به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید سعید رضا عاملی در حاشیه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره کنکور گفت: ما در اینجا ۸ سیاست کلان را مورد بررسی قرار میدهیم و ضوابط اجرایی این سیاستها باید از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام شود تا دستور نهایی مطرح شود.
وی با بیان اینکه مسیر منطقی برای ارزیابی و پذیرش (سنجش و پذیرش) متقاضیان دانشگاه در رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری دنبال میشود گفت: ما در کارشناسی ارشد و دکتری به دنبال حذف کنکور هستیم، اما مشخص نیست چه زمانی این اتفاق رخ میدهد، در حالی که در بسیاری از دانشگاههای جهان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کنکوی وجود ندارد و بر اساس تقاضای دانشجو به دانشگاه یا تقاضای دانشجو به استاد در مقطع دکتری، دانشجو در دانشگاه پذیرش میشود.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی گفت: هم اکنون مهمترین بحث بر روی کنکور مقطع کارشناسی است که همانطور که در جلسات گذشته هم به این بحث اشاره شد اتفاقی برای این کنکور نمیافتد و کنکور ۱۴۰۰ به همین شکلی که تاکنون بوده برگزار میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بحث حذف کنکور نیازمند یک فعالیت مقدماتی و تدوین درست است و امیدواریم در این راستا این سیاستها در جلسه بعدی مشخص و تصمیم درستی اتخاذ شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره منابع درسی داوطلبان نظام قدیم کنکور گفت: ما طبق مصوبات قبلی عمل میکنیم و همان طور که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است برای این دسته از داوطلبان سؤالات از منابع جدید طرح میشود.
نظام جذب معلم در آموزش و پرورش حجت الاسلام و المسلمین عاملی در پاسخ به صدور بیانیه با توجه به سالروز شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ضمانت اجرایی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مانند سایر مقررات با قوه قضائیه است و این هماهنگی برقرار شده و سازمان بازرسی خود را مکلف میداند که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را پیگیری کند و ما هم بعنوان یک نهاد نظارتی کار ارزیابی را انجام میدهیم.
وی گفت: اسناد ستاد راهبردی برای پیگیری مصوبات است و امروز در صد و چهلمین جلسه شورا اسناد بر اساس شاخص و مبنا، پس از بررسی و پیگیری به شورای تحول ارائه میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه درباره مهمترین اقدامات شورا در یکسال گذشته گفت: مصوبات مهمی از جمله مصوبه جهش تولید و حتی مصوبه اخیر در خصوص نظام جذب معلم در آموزش و پرورش وجود داشته که از جمله مهمترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است.
وی گفت: ما در طول ۴۲ سال گذشته نظام جذب معلم را در آموزش و پرورش نداشتیم و این در حالی است که دانشگاهها یک نظام جذب مشخصی دارند و یک فرآیند مشخصی برای تشخیص و بررسی صلاحیت عمومی و علمی استادان در دانشگاهها تعیین شده است.
وی افزود: موضوع مصوبه وضعیت و تعیین تکلیف مهد کودک ها، اسناد مهم ملی فرهنگی از جمله سند موسیقی، سند ملی وقف، سند ملی امور ایرانیان خارج از کشور از جمله مصوباتی بود که ظرف شش ماه ساز و کار آنها تعیین شد و در ستاد راهبردی مورد بررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه مصوبات شورا تا چه حد اجرا شده و نیازمند بازنگری است گفت: در دوره قبل معاونتی عهده دار کار نظارت بوده و ما در دوره جدید دو ستاد فرهنگ و ستاد علم و فناوری را ایجاد کردیم تا گزارشهای نظارتی را تعیین کنند و پس از بررسی در صحن شورای عالی مورد تحقیق قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سند ملی نخبگان بررسی شده است گفت: از دیگر اسنادی که مورد بررسی قرار گرفت سند ملی نخبگان گزارشهای مربوط به بایو و نانو تکنولوژی بوده است که زیرساختهای آن در دبیرخانه تعیین شده اند.
وی با بیان اینکه شورای انقلاب فرهنگی هم نیازمند گام دوم است گفت: باید مصوبات این شورا هدفمندتر شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص همکاری با کمیسیون آموزش مجلس گفت: با کمیسیون جدید مجلس ملاقاتی داشتم و شورای عالی انقلاب فرهنگی همه ساز و کارها را تعریف کرد و قرار شد برنامههایی برای همکاری و مشخص شدن مأموریتها به شکل مشخص تعیین شود.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه چه میزان از مطالبات مقام معظم رهبری به درستی اجرا شده است؟ گفت: ما همیشه با مطالبات مقام معظم رهبری فاصله داریم، چون مقام معظم رهبری یک روحیه تراز جهانی دارند و نمیتوانیم بگوییم که توانستیم رضایت ایشان را تأمین کنیم.
وی گفت: مقام معظم رهبری در خصوص بحث فرهنگ گفتند: ”نمی توان یک شبه کار فرهنگی انجام داد و فعالیت در این حوزه حتی شاید ۵۰ سال زمان ببرد، ولی مهم این است که ما در این مسیر حرکت میکنیم “.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی با بیان اینکه باید توجه ویژهای به آموزش و پرورش شود گفت: ما اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ عمومی، فرهنگ نخبگی، فرهنگ ملی و فرهنگ اقوام موفق باشیم باید تمام توان و ظرفیت را بر روی آموزش و پرورش بگذاریم، چون آموزش و پرورش یک ظرفیت بزرگی دارد و مهمترین ظرفیت اجتماعی و ملی کشور محسوب میشود.
وی در ادامه گفت: تمام نقطه اتکاء ما در آینده مربوط به فعالیت در آموزش و پرورش و بعد از آن در دانشگاهها باید نهادینه شود تا بتوانیم موفق عمل کنیم.