به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ با حضور آقایان علی ربیعی سخنگوی دولت، سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز، نمایندگان جامعه معلولین و حضور ویدئو کنفرانسی مدیران کل و روسای ادارات استثنایی استان ها، مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولین و افتتاح و کلنگ زنی همزمان ۴۵ پروژه آموزش و پرورش استثنایی در محل سالن جلسات سازمان آموزش و پرورش استثنایی برگزار شد.
آقای دکتر سید جواد حسینی با بیان اینکه رویکرد عدالت محوری آقای دکتر ربیعی و تجارب زیستی وی در خصوص معلولان جای قدردانی دارد گفت: یکی از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی، ایجاد سازمان آموزش و پرورش استثنایی است که اساسنامه بسیار قوی دارد و در سال ۱۳۷۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
وی افزود: از آن سال تاکنون تعداد دانشآموزان ۱۸ برابر شده است و اکنون ۱۵۲ هزار دانشآموز تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی قرار دارند همچنین اعتبارات سازمان نیز ۸ برابر افزایش پیدا کرده که ۷ برابر آن در همین دولت اتفاق افتاده است که جای خوشحالی بسیار دارد.
تا پایان سال هزار و ۲۹۷ مدرسه مناسب سازی میشودمعاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هزار و ۶۰۰ مدرسه ویژه دانش آموزان استثنایی در کشور وجود دارد گفت: از این تعداد ۲۷ مدرسه ویژه دانشآموزان جسمی-حرکتی، ۲۲ مدرسه ویژه نابینایان، ۱۰۰ مدرسه ویژه ناشنوایان، ۶۲ مدرسه ویژه دانش آموزان طیف اوتیسم است.
معاون وزیر با بیان اینکه تا کنون ۷۲۶ مدرسه مناسب سازی شده است و تا آخر سال ۵۷۱ مدرسه دیگر مناسبسازی میشود افزود: ۳۱ سالن مخصوص ورزشی دانشآموزان با نیازهای ویژه در کشور وجود دارد و تا پایان سال ۱۳ فضای ورزشی دیگر نیز افتتاح خواهد شد. همچنین در ۳۷۵ مدرسه سالنهای دویست مترمربعی ورزشی با مشارکت سازمان نوسازی ایجاد خواهد شد.
کلنگ زنی و افتتاح ۱۲۰ مدرسه در ۱۰ ماه اخیرمعاون وزیر با بیان اینکه بر اساس آمایش سرزمینی ۲۱۰ مدرسه برای رسیدن به استاندارد در آموزش و پرورش استثنایی نیاز است اظهار کرد: ساخت این مدارس با شعار از خشت تا بهشت از ده ماه سال پیش آغاز شده است واز آن زمان تاکنون ۱۲۰ مدرسه معائل با ۵۷ درصد مدارس طرح افتتاح و یا کلنگ زنی شده است.
وی افزود: ۴۷ مرکز مشاوره، توانبخشی و راهنمایی ویژه والدین و دانش آموزان استثنایی در سطح کشور وجود دارد که ۳۶ مرکز در دوران کرونا افتتاح شده است. همچنین ۷۵۲ مرکز اختلالات ویژه یادگیری نیز در سراسر کشور به دانش آموزان خدمات ارائه میدهند که ۸۰ درصد آنها در دولت تدبیر و امید افتتاح شده است و ۵۲ درصد از این تعداد نیز در دوران کرونا راه اندازی شده است.
تعداد مراکز جامع آموزشی، توانبخشی و مشاورهای تا پایان سال به ۱۰ مرکز میرسدمعاون وزیر با بیان اینکه ۳ مرکز جامع آموزشی، توانبخشی و مشاورهای در کشور فعال هستند اظهار داشت: تعداد این مراکز جامع آموزشی، توانبخشی و مشاورهای تا پایان سال به ۱۰ مرکز میرسد.
وی افزود: یک پارک تحرک و جهت یابی برای نابینایان در کشور داریم که تا پایان سال این تعداد به ۲۱ پارک خواهد رسید و با راه اندازی ۸ اتاق چند حسی تا پایان سال تعداد این اتاقها نیز به ۱۰ عدد خواهد رسید.
نهضت توان افزایی نیازمند مشارکت همه آحاد جامعه استحسینی با بیان اینکه یکی از برنامههای سازمان آموزش و پرورش استثنایی تهیه ابزارهای مورد نیاز دانش آموزان در قالب نهضت توان افزایی است اظهار کرد: در این راستا ۱۰۵ قلم وسیله آموزشی، ورزشی و توانبخشی برای این دانش آموزان شناسایی شده که تهیه آن برای تمامی دانش آموزان تحت پوشش به بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و نیازمند مشارکت همه خیرین و دستگاههای اجرایی است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی یکی از راهبردهای دوازده گانه این سازمان را اجتماعی شدن دانست و افزود: یکی از راههای تغییر نگرش جامعه به معلولین اجتماعی شدن آموزش و پرورش استثنایی است که در این مسیر گامهای زیادی برداشته شده است.
وی افزود: در راستای مشارکت آحاد جامعه در آموزش و پرورش استثنایی، شیوه نامه "مدرسه یاری" به مدارس ارسال شده است تا خیرینی که در حوزه سلامت، تربیت بدنی، توان بخشی، هنر، فنی و ... تخصص و مهارت دارند و بر اساس تخصص، علاقه و نیازهای مدرسه، خدمات تخصصی، علمی و مهارتی خود را به دانش آموزان ارایه نمایند.
افتتاح و کلنگ زنی ۴۵ پروژه آموزش و پرورش استثناییحسینی با اشاره به ۴۵ پروژه آموزش و پرورش استثنایی که امروز افتتاح و کلنگ زنی شد اظهار کرد: امروز ۲۷ پروژه به صورت همزمان افتتاح شد که این تعداد شامل ۱۳ مدرسه، ۴ سالن ورزشی ۷ و دیگر پروژههای مرتبط با آموزش و پرورش استثنایی است.
وی افزود: امروز ۱۸ پروژه شامل ۱۳ مدرسه نیز کلنگ زنی شد و ۸۰ درصد پروژههایی که کلنگ زنی و یا افتتاح شده است با همت خیرین به انجام رسیده است.
وی گفت: اعتبار پروژههای افتتاح شده بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان و اعتبار لازم برای پروژههای کلنگ زنی شده نیز ۹۵ میلیارد تومان است.
شایان ذکر است در این مراسم از سرود ملی آموزش و پرورش استثنایی میز رونمایی شد و از چند معلول تقدیر به عمل آمد.