پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران: اقدامات داوطلبانه در کشور ما در قالب تکانههای هیجانی صورت میگیرد و باید نظاممند و پایدار شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا زالی در نشست آنلاین نقش گروههای داوطلب در کنترل بیماری کرونا که به مناسبت روز جهانی داوطلب در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: امسال که با بیماری کرونا مواجه شده ایم همه ظرفیتهای مردمی را باید برای مقابله با این بیماری بسیج کنیم و حذف این بیماری در عرصه ملی و جهانی بدون مشارکت جمعی و بدون استفاده از ظرفیتهای مردمی غیر ممکن است.
وی با اشاره به اینکه با شیوع بیماری کرونا ما شاهد بازآفرینی مجدد عواطف انسانی در جهان بودیم، گفت: انسان امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند الفت و انس است.
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران در بخش دیگری از سخنانش به ابعاد زیان بار روانی، اقتصادی و فرهنگی شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: ما متاسفانه در شهر تهران با میزان قابل توجهی از بروز اضطراب و افسردگی و دلزدگیهای اجتماعی مواجه هستیم و لایههای اجتماعی به هم ریخته و وضع اقتصادی مختل شده و در برخی گروههای جامعه آسیبهای جدی وارد کرده است.
در چنین شرایط سخت مردم نیازمند کمکهای ترمیمی هستند و بهترین شکل آن در عرصه جهانی و ملی، اقدامات داوطلبانه است.
دکتر زالی گفت: باید در روزهای سخت کرونایی مردم را به روزهای آینده امیدوار کنیم و البته بدانیم که اقدامات داوطلبانه باید به صورت نظاممند و پایدار انجام شود نه اینکه به صورت تکانههای هیجانی باشد.
وی تقسیم بندی اقدامات داوطلبانه و استمرار خدمات داوطلبانه را ضروری دانست و بر گسترش و ترویج فرهنگ داوطلبانه در نهادهای حقوقی و حقیقی تاکید کرد.
همگرایی در کارها لازم است
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران گفت: ما در بسیاری از کارهای خیریه و داوطلبانه دچار همگرایی نیستیم که باید اصلاح شود.
دکتر زالی با اشاره به اینکه وضع تهران همچنان نگران کننده است، افزود: شاهد قربانی گرفتن این بیماری هستیم و هنوز ویروس کرونا در حال تسخیر سنگرهای جدید بیولوژیک است و از نظر سازمان بهداشت جهانی در نقطهای میتوانیم سخن از کنترل بزنیم که دو دوره از دوران نهفتگی طی شود؛ در غیر این صورت در تموج و نوسان پذیری بیماری هستیم و ما از نقطه افول نسبی بیماری در تهران دور هستیم.
وی بر استفاده هر چه بیشتر از ظرفیتهای مردمی در حوزه کار داوطلبانه تاکید کرد و گفت: با توجه به نگاه حاکم انسان دوستانه در ایران ما باید بتوانیم اقدامات داوطلبانه را سازماندهی و مهندسی کنیم تا شاهد شرایط مطلوبی باشیم.
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران افزود: در جهان یک میلیارد نفر در کار داوطلبانه مشارکت دارند و سهم مستقیم داوطلبان در توسعه اقتصاد جهانی و بومی تقریباً ۵ درصد است که عدد بزرگی محسوب میشود و در سال ۲۰۱۹ کار داوطلبانه از نظر وزن و اثر بخشی معادل ۱۴۰ میلیون واحد کار خدماتی متراکم بود.
با پایگاه محله محوری میتوانیم گامهای خوبی برداریم
دکتر زالی در بخش دیگری از سخنانش بر توجه هر چه بیشتر طرح محله محوری تاکید کرد و گفت: ما باید شاهد تبلور واقعی سفیران و رابطان سلامت باشیم.
وی افزود: در حوزه سلامت با وجود همه پیشرفتها در سالهای گذشته در پشت درب منازل متوقف شدیم و نتوانستیم پیامها را به درون منازل ببریم و با تحقق پایگاه محله محوری میتوانیم گامهای خوبی برداریم.
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران بر استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت دانش آموزان به عنوان سفرای فرهنگی داخل منازل تاکید کرد.
در پایان این نشست تعدادی از نمایندگان گروههای جهادی و خیران و داوطلبانی که در مقابله بیماری کرونا مشارکت فعال داشتند، تجلیل شدند.