در سایه بی توجهی برخی نهادهای نظارتی؛
گلایه برخی مرغداران از دان های آغشته به خاکستر
خبرنگار صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد، از تخلف در محموله های دان مرغ پرده برداشت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، با پیگیری خبرنگار صدا و سیما و بر اساس یافتههای آزمایشگاهی در محمولههای دان مرغ ارسالی برای مرغداریها در برخی استانها، ۲۳ تا ۵۷ درصد خاکستر (شن، گِل، پودر آجر ) وجود داشته که مشکلاتی برای مرغداران ایجاد کرده است.
به گفته کارشناسان این ضایعات، نه تنها درصد خلوص پروتئین محصول فوق را پایین آورده بلکه مرغداران را نیز متضرر کرده است و طول دوره پرورش را به جای ۴۵ روز به ۶۰ روز رساند.
مرغداران اعلام کردند: وجود ناخالصیها در محمولههای دان مرغ به اندازه ای بوده که با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در گفتگوی تلفنی زنده با خبر ساعت 21 شبکه یک سیما گفت: در زمینه نهادها ها یکی از مشکلات نهادههای بخش کشاورزی بخش اختلاط است از زمانی که قیمت نهاد هها در بازار آزاد اختلاف قیمت بیشتری پیدا میکند این تخلفات بیشتر میشود.
آقای طلایی افزود: برای حمل کالا، شرکتهای وارد کننده با شرکتهای باربری وارد قرار داد میشوند و جنس کالایی که خریداری میشود از محل بارگیری تا زمانی که وارد انبار میشود سه مرحله آزمایش میشود.
وی گفت: قبل از اینکه بار از کشتی خارج شود، توسط سه سازمان استاندارد، حفظ نباتات و دامپزشکی نمونه برداری میشود و اگر تایید شد از کشتی تخلیه میشود.
طلایی افزود: بار با نظارت دامپزشکی از انبار تخلیه میشود و هیچ مشکلی در زمان تخلیه از انبار وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بیان اینکه این بار به صورت فله و توسط کامیونهای لبه دار حمل میشود تاکید کرد: شرکتهای باربری موظفند بار را سالم به واحدهای تولیدی برسانند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما اختلاط در دانهای مرغ است گفت: در هفته گذشته یکی از این محلها در کشف و به مراجع قضایی معرفی شد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بیان اینکه، چون فرایند قضایی ممکن است طولانی شود گفت: در سازمان راهداری ماده ۱۴ مصوب شد و رئیس سازمان راهداری قول داد بر اساس این مصوبه کسانی که تخلف کنند ظرف یک هفته کارت هوشمند آنها باطل شود.
طلایی برخورد قانونی و بدون تعارف با متخلفان، سخت گیری و نظارت بر کار راننده ها، جریمه رانندهها (۵ برابر قیمت بار حمل شده) و تحویل نگرفتن بارهای ناسالم توسط واحدهای تولیدی را از مهمترین راهکارها برای جلوگیری از تخلفات در این بخش دانست و اضافه کرد: شانزده تا هفده میلیون نهاده با کامیون وارد کشور میشود و این نظارت را برای ما سخت میکند.
طلایی با بیان اینکه برخی شرکتها و شبکهها به این تخلفات روی میآورند تاکید کرد: باید با این شرکتها به جد برخورد شود تا شاهد این چنین تخلفات از سوی افرادی سودجو نباشیم.