به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: تاکنون دسترسی به بقایای معماری تلتخت از طریق مسیری سنگلاخی در دامنه تپه و با دشواری امکانپذیر بود به همین دلیل، تعداد زیادی از گردشگران از موهبت بازدید اثر و مشاهده دشت زیبای پاسارگاد از بلندای تپه محروم بودند.
افشین ابراهیمی افزود: از مدتها پیش طرح ایجاد یک مسیر بازدید مطمئن و درخور که علاوه بر رفت و آمد مردم، حفاظت بهتر پلکان تاریخی ارزشمند این اثر را نیز فراهم سازد، در دستور کار پایگاه میراث جهانی پاسارگاد قرار گرفت.
وی گفت: طرح اجرایی این مسیر بازدید پیشتر در شورای فنی پارسه – پاسارگاد به تأیید و تصویب اعضا رسید که بر اساس این طرح، اسکلت محور به طول تقریبی ۱۶۸ متر از جنس آهن با پوششی مرکب از چوب طبیعی و مصنوعی خواهد بود و دقیقاً بر اساس شیب تپه امتداد مییابد.
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد با بیان این که ساخت این مسیر آسیبی به آثار نخواهد زد، گفت: برگشتپذیری و بر هم نزدن وضعیت توپوگرافی تپه دو شاخصه مهم اجرایی این طرح است.
ابراهیمی افزود: مرحله اول ساخت این مسیر به طول تقریبی ۷۳ متر و عرض حداقل یک و نیم تا حداکثر دو متر توسط بخش فنی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد آغاز شده است و پیشبینی میشود تا پایان امسال به پایان برسد.
استحکامات دفاعی تلتخت که تختسلیمان نیز نامیده میشود، از جمله آثار موجود در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد است، در فاصله ۲ هزار و ۳۰۰ متری شمال شرق آرامگاه کوروش بر بلندای تپه طبیعی با ارتفاعی بالغ بر ۵۰ متر از کف دشت بنا شده و نزدیک به دو هکتار وسعت دارد.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعهای از سازههای باستانی برجایمانده از دوران هخامنشی، در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته و یکی از مهمترین جاذبههای توریستی ایران است. آرامگاه کوروش سالمترین و مهمترین اثر باستانی این مجموعه است.
شهرستان پاسارگاد به مرکزیت سعادت شهر در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.