مدیر جهاد کشاورزی گناوه:
سمپاشی ۷۵ هکتار از زمینهای گناوه علیه ملخ صحرایی
مدیر جهاد کشاورزی گناوه گفت: براساس پایشهای صورت گرفته ۷۵ هکتار از عرصههای این شهرستان علیه آفت ملخ صحرایی سمپاشی شد.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ عباس تخمافشان افزود: از مجموع ۴۰۰ هکتار پایش صورتگرفته عرصههای این شهرستان، ۲۵۰ هکتار به آفت ملخهای صحرایی آلوده شده بود که با برنامهریزی و اقدام لازم مبارزه شیمیایی با همکاری اهالی روستاها انجام شد.
او اضافه کرد: تاکنون ۳ کانون آلوده به ملخهای صحرایی در روستاهای مالمحمود، چاهک و قلعه حیدر شناسایی و مبارزه علیه ملخهای مهاجم حتی در هنگام شب انجام میشود.
تخمافشان گفت: با توجه به اینکه امسال برای سومین سال پیاپی حمله و هجوم ملخهای صحرایی به استان بوشهر را داریم، برنامهریزی لازم برای مبارزه با این آفت خطرناک انجام شده است.
مدیر جهادکشاورزی گناوه افزود: کارشناسان این اداره بهصورت روزانه در حال شناسایی، دیدهبانی و ردیابی ملخهای صحرایی هستند و به سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر گزارش میشود.
او اضافه کرد: همه کشاورزان و ساکنان روستاهای بخش مرکزی و ریگ شهرستان گناوه در صورت مشاهده دستههای ملخ، با شماره تلفن ۰۷۷۳۳۱۴۴۲۰۱ به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان گناوه اطلاع دهند.
ملخ صحرایی که به نام ملخ بیابانی نیز شناخته میشود، یکی از مضرترین نوع آفتها است و بهدلیل عبور این ملخ از دریا و پروازهای طولانی روی خلیج فارس، آن را ملخ دریایی نیز مینامند.
ملخ صحرایی هرچند سال یک بار از کانونهای دائمی خود که شامل آفریقا، عربستان سعودی، هندوستان و پاکستان است به مناطق جنوبی ایران حمله کرده و دامنه انتشار آن در بعضی از سالها تا مناطق شمالی دریای خزر کشیده میشود.
خسارت ملخ صحرایی بسیار زیاد است و دستههای این حشره هر چه سرسبزی مانند علوفه، غلات، صیفی، انواع درختان و رستنیهای جنگلی را سر راه خود ببینند از بین برده و حتی علفهای هرز از دست این آفت در امان نیست.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر در چند سال اخیر با هجوم ملخهایی صحرایی مواجه شدهاست.