به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قم در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم گفت: سرانه فضای آموزشی قم برای دانش آموزان در حال حاضر ۴/۲ متر مربع است درحالیکه سرانه استاندارد هر دانش آموز ۸/۲ مترمربع و میانگین کشوری ۵/۲ متر مربع است.
پورگلیان تصریح کرد: براین اساس استان قم برای دستیابی به سرانه استاندارد نیازمند یک میلیون متر مربع و برای رسیدن به میانگین کشوری ۲۷۰ هزارمترمربع دیگر فضای آموزشی نیاز دارد.
وی افزود: قم به جهت همین کمبود شدید، رتبه ۲۷ را بین استانهای کشور داراست.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان به پیامدهای این کمبود اشارهای کرد و گفت: وجود ۷۰ درصد مدارس دو شیفته، افزایش تراکم در کلاسها و نپرداختن به آموزش جامع (آموزش توامان عملی، نظری، ورزشی و تیمی) از مهمترین عواقب این مسئله است.
پورگلیان راهکار حل کمبود فضای آموزشی را افزایش کمکهای دولتی و خیرین دانست و گفت: دولت و خیرین سالانه حدود یکصد میلیارد تومان به این مهم اختصاص میدهند درحالیکه نیاز سالانه ما هشتصد میلیارد تومان است.
وی افزود: دولت امسال تنها ۵۰ میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی (ساخت مدارس) اختصاص داده است تا با مشارکت خیرین، این امر تحقق یابد.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس خاطرنشان کرد خیرین میتوانند احداث یک مدرسه را به طور کامل به عهده بگیرند یا با مشارکت دولت برای این کار خداپسندانه اقدام کنند.
پورگلیان اجرای طرح آجر به آجر را یکی از راههای جدید برای جذب کمکهای مردمی عنوان کرد و افزود: در این طرح مردم به هر میزان که بتوانند در مدرسه سازی مشارکت خواهند کرد که نمونه آن جمع آوری کمکهای مردمی برای ساخت مدرسه در روستای علی آباد کورگل است که با مشارکت دولت ساخته خواهد شد.
وی تاکید کرد خیرین مدرسه ساز در بیست سال گذشته ۱۴۰ مدرسه در قم بنا کرده اند سیصد هزار متر مربع زمین اهدا کرده اند و نمازخانه و کارگاه در مدارس احداث کرده اند.
پورگلیان از شورای شهر، شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی خواست نسبت به اختصاص زمین به ویژه در محلات جدید وحاشیه شهر با آموزش و پرورش همکاری کنند.
وی با اشاره به افزایش ده هزار نفری دانش آموزی در هرسال گفت: به این منظور هرساله باید سی مدرسه بزرگ شهری احداث شود که نیازمند ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار است.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس تهیه سند جامع نگهداری و مقاوم سازی مدارس استان را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: اولویت این سند، ایمنی و سلامت دانش آموزان است.
پورگلیان افزود: براساس این سند ۲۵۰۰ کلاس درس از نظر گرمایشی استانداردسازی شده است.
وی تصریح کرد: ۲۵۰۰ کلاس دیگر هم سیستم گرمایشی استاندارد، اما فرسوده دارند که نوسازی ۳۰۰ کلاس آن درحال انجام است و برای اجرای آن ۱۳ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
پورگلیان خاطرنشان کرد در مدارس استان هیچ نوع بخاری نفتی در کلاسهای روستایی وجود ندارد و استفاده از آن تخلف است.