درحال حاضر، تحقیق اخیر برای این پدیده کمیتی معرفی کرده است: هشتاد و پنچ درصد از افراد دیابتی خستگی روزانه را تجربه میکنند واین خستگی انجام فعالیتهای منظم روزانه را برای آنها مشکل میکند.
این تحقیق که بصورت مقاله در سایت UPI.com منتشر شده است، توسط محققین شرکت (DRSI) که سازندهی ساپلیمنتهای تغذیهای است به منظور کمک به افراد دیابتی انجام شد.
از آنجائیکه کمپانی مذکور متد آزمایش های خود را منتشر نمیکند این گزارش به عنوان یک گزارش غیر علمی تلقی میشود.
بهر حال با توجه به این موضوع که خستگی مشکل شایعی در اکثر بیماران دیابتی است چه راه حلی برای درمان آن میتوان ابداع کرد؟
درطی این تحقیق مشخص گردید که شش درصد از افراد دیابتی از نوشابههای انرژی زا استفاده میکنند. اکثر نوشیدنیهای حاوی کافئین که البته میتواند سبب افزایش میزان انرژی گردد، اما موجب بروز خساراتی به بدن نیز میشوند بهمین علت DRSI استفاده از ساپلیمنتهای بدون کافئین را پیشنهاد میدهد، اما خیلی از افراد معتقدند نوشیدنیهای فاقد کافئین کمتر از نوشیدنیهای رایج نظیر قهوه، چای و نوشیدنیهای کافئینه موثرهستند.
البته نوشیدنیهای حاوی کافئین یا نوشیدنیهای انرژی زا تنها علایم خستگی را برطرف میکنند و علت آنرا درمان نمیکنند. به گفتهی David spero، خستگی نتیجهی مستقیم مقاومت به انسولین است که منجر به ناکافی شدن سوخت وانرژی درسلولهای بدن میشود، اما ممکن است به دلیل التهاب، عفونت، استرس وکمبود واختلال در خواب نیز باشد. به گفتهی رئیس انجمن سرطان آمریکا، آپنهی انسدادی خواب میتواند سبب اختلال درخواب وکاهش کیفیت خواب شود که یکی دیگر از علل خستگی است در حالیکه سایر عوامل خستگی میتواند شامل ضعف ماهیچه ها، اثرات مضر جانبی مصرف داروها، اختلال عملکرد تیروئید، بالا بودن غلظت کلسیم خون یا مشکلات آدرنال، کلیه یا کبد باشد. با این همه عوامل تأثیر گذار بیمار یا پزشک معالج چگونه میتواند علت را تشخیص داده و به درمان آن اقدام کند.
به هر حال افراد بر اساس تجربه شخصی ممکن است روشی برای افزایش انرژی ورفع خستگی خود تجربه کرده باشند بدون اینکه از مکانیسم عمل آن اطلاع داشته باشند یا بدون اینکه علت خستگی و ریشهی آن مشخص گردد.