احتمال تغییرات مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه مجلس سعی میکند در این ماه اصلاح ساختار را تصویب کند، گفت: اصلاح ساختار یعنی شفاف کردن امور، که ممکن است در "درصد بالایی" انجام بپذیرد و بودجه را از نظر عملکرد رشد بدهد.
آقای حمیدرضا حاجی بابایی، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، درباره ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۰ که روز گذشته به دست نمایندگان مجلس رسید، تصریح کرد: آن چه از فحوای این بودجه مشخص است دولت تلاش کرده یک سری تغییرات را در بودجه اعمال کند؛ شفاف سازی تبصره ۱۴ را داشته باشد که مربوط به بودجه شرکتهای دولتی است و در بخش مصارف و منابع هم اقداماتی صورت گرفته است.
وی ادامه داد:، اما قطعا آن چه که منظور ما از اصلاح ساختار بوده است در لایحهای ای که به مجلس تحویل داده شده، وجود ندارد. اقدامات مثبتی شده، اما آن اصلاح ساختاری که مدنظر ماست و شامل شفافیت منابع و مصارف میشود در آن نیست.
این نماینده مجلس افزود: عدالت در استان ها، شفافیت در درآمدهای دولت و سیستم دقیق و حساب شده برای اجرای قوانین بودجه در سراسر کشور، مسائلی است که متاسفانه هنوز نیاز به کار و اصلاحات در صحن مجلس دارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به این که ممکن است یکی از دلایل اجرایی نشدن «اصلاح ساختار» در «لایحه بودجه ۱۴۰۰» تاخیر مجلس در بررسی و تصویب آن باشد، افزود: مجلس نتوانست به موقع اصلاح ساختار بودجه را تصویب کند؛ ولی انشاء الله سعی میکنیم در این ماه اصلاح ساختار را تصویب کنیم و در حین بررسی بودجه در صحن، اصلاح ساختار هم شکل بگیرد.
آقای حاجی بابایی درباره پیش بینیها پیرامون رد یا تایید کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: واقعا قابل پیش بینی نیست؛ این بستگی به خیلی از مولفهها دارد. کمیسیون تلفیق باید گزارش را به صحن بدهد؛ آن گزارش میتواند با کمک دولت و مجلس تبدیل به بودجهای شود که حداقلهای مجلس یازدهم را رعایت بکند.
وی ادامه داد: همچنین لازم است در حد توان تلاش شود بودجه از شفافیت لازم برخوردار شود؛ در چنین وضعیتی حتما مجلس از بودجه پشتیبانی میکند.
آقای حاجی بابایی در پاسخ به این سوال که مجلس چقدر (چند درصد) برای تغییر لایحه بودجه اختیار دارد؟ اظهار داشت: بحث ما این درصدها نیست. مثلا درباره نفت باید همه عدد و رقمها در بودجه نوشته شود، کسی هم با این مخالف نیست، نه دولت، نه شورای نگهبان و نه مجلس؛ اصلاح ساختار یعنی شفاف کردن امور، که ممکن است در "درصد بالایی" انجام بپذیرد و بودجه را از نظر عملکرد رشد بدهد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: بنابراین، چون اصلاح ساختار بودجه مدنظر رهبر انقلاب هم اجرا نشده اگر بتوانیم اصلاح ساختار را اجرایی بکنیم قطعا همراهی بیشتر شورای نگهبان را برای تایید بودجه خواهیم داشت.