به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از
کابل، " راس ویلسون " سرپرست سفارت آمریکا در کابل در نشست مجازی با خبرنگاران گفت: طالبان توقع دارد تا پانزدهم ماه دسامبر حدود هفت هزار زندانی دیگر این گروه آزاد شوند.
وی افزود: تقاضای طالبان در راستای اجرای توافقنامه آمریکا با طالبان است که در آن آزادی بخشی از این هفت هزار زندانی تا نیمههای ماه جاری میلادی پیش بینی شده است.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز گفته است ملابرادر رییس دفتر سیاسی طالبان با زلمی خلیل زاد نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور افغانستان درباره آزادی سایر زندانیان طالبان گفتگو کرد. هر چند دولت افغانستان تاکنون درباره آزادی زندانیان جدید طالبان واکنش نشان نداده است، اما اشرف غنی رییس جمهور افغانستان در تازهترین اظهارات خود در مراسم آغاز به کار شورای عالی مصالحه ملی گفت: دولت افغانستان با آزادی بیش از پنج هزار عضو طالبان به تعهدات خود برای صلح عمل کرد و اکنون نوبت طالبان است که با پذیرش آتش بس به تعهدات خود در راستای صلح عمل کند.
اما مجلس نمایندگان افغانستان در جلسه علنی امروز خود با خواست آمریکا برای آزادی هفت هزار زندانی طالبان مخالفت کرد. «میررحمان رحمانی» رییس مجلس نمایندگان افغانستان در جلسه علنی امروز این مجلس گفت: درخواست آزادی هفت هزار زندانی طالبان توسط سرپرست سفارت آمریکا در افغانستان به افراط گرایی و تقویت صفوف طالبان میانجامد و این مساله مایه نگرانی خانه ملت افغانستان است.
رحمانی تاکید کرد: امیدواریم که مثل گذشته بدون پیشرفت در مذاکرات و توافق طالبان روی آتشبس، زندانیان این گروه رها نشوند. علی اکبر جمشیدی عضو مجلس نمایندگان نیز گفت: مردم افغانستان از دولت میخواهند تا زمانیکه طالبان بر سر آتش بس توافق نکرده است هیچ گونه امتیازی در راستای رهایی زندانیان این گروه ندهد. از سوی دیگر " عارف رحمانی " یک عضو مجلس نمایندگان افغانستان گفته است: رهایی تروریستها به خونریزی بیشتر منجر میشود، آنها هیچ گونه انعطافی در بحث مصالحه از خود نشان نداده اند و آزادی زندانیان طالبان یک باج دهی آشکار به تروریسم به شمار میرود.
رحمانی افزود: فراموش نکنیم که تروریستهای زندانی مسبب کشتار هزاران تن از نیروهای امنیتی و غیرنظامی هستند.
خواست جدید طالبان در حالی مطرح شده است که هیاتهای مذاکره کننده طالبان و دولت افغانستان چند روز قبل بر سر شیوه نامه مذاکرات صلح به توافق رسیدند و هم اکنون هر دو طرف مشغول تدوین برنامههای آتی مذاکرات صلح در دوحه هستند. از سوی دیگر قبل از این مقامات دولت افغانستان گفته بودند دادن امتیاز به طالبان و امضای توافقنامه صلح آمریکا با طالبان، به این گروه روحیه کاذب داده است.
دولت افغانستان از جامعه جهانی و در راس آن آمریکا خواسته بود از دادن امتیازهای بیشتر به طالبان بپرهیزد. پس از برگزاری مراسم افتتاحیه مذاکرات صلح در قطر در ۲۲ شهریور امسال، جنگ، درگیری و خشونت در افغانستان به اوج خود رسید. آگاهان سیاسی و مسوولان دولت افغانستان معتقدند طالبان با تشدید خشونت به دنبال امتیازهای بیشتر در میز مذاکرات صلح است.
از سوی دیگر همزمان با تحولات جدید در مذاکرات صلح دوحه، نخستین نشست شورای عالی مصالحه ملی افغانستان پس از شش ماه از تشکیل آن در کابل برگزار شد. اشرف غنی رییس جمهور افغانستان بر دقت، تدبیر و تحلیل اوضاع افغانستان در مرحله دوم مذاکرات صلح تاکید کرد. اعضای شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در این نشست بر اتحاد و اتفاق چهرههای سیاسی افغان برای حمایت از هیاتهای مذاکره کننده دولت افغانستان تاکید کردند، اما برخی چهرههای مطرح سیاسی از جمله گلبدین حکمتیار رییس حزب اسلامی افغانستان و صلاح الدین ربانی رییس حزب جمعیت اسلامی افغانستان در این نشست حضور نداشتند که این مساله گویای پراکندگی میان احزاب و چهرههای سیاسی در امور مربوط به روند صلح است.
همچنین گزارشها حاکی از آن است که اشرف غنی با حضور برخی چهرههای جدید در شورای عالی مصالحه ملی از جمله رحمت الله نبیل رییس سابق امنیت ملی و اپوزسیون مطرح دولت افغانستان در شورای عالی مصالحه ملی مخالف است.
در این نشست یک نکته حائز اهمیت در سخنرانی یونس قانونی عضو شورای عالی مصالحه ملی افغانستان این بود که وی تاکید کرد که تصویر برداری در یک جا و تصمیم گیری در جای دیگر در مورد مذاکرات صلح نباید صورت بگیرد. این اظهارات یونس قانونی گویای نگرانی وی از تصمیمهای پشت پرده در مذاکرات صلح است.
میررحمان رحمانی رییس مجلس نمایندگان افغانستان
علی اکبر جمشیدی عضو مجلس نمایندگان افغانستان
سرور دانش معاون دوم رییس جمهور افغانستان
افغانستان : بهنام یزدانی