پاسخ قاطعانه به ترور فخری زاده ضروری است
این ارزیابی که ترور رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع دامی از سوی تل آویو برای کشاندن ایران به جنگ است ترفندی برای جلوگیری از پاسخگویی قاطعانه ایران به این اقدام جنایتکارانه , که بارها تکرار شده است.
جمعه گذشته محسن فخری زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در عملیات تروریستی در آبسرد دماوند به شهادت رسید. صرف نظر از سوال هایی که درباره چگونگی موفقیت این عملیات تروریستی وجود دارد و چه عواملی در داخل به کمک ایشان کمک کردند نشانه ها همه حاکی از این است که رژیم صهیونیستی در این عملیات جنایتکارانه و نقض حاکمیت ایران و به قتل رساندن یک شهروند ایرانی دست داشته است.
البته این اقدام تروریستی اولین اقدام تجاوز کارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران نبوده و پیش از این هم موساد در ترور دانشمندان هسته ای کشور و همچنین بمب گذاری در تاسیسات هسته ای نطنز دست داشته است و مقام های تل آویو بارها به دست داشتن در چنین اقداماتی اذعان کرده اند.
رژیم صهیونیستی حتی در دیگر خرابکاری ها در برنامه هسته ای کشور از جمله نفوذ دادن بدافزار استاکس نت در تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز نقش داشته است و بارها مقام های این رژیم این اتهامات را پذیرفته اند و یا به نشانه هایی اشاره کرده اند که نقش آنها را در چنین اقدامات ضد ایرانی به اثبات می رساند. ضمن اینکه باید اشاره کرد در خصوص ترور دکتر فخری زاده، موساد سالها به دنبال ترور ایشان بوده و تا کنون موفق به اجرای آن نشده بود.
اکنون سوال اینجاست که چرا رژیم صهیونیستی در چنین مقطعی عملیات ترور فخری زاده را به اجرا گذاشت؟ و آیا این رژیم در چنین عملیاتی به تنهایی عمل کرد یا اینکه از همکاری آمریکا برخوردار بود؟ تردیدی وجود ندارد که چنین اقدام تروریستی نمی تواند بدون همکاری سرویس های اطلاعاتی آمریکا و همچنین برخی عوامل گروهک تروریستی منافقین در داخل انجام شده باشد. اما مهمتر از این موضوع بحث مقطع زمانی است که این عملیات تروریستی به اجرا در آمده است.
این عملیات تروریستی در مقطعی از زمان به اجرا درآمده که کمتر از دو ماه از ادامه ریاست جمهوری ترامپ باقی مانده است و ارزیابی ها حاکیست که جو بایدن قصد دارد آمریکا را به برجام بازگرداند آن هم در حالیکه رژیم صهیونیستی مایل نیست این اتفاق بیفتد.
از این رو در هفته های اخیر به ویژه پس از اعلام شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، این فضا سازی در رسانه ها و برخی محافل سیاسی مطرح شد که احتمال دارد دولت ترامپ به همراه رژیم صهیونیستی در مدت باقی مانده دست به یک اقدام نظامی علیه ایران بزند و راه هرگونه بازگشت احتمالی دولت بعدی آمریکا به برجام را سد کند. هر چند با توجه به برخی مواضع نزدیکان بایدن که شروطی از جمله مذاکرات مجدد هسته ای و قید برخی مسایل دیگر به آن را مطرح کرده اند که قطعا از سوی تهران پذیرفته نخواهد شد.
حتی ده روز پیش خبر هایی از سفر مخفیانه نتانیاهو به عربستان و دیدار او با ولیعهد عربستان و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا منتشر شد و در گزارش ها آمده بود که موضوع ایران مهمترین محور گفتگو های سه طرف در شهر نئوم عربستان بود.
تمام این فضا سازی ها این پیام را به تهران می داد که ممکن است تل آویو در این مقطع زمانی دست به یک اقدام نظامی علیه ایران بزند و بهتر است تهران در این دام نیفتد و صبر استراتژیک پیشه کند. اکنون روشن شده است که تمامی این فضا سازی ها برای چنین اقدام تروریستی و جلوگیری از پاسخگویی ایران برنامه ریزی شده بوده است.
اما واقعیت های میدانی نشان می دهد که آمریکا در وضعیتی نیست که وارد یک جنگی شود که معلوم نیست نتیجه آن به پیروزی این کشور منجر شود چنانچه لشکرکشی های آمریکا به عراق و افغانستان هم نتیجه ای در بر نداشته است.
از سویی عربستان نیز در تجاوز نظامی به یمن نشان داد که در حد و اندازه ای نیست که بخواهد بطور مستقیم وارد جنگ با ایران شود و همچنان در باتلاق یمن گرفتار است علاوه بر اینکه در داخل نیز جناح کودتاگر با مشکلات فراوانی از جمله کاهش قیمت نفت وجنگ قدرت دست و پا می زند.
رژیم صهیونیستی نیز که در جنگ 33 روزه افسانه شکست ناپذیری اش به باد رفت و اکنون حتی قدرت مقابله و وارد شدن به جنگ طولانی مدت حتی با جنبش در محاصره حماس را ندارد.
بنابراین به نظر می رسد تمامی این فضاسازی های جنگی و دعوت کردن تهران به اتخاذ صبر استراتژیک و نیفتادن دردام تل آویو به منظور باز دارندگی و جلوگیری از پاسخ کوبنده تهران به اقدامات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی بوده است.
بر این اساس به نظر می رسد در مقطع فعلی که رژیم صهیونیستی بارها از حمله به مواضع ایران در سوریه یا دیگر نقاط سخن می گوید و احساس می کند دستش برای چنین حملاتی باز است. تهران باید پاسخ قاطعانه به این اقدامات دهد که برای همیشه عبرت آموز باشد. بی پاسخی به چنین اقداماتی به معنای انتقال این پیام است که صهیونیست ها می توانند دوباره مرتکب چنین جنایت ها و مهمتر از همه نقض حاکمیت ایران و مخدوش کردن منافع ملی کشور شوند.
در این ارتباط به مواضع ایلی کوهن وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی اشاره می شود که بر اساس گزارش شبکه المیادین روز جمعه گفت: از این پس دانشمندان هسته ای ایران خواب راحت ندارند و می دانند که آنچه این هفته رخ داد ممکن است بر سر هر یک از آنها بیاید.
کوهن افزود: محسن فخری زاده را شناسایی و تعقیب کردیم و فهمیدیم که چه کاری انجام می داد. روشن است که ایران به تلاش خود با همه قدرتش برای دستیابی به قدرت هسته ای ادامه خواهد داد، اما اسرائیل هرگز اجازه چنین کاری را به آن نخواهد داد.
....................................
رضا محمدمراد