پخش زنده
امروز: -
سامانه بارشی نسبتا پرقدرت در استان کرمان به طور متناوب تا سه شنبه این هفته فعال است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان؛ اداره کل هواشناسی استان اعلام کرد:بیشترین حجم بارشها فردا یکشنبه وبارش باران، در ارتفاعات ومناطق سردسیر وکوهستانی واحتمال بارش تگرگ در مناطق مستعد به همراه وزش تند باد های موقت پیش بینی شده است.
شدت بارشها در نیمه شمالی استان از دیگر مناطق بیشتر خواهد بود وبالا آمدن سطح آب وطغیان رودخانه ها،سیلابی شدن مسیلها وآبگرفتگی معابر عمومی ازپیامدهای این سامانه بارشی است
جدیدی مدیرکل هواشناسی استان گفت :انتظار می رود بارندگیها متوسط بارندگی استان را در کشور بالا ببرد و در ماههای آینده کسری بارندگی جنوب جبران شود.
اداره کل مدیریت بحران استان کرمان ضمن تاکید بر آمادگی دستگاههای امدادی و اجرایی بویژه شهرداریها و دهیاری ها، ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، پلیس راه شمال و جنوب، توزیع برق، آبفا، گاز و مخابرات، از مردم خواست از تردد، توقف و همچنین چرای دام در حاشیه مسیلها و رودخانهها و نیز از سفرهای غیرضروری و صعود به ارتفاعات خودداری کنند. و بازگشایی وکنترل راه آب ها وبازگشایی آبروهای درون شهری را جدی بگیرند.
در نشست ستاد هماهنگی مدیریت بحران استان امروز ، بر آمادگی دستگاههای متولی برای مقابله با سیل احتمالی تاکید شد.
در این نشست با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی در مورد احتمال وقوع سیل در شمال و غرب استان مدیران دستگاههای امداد رسان گزارشی از امادگی مجموعه های خود برای مقابله با سیلابهای احتمالی ارائه کردند.
استاندارکرمان هم گفت فرمانداران باید آمادگی کافی داشته باشند و امکانات را مهیا کنند تا درصورت وقوع سیل به سرعت امدادرسانی انجام شود .
زینی وند با اشاره به لایروبی رودخانه های استان بر ادامه این روند تاکید کرد.
آیتاللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان هم گفت اقدامات خوبی در استان پیشبینی شده و طی تفاهم نامه هایی با قرارگاه عملیاتی جنوب شرق ارتش و قرارگاه خاتمالانبیاء، لایروبی رودخانهها، دیوارههای حفاظتی رودخانهها و تعمیر پلها و آبنماها و سیل بندها صورت میگیرد.
رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان هم گفت: این نهاددر استان 25 پایگاه بین شهری و 2500 امدادگر آموزش دیده دارد و تیم واکنش سریع نیز با آمادگی کامل برای پوشش حوادث فعال هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کرمان هم خاطرنشان کرد: استان نیمه کویری کرمان 22 گردنه برفگیر بطول 927 کیلومتر دارد و تمام گردنههای استان تا دو ماه آینده تحت نظارت دوربینهای جادهای قرار خواهند گرفت.
سیدعلیخانی از آغاز طرح راهداری زمستانه استان از 5 آذر اسمال خبر داد و گفت: نیروهای راهداری با تجهیزات و ماشینالات در 3 راهدارخانه استان مستقر شدهاند.
وی گفت: 2500 تن نمک و 25 هزار تن شن در انبارهای راهداری استان تامین شده و 120 دستگاه ماشین آلات سنگین و 240 نفر از همکاران در راهدارخانه ها مستقر هستند.
فرماندار راور نیز به آمادگی نسبی شهرستان در یک ماه اخیر و انجام لایروبی رودخانهها و برگزاری مانور بحران لحظه صفر اشاره کرد و گفت: مهمترین مشکل کنونی مربوط به پل رودخانه کالیشور است که کار مطالعاتی آن انجام شده و باید سریعا عملیات اجرایی آغاز شود.
مالک اژدری افزود: در بخش کوهساران نیز با توجه به زلزلهخیز بودن، ساخت و سازهای مقاوم صورت گرفته، لایروبی رودخانهها نیز انجام شده است.
فرماندار کرمان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در پنج حوزه آبریز شهرستان کرمان گفت در حوزه آبریز منطقه ماهان علاوه بر بندهای سنگی و سیمانی، چهار گورآب اصلاح شده و درحوزه آبریز راین، لایروبی صورت گرفته و مشکل بندهای خاکی نیز برطرف شده است.
علی بابایی افزود: در حوزه آبریز شهداد، اقدامات خوبی منابع طبیعی انجام داده و رودخانه جهر در حال کار و لایروبی است.
ومنطقه کوهپایه که خروجی آب به سمت شهداد میرود به شکل ویژه پیگیری کردیم و با شهرداران هماهنگ شده است.
فرماندار کرمان ادامه داد: حوزه آبریز شهر کرمان، 13 بند سنگی و سیمانی و خاکی ده بالا تکمیل شده و با اقدامات در منطقه گجگین، مشکلات حوزه آبریز شهر کرمان به حداقل می رسد.
وی گفت : شهر کرمان ظرفیت 24 تا 30 میلیمتر بارندگی را بیشتر ندارد، لذا با شهرداری و ارتش و ... هماهنگی برای جمع اوری آبهای سطحی در شهر کرمان شده است.