با آن، به اصطلاح اوج آنفولانزای فصلی، فاجعهای واقعی را در ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی (دی ۹۹) پیش بینی کرده است.
آلمان/ تاکید وازت بهداشت آلمان به اتخاذ تدابیر بیشتر برای مهار شیوع کرونا
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه در خبری فوری از برلین گزارش داد وزیر بهداشت آلمان امروز اعلام کرد این موضوع اهمیت دارد در مناطقی که طی هفت روز گذشته بیش از ۲۰۰ مورد ابتلا به کرونا در ازای ۱۰۰ هزار سکنه مشاهده شده است، اقدامات بیشتری انجام دهیم.
فرانسه/ هنوز زمان دقیق لغو قرنطینه مشخص نیست
شورای وزیران فرانسه بامداد امروز برای تصمیم گیری در مورد لغو قرنطینه یا ادامه قرنطینه در این کشور تشکیل جلسه داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، این در حالی است که فرانسه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ هزار مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرده است که با پنج هزار مورد تعیین شده برای لغو قرنطینه فاصله زیادی دارد.
حالا باید دید آیا ۱۵ دسامبر واقعا قرنطینه لغو خواهد شد؟
باتوجه به این اختلاف حتی دولت ممکن است تصمیم بگیرد محدودیتها را تشدید کند.
نخستین نظریه محتمل افزایش ساعات اعمال مقررات منع آمد و شد است. به طور معمول مقررات منع آمد و شد از ساعت ۲۱ اجرایی میشود که ممکن است به ساعت ۱۹ کاهش یابد تا از تجمعات پس از ساعات کار جلوگیری شود.
افزایش ساعت منع آمد و شد میتواند به کاهش بیشتر ارتباطات افراد که کانون اصلی شیوع همه گیری است و همچنین خطر گسترش همه گیری کمک کند.
برنامههایی نیز در مورد مراکز فرهنگی وجود دارد. قرار بود از ۱۵ دسامبر، سالنهای سینما، تئاتر و موزهها بازگشایی شوند. اما احتمالا یک هفته دیگر هم تعطیل خواهند بود.
با این حال فعالان این حوزه معتقدند حضور در سالنها با ماسک و رعایت فاصله گذاری هیچ خطری ندارد.
برای تعطیلات کریسمس سفر بدون نیاز به مجوز امکان پذیر است، اما باید دید برای شب سال نو هم این طور خواهد بود؟ ممکن است برای تردد بین مناطق گوناگون مقررات من آمد و شد اعمال شود.
دولت تاکنون هیچ احتمالی را رد نکرده است. این مسائل قرار است فردا در نشست شورای بهداشتی مورد بررسی قرار گیرد.
هلند/ تمدید محدودیتها برای تعطیلات پایان سال
مارک روته، نخست وزیر هلند اعلام کرد به علت افزایش موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور، محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با همه گیری، در تعطیلات پایان سال نیز تمدید میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از آمستردام، نخست وزیر هلند در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «شرایط واقعا خوب نیست، نه به لحاظ میزان ابتلا و نه در بیمارستان ها. بعید میدانم که قبل از تعطیلات کریسمس تغییراتی در محدودیتها اعمال شود.»
از ۱۳ اکتبر محدودیتهایی در هلند از جمله دورکاری، ممنوعیت ترددهای غیرضروری و تجمعات عمومی وضع شده است.
هلند امیدوار بود که پیش از تعطیلات پایان سال شرایط سلامتی در این کشور بهبود یابد.
بنا بر اعلام موسسه ملی سلامت هلند، طی هفت روز گذشته ۴۳ هزار و ۱۰۳ مورد جدید ابتلا در این کشور به ثبت رسید که در مقایسه با هفته گذشته ۲۷ درصد افزایش نشان میدهد.
دولت همچنین روز سه شنبه تصمیم گرفت محدودیت ورود سه مهمان بزرگسال به خانه هر فرد را تا ۱۵ ژانویه حفظ کند و تعطیلی کافهها و رستورانها را تا این تاریخ تمدید کند.
به رغم کرونا انتخابات منطقهای برگزار میشود
به گزارش پایگاه اینترنتی ژورنال دو مونترال، مردم اندونزی امروز چهارشنبه برای شرکت در انتخابات منطقهای کشورشان پای صندوقهای رای حضور خواهند یافت این در حالی است که در هفتههای اخیر بسیاری از احزاب یا گروهها از دولت اندونزی خواسته بودند به علت نگرانیهای مرتبط با همه گیری کووید ۱۹ این انتخابات را به تعویق بیندازد.
اندونزی که سومین دموکراسی پرجمعیت جهان محسوب میشود پیش از این به علت نگرانیهای مرتبط با ویروس کرونا این انتخابات را که ابتدا قرار بود ماه سپتامبر برگزار شود، به تعویق انداخته بود، اما بار دیگر حاضر نشد این کار را بکند.
مجمع الجزایر اندونزی ۲۷۰ میلیون نفر جمعیت دارد و ۱۰۰ میلیون نفر از مردم این کشور شرایط شرکت در انتخابات امروز را دارند.
فلسطین اشغالی/ افزایش فقر و بیکاری در فلسطین اشغالی
یک سازمان مبارزه با فقر به نام لاتت Latet در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر شد اعلام کرد تعداد خانوارها در فلسطین اشغالی که زیر خط فقر زندگی میکنند طی شیوع ویروس کرونا، تقریباً ۵۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش آسوشیتد پرس از بیت المقدس، میزان بیکاری در اسرائیل از زمان اعمال قرنطینه سراسری به سبب شیوع ویروس کرونا در ماه مارس، بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است. صنعت حیاتی گردشگری اسرائیل تقریباً به صفر رسیده است و هزاران شغل تعطیل شده اند. آنچه اوضاع را بدتر میکند این است که مقامات دولت اسرائیل در خصوص تصویب بودجه ملی با هم دچار اختلاف شده اند و این وضعیت منجر به کاهش شدید خدمات اجتماعی شده است.
بر اساس این گزارش، تعداد خانوارهای اسرائیلی که در فقر زندگی میکنند از ۲۰/۱ درصد به ۲۹/۳ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیده است. طبق این گزارش، از زمان شروع همه گیری کرونا، در مجموع ۸۵۰ هزار خانواده در اسرائیل فاقد مسکن، آموزش، مراقبتهای بهداشتی و غذایی هستند.
گزارش لاتت- بزرگترین سازمان غیردولتی و مسئول مقابله با فقر اسرائیل- بر اساس یک رشته یافتههای بررسیها و مطالعات انجام شده توسط این مؤسسه از ژوئیه تا اکتبر سال ۲۰۲۰ قرار دارد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، اسرائیل که تقریباً ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، بیش از ۳۴۸ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا و حداقل ۲۹۳۲ مورد مرگ را ثبت کرده است.
آنجلا مرکل التماس میکندنشریه بیلد آلمان با اشاره به نطق احساساتی صدر اعظم آلمان درباره کرونا تیتر زد: مرکل التماس میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، آنگلا مرکل که در مجلس آلمان درباره بودجه سال آینده کشورش سخنرانی میکرد گفت: اگر تا قبل از عید تماسها را کنترل نکنیم چه بسا این آخرین عیدی باشد که پدر بزرگها و مادر بزرگهایمان را خواهیم دید.
مرکل گفت: تا عید کریسمس ۱۴ روز باقی است و ما باید هر اقدام لازمی را انجام دهیم تا رشد تصاعدی در ابتلا به کرونا نداشته باشیم.
بی سابقهترین آمار فوتیهای کرونا با جان باختن ۵۹۰ نفر در شبانه روز گذشته ثبت شد و صدر اعظم آلمان با ابراز تاسف از این موضوع گفت: تماسها را برای یک هفته باید کاهش دهیم، زیرا بعدها با نگاه به رویدادهای قرن قضاوت خواهند کرد که ما نتوانستیم راه حلی پیدا کنیم.
کانادا/ قرنطینه بار دیگر در کانادا گسترش مییابد
به گزارش پایگاه اینترنتی ژورنال دو مونترال، در شرایطی که برخی از مسئولان استان فرانسوی زبان کبک از احتمال قرنطینه مجدد سخن گفته اند، برخی استانهای دیگر کانادا تدابیر پیشگیرانه خود را برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ تشدید کرده اند. استان آلبرتا روز سه شنبه بدترین آمار روزانه مبتلایان جدید به کووید ۱۹ را در کانادا به خود اختصاص داد. بهداشت عمومی استان آلبرتا روز سه شنبه اعلام کرد طی ۲۴ ساعت اخیر هزار و ۷۲۷ نفر در این استان به کووید ۱۹ مبتلا شده و ۹ نفر دیگر بر اثر این بیماری جان باخته اند.
مقامات آلبرتا برای مقابله با موج دوم کووید ۱۹ که این استان را بیشتر از دیگر نقاط کانادا تحت تاثیر قرار داده است، تدابیر محدود کننده جدیدی به اجرا گذاشته اند. جیسون کنی وزیر اول آلبرتا که به هیچ وجه با قرنطینه موافق نیست، مجبور شد دستور بسته شدن سالنهای غذاخوری رستورانها، بارها، سالنهای ورزشی و آرایشگاهها را صادر کند.
جیسون کنی با اشاره به این که سیستم بهداشت و درمان استان به شدت تحت فشار قرار گرفته است، تاکید کرد اگر حالا این محدودیتها را تحمل نکنیم، صدها و شاید حتی هزاران نفر دیگر در استان قربانی کرونا خواهند شد.
طبق دستور دولت آلبرتا، از روز سه شنبه استفاده از ماسک در همه فضاهای سرپوشیده از جمله محیطهای کار در سرتاسر استان آلبرتا اجباری است. همچنین کلیه تجمعات چه در فضای داخلی و چه بیرونی به افرادی محدود خواهد شد که از یک خانواده باشند. دولت آلبرتا تاکید کرد این تدابیر در سرتاسر استان و به مدت چهار هفته اجرا خواهد شد.
با این حال طبق اعلام دولت آلبرتا، فروشگاهها همچنان اجازه فعالیت دارند با این تفاوت که باید پذیرش مشتریان خود را محدود کنند.
سوئیس/ جان باختن ۸۷ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه در خبری فوری از برن گزارش داد در شبانه روز گذشته ۸۷ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در سوئیس جان خود را از دست دادند و پنج هزار و ۸۶ نفر دیگر در سوئیس به کرونا مبتلا شدند.
سازمان ملل: کرونا شکافها و شکنندگی جوامع ما را نمایان کرد
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با انتقاد از مدیریت بحران کرونا در جهان گفت شیوع کرونا همه شکافها و شکنندگی جوامع ما را نمایان و اوضاع حقوق بشر را تضعیف کرد.
میشل باشله در ژنو گفت: «سال ۲۰۲۰ نه تنها سالی بود که در آن همه دنیا و کشورها متحول شدند بلکه به همه حقوق ما از جنبههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، شهری و سیاسی ضربه وارد شد».
وی گفت: «در سال ۲۰۲۰ ضعف سامانههایی که در تأکید بر حقوق بشر موفق نبودند نشان داده شد».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، وی در آغاز سخنرانی در کنفرانس سالانه درباره چشم انداز حقوق بشر در جهان گفت: «کووید ۱۹ ناتوانی ما را برای رعایت بهتر این حقوق آشکار کرد. این ناتوانی به علت آن نیست که ما نتوانستیم این کار را انجام دهیم بلکه به خاطر این است که ما انجام آن را نادیده گرفته یا انتخاب کرده ایم تا این کار را انجام ندهیم».
علاوه براین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ناتوانی کشورها را در سرمایه گذاری در سامانه سلامت خود، واکنش با تأخیر به شیوع کرونا یا سرباززدن از جدی گرفتن کرونا از جمله نبود شفافیت در این خصوص را محکوم کرد.
وی هشدار داد «سیاسی کردن شیوع به این شکل بسیار غیرمسئولانه و قابل ایراد است».
این منبع اعلام کرد «طی ۱۱ ماه گذشته، فقرا فقیرتر شده اند و کسانی که از تبعیض نژادی رنج میبرند کسانی هستند که درد و رنج بیشتری را تحمل میکنند».
این مقام اروپایی گفت: «در دوره شیوع کرونا، حقوق آزادی بیان، حق تجمع و مشارکت در زندگی اجتماعی هدف قرار گرفت. این آسیبهای وارد شده نتیجه اعمال محدودیتهای کرونایی نیست بلکه ناشی از عملکرد دولتهایی است که از این اوضاع سوءاستفاده کرده اند تا به نارضایتیها و انتقادهای سیاسی پایان دهند».
وی گفت: «باید از این آزمون درس بگیریم تا دنیایی بهتر بسازیم. زیرا اگر این کار را انجام ندهیم و به خصوص درباره تغییرات آب و هوایی اقدام نکنیم، ۲۰۲۰ نخستین مرحله از آغاز فاجعهای جدید خواهد بود و این هشدار به ما داده خواهد شد».
کرونا/ سازمان ملل از شمار بی سابقه ۸۰ میلیون آواره و پناهنده در جهان خبر داد
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد در نیمه ۲۰۲۰، شمار پناهندگان و آوارگان در سراسر جهان از مرز ۸۰ میلیون نفر فراتر رفت که آماری بی سابقه در بحبوحه شیوع کووید ۱۹ به شمار میآید.
فیلیپو گراندی کمیسرعالی پناهندگان سازمان ملل متحد با ابراز تأسف در بیانیهای اعلام کرد دنیا به «نقطه عطف تاریکی» رسیده است. وی هشدار داد اگر «مقامات دنیا جنگها را متوقف نکنند، اوضاع از این بدتر خواهد شد».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، وی با اشاره به اینکه طی دهه اخیر، جابجاییهای اجباری دو برابر شده اند گفت: «جامعه بین المللی در برقراری صلح ناکام مانده است».
براساس گزارش کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد، در ابتدای سال، شمار افرادی که ناچار شده بودند به علت آزار و اذیت ها، درگیریها و نقض حقوق بشر محل زندگی خود را ترک کنند به ۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید و این تعداد در نیمه ۲۰۲۰ از ۸۰ میلیون نفر فراتر رفت.
از این تعداد ۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در داخل کشور خود آواره شدند و ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دیگر به زور به خارج از کشور رفتند و چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضی پناهندگی شدند.
کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد در بیانیهای اعلام کرد «در سال ۲۰۲۰، درگیریهای موجود و جدید و همچنین ویروس کرونا پیامدهای تأسف باری بر زندگی این افراد داشتند».
این نهاد سازمان ملل متحد با ابراز تأسف اعلام کرد به رغم فراخوان فوری دبیرکل سازمان ملل متحد برای برقراری آتش بس جهانی در دوره شیوع کرونا، درگیریها و آزار و اذیتها ادامه دارند.
در شش ماهه نخست سال، خشونت در سوریه، جمهوری دموکراتیک کنگو، موزامبیک، سومالی و یمن سبب آواره شدن تعداد جدیدی شده است.
این منبع اعلام کرد در منطقه ساحل آفریقا نیز شمار قابل توجه جدیدی از آوارگان ثبت شده است. در این منطقه، غیرنظامیان تحت خشونتهای شدید و به ویژه تجاوز و اعدام قرار دارند.
در این گزارش آمده است برخی از تدابیری که برای جلوگیری از شیوع کرونا اتخاذ شد دستیابی به امنیت را برای آوارگان دشوارتر کرده است.
در دوره اوج موج نخست شیوع کرونا در ماه آوریل، ۱۶۸ کشور مرزهای خود را به طور کامل یا بخشی از آن را بسته بودند. ۹۰ کشور نیز برای متقاضیان پناهندگی استثنا قائل نشدند.
از آن پس و با حمایت و تجارب کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد، ۱۱۱ کشور راه حلهایی را پیدا کردند تا در عین حال که تدابیر لازم برای جلوگیری از شیوع کرونا اتخاذ میشود، نظام پناهندگی این کشورها به طور کامل یا بخشی از آنها عملیاتی شود.
با وجود همه این تدابیر، درخواستهای جدید پناهندگی در مقایسه با همین دوره در سال ۲۰۱۹، به یک سوم کاهش یافته است.
فرانسه/ هنوز زمان دقیق لغو قرنطینه مشخص نیست
شورای وزیران فرانسه بامداد امروز برای تصمیم گیری در مورد لغو قرنطینه یا ادامه قرنطینه در این کشور تشکیل جلسه داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، این در حالی است که فرانسه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ هزار مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرده است که با پنج هزار مورد تعیین شده برای لغو قرنطینه فاصله زیادی دارد.
حالا باید دید آیا ۱۵ دسامبر واقعا قرنطینه لغو خواهد شد؟
باتوجه به این اختلاف حتی دولت ممکن است تصمیم بگیرد محدودیتها را تشدید کند.
نخستین نظریه محتمل افزایش ساعات اعمال مقررات منع آمد و شد است. به طور معمول مقررات منع آمد و شد از ساعت ۲۱ اجرایی میشود که ممکن است به ساعت ۱۹ کاهش یابد تا از تجمعات پس از ساعات کار جلوگیری شود.
افزایش ساعت منع آمد و شد میتواند به کاهش بیشتر ارتباطات افراد که کانون اصلی شیوع همه گیری است و همچنین خطر گسترش همه گیری کمک کند.
برنامههایی نیز در مورد مراکز فرهنگی وجود دارد. قرار بود از ۱۵ دسامبر، سالنهای سینما، تئاتر و موزهها بازگشایی شوند. اما احتمالا یک هفته دیگر هم تعطیل خواهند بود.
با این حال فعالان این حوزه معتقدند حضور در سالنها با ماسک و رعایت فاصله گذاری هیچ خطری ندارد.
برای تعطیلات کریسمس سفر بدون نیاز به مجوز امکان پذیر است، اما باید دید برای شب سال نو هم این طور خواهد بود؟ ممکن است برای تردد بین مناطق گوناگون مقررات من آمد و شد اعمال شود.
دولت تاکنون هیچ احتمالی را رد نکرده است. این مسائل قرار است فردا در نشست شورای بهداشتی مورد بررسی قرار گیرد.
آلمان/ تاکید وازت بهداشت آلمان به اتخاذ تدابیر بیشتر برای مهار شیوع کرونا
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه از برلین گزارش داد وزیر بهداشت آلمان امروز اعلام کرد این موضوع اهمیت دارد در مناطقی که طی هفت روز گذشته بیش از ۲۰۰ مورد ابتلا به کرونا در ازای ۱۰۰ هزار سکنه مشاهده شده است، اقدامات بیشتری انجام دهیم.