غذای اصیل دریایی
دستور پخت یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه جنوب ایران را بدانید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، قلیه میگو، یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایران بوده که اصالت آن متعلق به استانهای جنوب کشور است. این غذای خوشمزه، شباهت بسیاری به قلیه ماهی دارد و در دستهبندی غذاهای دریایی قرار میگیرد.
مواد لازم قلیه میگو
* سیر ۵ عدد
* میگو ۶۰۰ گرم
* شنبلیله ۵۰ گرم
* گشنیز ۴۰۰ گرم
* تمبرهندی ۱ لیوان
* پیاز متوسط ۲ عدد
* رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
* نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه قلیه میگو
ابتدا گشنیز و شنبلیله را پاک میکنیم و میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافه آن خارج شود و سبزیها خشک شوند و سپس روی تخته ریز ساطوری میکنیم و کنار میگذاریم. ۱ عدد پیاز را با سیرها پوست میگیریم و میشوییم و به صورت ریز نگینی خرد میکنیم.
در قابلمهای که قلیه را میخواهیم درست کنیم مقداری روغن میریزیم و کمی که داغ شد، پیاز و سیرها را در آن تفت میدهیم و کمی نمک و زردچوبه نیز روی مواد میپاشیم و تفت میدهیم تا کمی طلایی شوند سپس گشنیز و شنبلیله ساطوری شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ سبزیها کاملا تیره و آب آنها تبخیر شود.
رب گوجه فرنگی و تمبر هندی صاف شده را نیز به مواد قلیه اضافه میکنیم و مواد را مجددا مخلوط میکنیم. ۳ الی ۴ لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و بعد نمک، فلفل به میزانی که تمایل داریم داخل قلیه میریزیم.
نمک را بعد از ریختن تمبر هندی اضافه میکنیم، چون خود آن نمک دارد و شاید از نظر شما نمک نیاز نباشد به آن اضافه کنید. پیاز باقی مانده را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و در تابهای بزرگ روغن میریزیم و پیازها را داخل آن میریزیم و تفت میدهیم.
کمی زردچوبه روی پیاز میپاشیم و میگوهای از قبل پاک شده و شسته شده را داخل تابه میریزیم و با پیاز تفت میدهیم تا سرخ شوند و به مواد قلیه میگوها را اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم تا قلیه میگو جا بیافتد و آب اضافی آن تبخیر شود.
در آخر طعم غذا را میچشیم و اگر نیاز به نمک و فلفل داشت، دوباره کمی نمک و فلفل اضافه میکنیم و خورش قلیه میگوی آمادهشده را با پلو میل میکنیم.