گزارش مکتوب
روایت قصههای مجید در صبح آخرین روز
این روزها دانشگاه شهید بهشتی میزبان گروهی است که روایتگر قصه یکی از بهترین و تأثیر گذارترین دانشجویان و استادان این دانشگاه هستند. شهریار علم هسته ای؛ شهید شهریاری.
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ هوای بارانی و زمین تزیین شده با برگهای رنگارنگ پاییزی و سر بالاییهای دانشگاه شهید بهشتی ما را به دل یک قصه برد.
قصهای که هم درام دارد و هم تراژدی هم قهرمانی کم نظیر و ورای تصور دارد و هم ضد قهرمانهایی بی بهره از وجوه انسانیت و معرفت، اما افسانه نیست.
این قصه آغازش، پایان زندگی شهریار دانش هستهای است شهید شهریاری؛
«صبح آخرین روز» مخاطبانش را به آخرین روز زندگی شهید مجید شهریاری میبرد و در ادامه با گذری بر دهههای ۴۰ تا ۸۰ نشان میدهد مجید چگونه شهید علم شد.
چند وقتی بود که عوامل این مجموعه تلویزیونی در زنجان کودکی و نوجوانی شهید شهریاری را به تصویر میکشیدند، اما حالا نوبت به روایت دوران جوانی و میان سالی این چهره برجسته علمی رسیده است.
دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی این روزها میزبان گروه صبح آخرین روز است. دانشگاهی که شهید شهریاری بخش زیادی از عمرش را در آن گذراند و افتخارات زیادی کسب کرد. شهید شهریاری حدود یک دهه قبل حوالی همین روزها آسمانی شد، به همین بهانه سری به پشت صحنه صبح آخرین روز زدیم تا با روایتگران قصه این شهید هم صحبت شویم.
شهید شهریاری نابغهای اعجاب بر انگیز
آقای حسین تبریزی کارگردانی این مجموعه تلویزیونی را بر عهده دارد. وی در پاسخ به این سؤال که چه شد به سراغ این سوژه و این شخصیت رفتید گفت: حقیقتا در جریان کار اتفاقاتی میافتد که احساس میکنم من به سراغ این شخصیت نرفتم، این سعادت نصیب و روزی من شد.
وی افزود: در ابتدا تصور میکردم قرار است مجموعهای از یک شهید علم بسازم، اما وقتی وارد قصه شدم زندگی شهید شهریاری شگفت زده ام کرد.
این کارگردان ادامه داد: قصه زندگی این شهید به قدری جذاب و پر فراز و فرود است که نویسندگان ما تلاش کردند تا به اصل قصه پایبند باشند. زندگی شهید شهریاری درامهایی دارد که گاهی به سمت تراژدی میرود و بسیار تأمل بر انگیز است.
آقای تبریزی گفت: امیدوارم از پس روایت قصه این شهید بزرگ به خوبی بر آمده باشم و مجموعه به دل مخاطب بنشیند.
قصههای مجید جذاب برای مخاطب نوجوان و جوان
آقای کاوه خداشناس ایفای نقش دوران جوانی و میان سالی شهید شهریاری را بر عهده دارد. وی در این باره گفت بازی در آثار معاصر بسیار سخت است به ویژه اینکه شهید شهریاری شخصیتی تمام و کمال بوده و همین موضوع بر حساسیت و سختی کار میافزاید.
وی ادامه داد زندگی شهید شهریاری پر از خرده قصههای است که مخاطب میپسندد. مردم علاقهمند به قصههای متناسب با فرهنگ ایرانی و رگههای ملی هستند و این سریال به همین مسئله توجه کرده است. شهید شهریاری خود انسان فاضل و فرهیختهای بوده که شخصیتش برای مخاطب جذاب است و امیدوارم از پس ایفای نقش آن بر آمده باشم.
این بازیگر گفت: در این شرایط سخت شیوع کرونا البته با رعایت شیوه نامههای بهداشتی مشغول ساختن مجموعه هستیم. امیدوارم مردم از تماشای آن لذت ببرند.
همسر شهید شهریاری نماد یک زن کامل ایرانی
مجموعه تلویزیونی «صبح آخرین روز» افزون بر شهید شهریاری یک قهرمان دیگر هم دارد. همسر این شهید.
خانم سپیده خداوردی که ایفای نقش وی را بر عهده دارد در این باره گفت: همسر شهید شهریاری بانویی قدرتمند است که از نوجوانی و جوانی روی پای خود ایستاده و نقش مؤثری در خانواده و اجتماع داشته است.
وی ادامه داد: زنی مقتدر در عین حال دلسوز و مهربان که هم تراز با همسرش رشد و پیشرفت میکندو همواره حامی او است. حتی بعد از شهادتش محکم و استوار ادامه دهنده راه اومی شود. به نظر من همسر شهید شهریاری نماد یک زن کامل ایرانی است که مخاطب از تماشای قصه آن در قاب تلویزیون لذت میبرد.
این بازیگر افزود: من تا به امروز ایشان را از نزدیک ندیده ام، اما کتابها و مصاحبههای خوانده و مستندهایی دیده ام امیدوارم نقش وی را به خوبی ایفا کرده باشم.
مظلومیت شاخصه شهید شهریاری
آقای مصطفی علمی فرد تهیه کننده این مجموعه درباره مراحل پیش تولید و تولید آن گفت: حدود ۳ سال نگارش فیلمنامه طول کشید و تلاش شد فیلمنامه قوی و منسجمی ارائه شود.
وی افزود: چند ماهی است مجموعه کلید خورده و تصویر برداری در شهرهای زنجان و تهران انجام خواهد شد، شاید تا اواسط بهار ۱۴۰۰ هم مراحل فنی کار ادامه پیدا کند.
این تهیه کننده درباره شاخصترین ویژگی شخصیتی شهید شهریاری گفت: با جمعی از دوستان درباره این شهید صحبت میکردیم و همه معتقد بودیم مظلومیت شهید شهریاری زبانزد همه بود. این شهید انسان وارسته و خالصی بود که با شهادت مزد زحمات خالصانه اش گرفت.
وی افزود: مهمترین هدف ما از ساخت این مجموعه معرفی این نخبه به نسل نوجوان و جوان است. میتوان درباره خدماتی که این چهره به دانش هستهای ما کرده است ساعتها گفت. خیلیها از کاربرد صنعت هستهای در پزشکی و زندگی عادی مردم بی خبر هستند و اینها را باید گفت و نشان داد.
آقای علمی فرد درباره زمان پخش این مجموعه تلویزیونی گفت: ان شاءالله مجموعه تلویزیونی «صبح آخرین روز» رمضان ۱۴۰۰ روی آنتن خواهد رفت.
«صبح آخرین روز» روایت قصه یکی از دانشمندان هستهای است که به شکلی ناجوانمردانه ترور شد. قصه تکراری عناد ورزی رژیم صهیونیستی و حذف فیزیکی افراد برای توقف رشد دانش هستهای در ایران، غافل از اینکه علم حذف شدنی و پایان پذیر نیست و با حذف فیزیکی یک لاله، لاله زارها میروید...
گزارش از سحر قناعتی