به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بنگلادش روز پنجشنبه انتقال جنجال برانگیز بیش از یک هزار روهینگیایی را به سمت جزیره «باسان چار» آغاز کرد.
جزیره باسان چار که ساختار رسوبی دارد به طور مداوم تحت تأثیر گردبادها و سیلابها قرار میگیرد و سازمان ملل متحد و گروههای مدافع حقوق بشر آن را خطرناک میدانند.
نزدیک به ۹۲۲ روهینگیایی اردوگاههای کوکس بازار را ترک کردند و با اتوبوس عازم بندر چیتا گونگ شدند. آنها سپس روز جمعه با کشتیهای نیروی دریایی به باسان چار در خلیج بنگال انتقال داده شدند.
انوار حسین رئیس پلیس منطقهای اعلام کرد «۲۰ اتوبوس در دو کاروان راهی شدند. در ۱۰ اتوبوس اول ۴۲۳ نفر و در ۱۰ اتوبوس بعدی ۴۹۹ نفر عازم این جزیره شدند. اتوبوسهای دیگری نیز آماده اند تا امروز پنجشنبه عازم شوند».
نیروی دریایی بنگلادش در این جزیره، پناهگاههایی را ساخته است تا دست کم پذیرای ۱۰۰ هزار آواره روهینگیایی باشد. یک حوضچه نیز برای محافظت از آنها در برابر سیلابها ساخته شده است.
به گفته کارکنان بنگلادشی، در نخستین مرحله تقریبا ۲۵۰۰ آواره روهینگیایی قرار است به این جزیره انتقال داده شوند.
از طرف دیگر، دفتر سازمان ملل متحد در بنگلادش روز پنجشنبه بیانیه کوتاهی منتشر و اعلام کرد در این روند انتقالی که درباره آن «اطلاعات کمی» دریافت کرده، مداخله نمیکند.
در این بیانیه آمده است: «به سازمان ملل متحد اجازه داده نشده است تا به شکلی مستقل امنیت، امکانات و مناسب بودن این جزیره را ارزیابی کند».
این منبع اعلام کرد: آوارگان «باید بتوانند آزادانه و با اطلاع از استقرار مجدد خود تصمیم بگیرند و هنگامی که در محل قرار گرفتند، به آموزش و خدمات بهداشتی دسترسی داشته و قادر باشند زمانی که خواستند از این محل خارج شوند».