معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین مطرح کرد:
الزام طلافروشی های استان قزوین برای رعایت اصول پیشگیرانه جلوگیری از سرقت
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین، رعایت اصول پیشگیرانه از سوی طلافروشیها را الزامی دانست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی فولیان، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین در نشست پیشگیری از سرقت طلا و جواهرفروشیها گفت: جرم سرقت در تقسیم بندی دکترین حقوقی در رده اول جرایم علیه اموال قرار دارد و اگر سرقت مقرون به آزار یا دارای شرایط محاربه باشد، در رده جرایم امنیتی نیز قرار میگیرد.
وی افزود: آثار تخریبی و روانی این نوع سرقتها هرچند تعداد آنها کم باشد موجب ایجاد ناامنی میان شهروندان میشود و باید برای کاهش آن به علل افزایش سرقت از طلافروشیها توجه کرد.
فولیان با اشاره به این عوامل، خاطرنشان کرد: افزایش فقر، کاهش چتر حمایتی از اقشار آسیب پذیر، پایش نشدن مجرمان حرفهای، انجام نشدن نظارت هوشمند بر امکان عمومی، افزایش بیکاری، حاشیه نشینی، بیکاری، اعتیاد و معتادان متجاهر از جمله عواملی هستند که دست به دست هم داده و موجب افزایش سرقت از طلافروشیها شدهاند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین تصریح کرد: سرقت در قانون مجازات اسلامی جزو مجازاتهای حدودی و کیفری است و باید در کنار اقدامات واکنشی و برخوردی، اقدامات کنشی هم برای پیشگیری از آن مدنظر قرار گیرد تا کاهش این نوع جرایم را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: آگاه سازی شهروندان در مراقبت بهینه از اموال خود از جمله طلافروشیها و باغ ویلاهای نیمه کاره نیز باید در دستور کار قرار گیرد و خود صنف طلافروشیها نیز باید در زمینه ایمنی سازی مغازههای خود اقدامات لازم را داشته باشند.
سرهنگ عبدالملکی، جانشین فرمانده انتظامی استان قزوین هم در این نشست گفت: گرانی طلا، طمع سرقت را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته در استان قزوین سرقت طلافروشیها گزارش نشده است، افزود: این موضوع دلیل بر این نمیشود که خیالمان از اینکه امنیت برقرار است راحت باشد بلکه باید هر لحظه احتمال سرقت از طلافروشیها را در نظر بگیریم.
جانشین فرمانده انتظامی استان همچنین بر بازرسی فصلی از طلافروشیهای استان تأکید کرد.
وی افزود: طلافروشان باید طلا را بشناسند چرا که شاهد هستیم برخی از طلافروشی ها، طلای تقلبی میخرند.
سرهنگ سلیمانی، نماینده پلیس پیشگیری نیز در این نشست گفت: در سال ۹۹ سرقتی از طلافروشیهای استان نداشتیم و دوربین و زنگ خطر کلانتری، از مهمترین تجهیزات پیشگیرانه سرقت از طلافروشی هاست.
وی افزود: استفاده از شیشههای ضد گلوله ضروری است و اکثر طلافروشیهای استان نیز این موارد را رعایت کرده اند.
سرهنگ مجد آرا، رئیس پلیس اماکن استان قزوین نیز با بیان اینکه از ۳۵۹ طلافروشی در استان، ۲۲۲ مورد در قزوین مستقر است، گفت: مجموعههای طلافروشی باید از نگهبان تمام وقت استفاده کنند.
وی افزود: از این به بعد هیچ مجوزی برای طلافروشی در خیابان فرعی صادر نشود چرا که طلا فروشیها باید در مجتمعها و پاساژها باشند.
به گفته رئیس پلیس اماکن استان قزوین، از سال ۹۵ به بعد سرقتی در طلا فروشیهای استان اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: نباید به طلافروشیها به صورت انفرادی در خیابانهای فرعی مجوز داده شود و اگر طلافروشیها متمرکز باشند، حفاظتشان بهتر میشود.
سرهنگ مرادی، رئیس پلیس آگاهی استان قزوین هم گفت: داخل مغازه طلا فروشیها باید قابل رویت باشد.
وی افزود: داخل بازار طلافروشان نیز باید یک نگهبان مستقر باشد.
رئیس پلیس آگاهی استان با بیان اینکه در شهر قزوین مال خر طلا نداریم و طلاهای مسروقه در خارج استان فروخته میشود، خاطرنشان کرد: سرقت طلا فروشیها بیشتر در حواشی شهر و در تک مغازهها اتفاق میافتد.
وی افزود: سرقت کیف حمل طلا هم از مهمترین نکات امنیتی و انتظامی است.
به گفته رئیس پلیس آگاهی استان، دسترسی به ویترین طلا فروشیها آسان است و همین امر سرقت را آسانتر میکند.
فرج زاده، رئیس اتحادیه صنف طلا فروشان و رئیس اتاق اصناف استان هم گفت: تنها مشکل ما در بازار، نداشتن گاو صندوق ویترینی جک دار ندارند و ساعت کاری طلا فروشان نیز باید تدوین و به آنها ابلاغ شود.
وی افزود: در سطح استان محدودیتی برای احداث طلافروشی نداریم و نمیتوانیم برای طلا فروشیها جایی تعیین کنیم.