مدیرکل سازمان جهانی بهداشت
کرونا؛ دشوارترين چالش سازمان ملل در ۷۵ سال گذشته
تدروس آدهانوم، گفت: سازمان ملل در طول ۷۵ سال گذشته با چالشهای بسیاری مواجه بود، اما هیچ کدام از این چالشها به اندازه بیماری همه گیر کرونا دشوار نبوده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلويزيون سي سي تي وي، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: شیوع ویروس کرونا نشان داد که بشر در بهترین و بدترین حالت قادر به انجام چه کارهایی است.
"تدروس آدهانوم گبریسوس" مدیر کل سازمان جهانی بهداشت روز جمعه در نشست مجمع عمومی این سازمان در نیویورک گفت: سازمان ملل در طول ۷۵ سال گذشته موفقیتهای زیادی کسب کرده در عین حال با چالشهای بسیاری هم مواجه بوده است. ولی هیچ کدام از این چالشها به اندازه بیماری همه گیر کرونا دشوار نبوده است. شیوع بیماری همه گیر کرونا چندجانبه گرایی را تحت تاثیر قرار داده است و ما نیازمند همبستگی جمعی برای مقابله با این بیماری همه گیر هستیم.
"تدروس آدهانوم گبریسوس" مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: "شیوع بیماری همه گیر کرونا نشان داده است که بشریت در بهترین و بدترین حالت قادر به چه کارهایی است. در این مدت از یک سو شاهد اقدامات الهام بخش دلسوزانه و ایثارگرانه، شاهکارهای نفسگیر در بخش علم و نوآوری و تظاهرات دلگرم کننده برای اعلام همبستگی بودیم و همزمان شاهد نشانههای نگران کنندهای از تلاشها برای دستیابی به منافع شخصی، اتهام زنی و اختلاف نظر هم بودیم. تولید واکسن کرونا به ما کمک خواهد کرد تا به این بیماری همه گیر پایان بدهیم. البته دستیابی به واکسن به تنهایی قادر نیست آسیب پذیری ما را در همه بخشها رفع کند. هیچ واکسنی برای رفع فقر یا گرسنگی وجود ندارد. هیچ واکسنی برای از میان برداشتن نابرابری وجود ندارد. زمانی که بیماری همه گیر کرونا پایان بیابد ما با چالشهایی به مراتب بزرگتر از چالشهای ابتدای شیوع آن مواجه خواهیم شد. "
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت: هر چند بیماری همه گیر کرونا یک بحران برای سلامت جهانی است، اما باید به خاطر داشته باشیم که همه کشورها بطور برابر در برابر مقابل این بیماری قرار نگرفتند. بسیاری از کشورها موفق شدند با بکارگیری ابزارهای موجود از شیوع این بیماری جلوگیری کنند. این کشورها نشان دادند که میتوان با بکارگیری علم و با ایجاد همبستگی و از خودگذشتگی ویروس کرونا را از پای درآورد. اما در کشورهایی که علم در چارچوب تئوریهای توطئه کنار گذاشته شد و اختلاف نظرها به تضعیف همبستگی منجر شد و منافع شخصی جایگزین از خودگذشتگی شد ویروس قویتر شد.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت جامعه بین المللی برای دوره پساکرونا باید در چهار حوزه کار و سرمایه گذاری کند. حوزه اول سرمایه گذاری برای تولید واکسنهای مختلف برای پایان دادن به بیماریهای همه گیر است. حوزه دوم سرمایه گذاری برای ایجاد آمادگی جهت مقابله با بیماریهای همه گیر جدید است. حوزه سوم سرمایه گذاری در بخش بهداشت بعنوان بنیان صلح و رفاه جامعه بشری است و حوزه چهارم هم سرمایه گذاری در بخش چندجانبه گرایی بعنوان ضامن آینده مشترک است.